ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך להחתים תוכון?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

gai
ביצה
ביצה

איך להחתים תוכון?

שליחה על ידי gai »

התוכונים שלי מתרבים כל הזמן, וחשבתי שאם אני אקח לי איזה גוזל אחד זה לא יפריע להם XD.
מכיוון שאף פעם לא עשיתי כזה דבר, רציתי לדעת, באיזה גיל להוציא אותו מהבית קינון, איך לאלתר לו אומנת, ובמה להאכיל אותו, איך אדע כמה להאכיל, הוא הרי תוכון אני לא בטוח איך אוכל לשקול אותו, כי הוא שוקל כל כך קצת...
והכי חשוב איך אני עושה שהוא לא ימות לי תמונה אני ממש לא רוצה להוא ימות לי, אז אני חייב לדעת לפחות בתאוריה את כל משנחוץ.
ההורים שלו (שיהיה ההורים שלו ברגע שהוא יוולד XD) לא האכלת יד אבל הם לא מפחדים ממני כל כך, הם עולים לי על היד אבל אם הם היו יכולים הם היו מעדיפים שלא.
תודה מראש.
גיא.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: איך להחתים תוכון?

שליחה על ידי שירלי87 »

גיא אני ממליצה לך לקחת תוכון גמול/לקראת גמילה ולהתחיל להרגיל אותו למגע. תוכונים מתרגלים מהר מאוד במיוחד אם הם צעירים,
לכן לדעתי אין צורך להסתבך ולנסות להחתים אם אין לך את הכלים הדרושים.
צריך מד טמפרטורה מדוייק למדוד חום לדייסה, ומד טמפ' לאומנת, מקור חימום ובקר טמפרטורה, משקל לשקול אותו לפני ואחרי כל האכלה
(אחרת אפשר בטעות להאכיל יותר מדי ואז נוצר מצב של זפק "מפוצץ" וזה לא מראה יפה..) צריך להאכיל גוזל כל מספר שעות, אסור להאכיל
אם עדיין יש אוכל בזפק, אם הטמפרטורה לא נכונה זה עלול לגרום לעיכוב בעיכול מזון.. ובקיצור זו אחריות ועבודה לא פשוטה..
בגלל זה אני מציעה שתשאיר להורים את העבודה הזו ופשוט תרגיל אותו אליך כשיצא מהתא.

גם לי היה תוכון פרא צעיר והוא התרגל אלינו מהר מאוד ונתן ללטף אותו, והיה בא אלינו ביוזמתו. תוכון זה לא כמו תוכי בינוני או גדול שצריך
להחתים מגיל צעיר אחרת הוא יהיה חשדן ויפחד ממגע.. תוכונים הם פעילים וסקרנים ואני בטוחה שהוא יתרגל אליך בלי בעיה

אגב יש לי גם קוקטייל שהרגילו אותו בדיוק באופן הזה, והוא מאוד ידידותי ולא פוחד מגע.

תחשוב על זה תמונה
dvir_avital
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי dvir_avital »

אבל אם אני רוצה לאלף אותו באמצעות גרעינים? אני מקליק בקליקר ונותן לו גרעין, הוא יידע שזה גרעין למרות שלא האכלתי אותו בעצמי?
כאילו, הוא יאכל את זה?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

הוא צעיר אז יכול להיות שאם תיתן לו את זה בפעם הראשונה הוא לא ימהר לאכול, ובטח יתקשה לקלף בעצמו
אז אני מציעה דבר ראשון לתת לו גרעין חמניה קלוף או חתיכה של שקד/אגוז מלך (אפשר לקנות בסופר או בחנות תבלינים, רק לדאוג שזה יהיה טבעי)
שנית תנסה להאכיל אותו ביד, אם הוא חושש ולא אוכל אז תנסה לשים לו 2-3 חתיכות בכלוב (אפשר מעל האוכל שלו) ותראה שהוא אוכל את זה.
אחרי שראית שהוא אוכל את זה בעצמו, תתחיל להשתמש בזה בתור צ'ופר, כי כשהוא כבר מכיר את הטעם הוא לא יחשוש לאכול

