ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל ג'אקו | אוכל, קיטום נוצות וציפורניים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

shaibeje
ביצה
ביצה

גוזל ג'אקו | אוכל, קיטום נוצות וציפורניים

שליחה על ידי shaibeje »

שלום לכל חברי הפורום (:

אתמול רכשתי גוזל גאקו בן 3 חודשיים מ**צונזר!!** (מגדל תותח)
שקניתי אותו הוא אמר לי שהוא אוכל תערובת השריה...הבעייה כזאת...שאני שם לו את הכלי מים והאוכל של התערובת על הריצפה של הכלוב...והוא לא אוכל כמעט עד שאני לא מאכיל אותו למה זה ככה ?!
יכול להיות שהוא אוכל ואני לא שם לב?!
רציתי לדעת מה עושים עם הכנפיים הם לא קצוצות אצל מי אני יכול לקצוץ אותם?!
אותו בעייה יש לי עם הציפורניים שלו ממש חדות ממש ...אתמול קיצצתי עם גוזם מילמטר כל ציפורן אבל ממשיך לדקור שהוא עלי =\ מה אפשר לעשות?!
ועם יש לכם טיפים לתת לי אני השמח מאודדדדד (:
תודה חברה ושבת שלום לכולם ;)

[title][/title]
קבצים מצורפים
P030611_13.40.JPG
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: עוד חבר חדש למשפחה (:

שליחה על ידי דקל »

תתחדש :)
למה לא קצצו לו כנפיים?
תתקשר לוטרניר ותבקש שיגזור לו,כמובן רק לוטריניר שמתמחה בתוכים.
הוא אוכל גם כופתיות או משהו?
למה אתה לא שם לו את הכלי אוכל ומים בקערות שלהם?
תשים לתוכי ענף שהוא יוכל לעמוד אליו.
בהתחלה הציפורניים חדות מאוד כי לגוזל קשה להחזיק את עצמו כמו שצריך.
לאט לאט הוא ילמד ולא ישרוט יותר.
תמונה
סמל אישי של משתמש
שגיא_
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: אזור הצפון
שם פרטי:: שגיא

שליחה על ידי שגיא_ »

תתחדש :)
כנפיים אתה יכול לקצוץ אצל כל וטרינר שמתמחה בבעלי כנף ואצל מגדלים, כנ''ל לגבי הציפורניים.
התוכי אוכל רק תערובת השרייה ?
תנסה לשים את האוכל בתוך הקערה ותעדכן אם הוא אוכל.
יש לו בכלוב מקלות עמידה?
אם לא תוסיף מהר !!!!
shaibeje
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shaibeje »

כופתיות הוא לא אוכל אתמול רק הבאתי אותו!!!
המגדל שהביא לי אותו אמר שהוא לא יכול עוד לעמוד בעוד שבוע לשים לו מקלות!!! למרות שראיתי שהוא עולה למתקן של הכלים של האוכל והמים ויושב שם כבר, אז אני יביא מקל שהוא התרגל כבר!!!
ובקערות שאתם רואים בתמונה יש אוכל כגון ...תערובת השריה,לחם טרי,תפוח עץ חתוך,וגזר חתוך...ומים טריים כמובן!!!
שגיא לגבי ה "אם לא תוסיף מהר !!!!" ...אתה חושב שאני לא רוצה לשים לתוכי מקל! בקושי על 3אצבעות שלי הוא עומד!
הגוזל בן 3 חודשיים! אני מאמין שתוך יום יומים נארגן לו משחקים וגונגל שלם ;)
עוד שאלה עם תוכלו לעזור לי חברי היקרים...
אני ביומים האלה מאוד משחק איתו ואני מרגיש שהוא בכלוב והדלת פתוחה הוא מביא צווחות של גוזל שאני ישחק איתו!
אני יודע שאסור להרגיל אותם יותר מדי כי ברגע שאני לא יהיה בבית זה סתם ידכא אותו ...אמרו לי בצורה יפםה לשחק איתו ולא על בסיס של כל שניה!
האם זה נכון או מישהו שמה על הדבר הזה במיוחד על הגאקויים!?
תודה מראש לעונים שי (:
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