תעדכן תמונה
dvir_avital
ביצה
ביצה

תודה ומתי אדע שהוא גמול? כשהוא ייצא מהבית קינון? ואם הוא יראה את ההורים שלו נסוגים ממני? הוא גם ייסוג ממני, אז מתי אפריד אותו מהם?
mrtrip
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: באר שבע
איש קשר:

שליחה על ידי mrtrip »

ברגע שהוא יוצא מבית הקינון אתה יכול להוציא אותו
ההורים שלו עדיין דואגים לו לאוכל עד שהוא לומד לאכול לבד
הייתי ממליץ לך ברגע שהוא יצא מבית הקינון להוציא אותו ולהתחיל להרגיל אותו למגע אדם כמובן שתצטרך להאכיל אותו עדיין ולגמול אותו בוא נקרה לזה ככה התוכן היה חצי גמול כבר אלה השלבים שהתוכון מתחיל כבר להסתדר לבד אבל עדיין דרוש עזרת ההורים או המגדל
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

6263 כתב:ברגע שהוא יוצא מבית הקינון אתה יכול להוציא אותו
אני לא ממש מסכים איתך הוא עדיין צריך ללמוד מההורים איך לאכול ואז להוציא אותו ואז להרגיל אותו.
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
dvir_avital
ביצה
ביצה

כן, אבל בפעם הקודמת שחיכיתי שהגוזל ילמד לאכול (ובדרך ההורים שלו גם לימדו אותו לעוף!) אז הוא כבר למד לפחד ממני כמוהם, וכדי להוציא אותו מהכלוב אני צריך לתפוס אותו, כי הוא ראה מהם שהם נסוגים ממני. אז מתי אדע להפריד אותו מהם אחרי שהוא גמול אבל לפני שהוא לומד לפחד ממני?

ועוד בעיה, פעם קודמת ששמתי לתוכונים את בית הקינון הנקבה פשוט כל הזמן הטילה והטילה ללא הפסקה ולא בנגלות, היא פשוט לא הפסיקה להטיל עד שהיא מתה מביצה שהייתה כלואה בבטן שלה תמונה
ואני לא רוצה שזה יקרה עוד פעם אז בשלב מסויים אני רוצה להוציא את בית הקינון, אבל איך אני אעשה את זה אם כל הזמן היא מטילה? אני לא רוצה להוציא את הבית קינון כשיש שם עוד גוזלים או ביצים, כי אז הם ימותו ובאשמתי, אבל היא כל ההזמן תטיל ביצים אז איך אני אוכל להוציא את בית הקינון בלי להרוג את הגוזלים או את הגוזלים שעוד בתוך הביצים?

נ"ב: אני זה גיא, פשוט שכחתי את הסיסמא שלי אז התחברתי למשתמש של אחי XD
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא מוציאים גוזל להחתמה לאחר יציאתו מבית ההטלה, כמובן שהוא יפחד , התהליך יקרה הרגלה ולא החתמה ויקח זמן עד שהתוכי יתרגל אליך. הכי טוב להוציא את הגוזל כאשר מתחיל לצאת לו ניצוי, בגיל הזה עדייןם הוא יתרגל אליך מהר מצד אחד ומצד שני קל יותר לטפל בו ולהאכילו .
לגבי הנקבה שמטילה. תזונה טובה ומלאה תמנע בדרך כלל בעיות בריאות, כשאין ברירה מוציאים אתץ תא ההטלה גם כשיש ביצים, השאלה האם היא גם דוגרת, הנקבה יכולה להטיל מספר ביצים גדול ואפילו להגיע לעיתים ל 8 ביצים כך שזה לא משהו שמצריך טיפול והתערבות.

לגבי שם המשתמש.
שים לב, איננו מאשרים ריבוי משתמשים וכמובן שאינו מאשרים שמשתמש יתנהל שלא בשמו אלא בשם אחר.
אני מבקש שתפנה כבר עכשיו באופן מידי לסידור סיסמת המשתמש. כשאינך מצליח להתחבר יש אפשרות לקבל שוב את הסיסמה או לפנות
דרך הטופס "צור קשר".
dvir_avital
ביצה
ביצה

כשיהיה לו ניצוי חלקי הוא כבר יוכל לאכול אוכל מוצק? כי אני לא יודע איך מאכילים אותם...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”