Re: גוזל ג'אקו | אוכל, קיטום נוצות וציפורניים

שליחה על ידי NATANCOHEN »

לגבי הציפורנים תשים מקל שיוף אחרי שהוא כבר יעמוד ישר לי נראה שאם תוסיף מקל זה רק יעזור לו ללמוד לעמוד כמו שצריך למרות שאני לא מבין כלום בקשר לזאקו אבל זה נשמע הגיוני ונכון אם הוא לא ינסה איך הוא ידע ? איך הוא מגיב לארה ואיך היא אליו?לגבי יותר מידי זמן שמוציאים אותם מהכלוב זה נכון לגבי כל תוכי כי אז הם מתרגלים להרבה יחס ויכנסו לדיכאון שהכמות יחס תרד אבל משהו כמו ללטף אותו אם הוא נמצא במעבר ואתה עובר ולתת לו קצת יחס גם כשהוא בכלוב לא ישפיע כל כך ורק שאלה איך לא עומד על מקל יש לי גוזל תוכון בין שלושה שבועות שלא השלים את הניצוי וכבר עומד על המקל של התא מבפנים אומנם תוכון זה לא גאקו אבל גאקו בגיל שלו צריך כבר לעמוד על מקל בקלות.לא נראה לי שמהמגדל תותח כמו שאתה חושב אולי אפילו מגדל גרוע .הוא מטובע ?יכול להיות שהוא צעיר יותר ממה שהמגדל טוען אם כן תבדוק תאריך על הטבעת.
נערך לאחרונה על ידי NATANCOHEN ב 03 יוני 2011 14:30, נערך 4 פעמים בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
דרור.פ
ביצה
ביצה
שם פרטי:: דרוד

שליחה על ידי דרור.פ »

"מגדל תותח"...

לא גזר לו נוצות, לא גמל ג'אקו על כופתיות, לא עומד על מקל, ולפי השאלות שלך לא ממש הסביר לך ובדק שעשית שיעורי בית. איך זה שווה ערך למגדל תותח? צרפתי תמונה מבית גידול של אלי מקווה שזה בסדר שגוזל עומד על מקל ויש לו שם הרבה כאלה וגם אני אישית ראיתי המון גוזלים עומדים על מקל.

אתה צריך לשים לו כופתיות! זה צריך להיות עיקר המזון שלו ולהשלים לו עם פירות וירקות ולא לעשות לו סלט מזון כמו שעשית לו שם. ותשים לו מקל.
קבצים מצורפים
eliaj.JPG
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

דרוד, אני מכים איתך שהמגדל היה צריך לפעול אחרת, יחד עם זאת צריך לדעת בדיוק כפי שכתבת לעשות שיעורי בית ולזהות מגדלים טובים, לבדוק על מה התוכים נגמלים, איך היחס שלהם, את הדרך שהמגדל מסביר, הידע שלו וכמובן לדאוג לקיטום נוצות והסברים.

שי,
קודם כל בבקשה תדאג לכותרות שמרמזות על תוכן הנושא. כותרת כמו "חבר חדש" איננה מקובלת כאן.
שנית, אני מבין את ההתלהבות אך השתדל לשמור על סדר ולא לערבב מספר נשואים בדיון אחד, זה מקשה על המענה ומקשה על המעקב.
קיטום נוצות וציפורניים יכול להיות באחד ונושא ההתנהגות \ יחס בשני, מזון בשלישי וכן הלאה.

בכל מקרה,

מזון: ג'אקו חייב לאכול כופתיות. זה צריך להיות 75-80% מהמזון שלו. לאחר מכן ישנם השלמות כפי שכתב דרוד.
משלימים בירקות, פירות, השריה ותערובת.

מאמרים בנושא:
פירוט מרכיבי מזון
תזונה נכונה לתוכי

נוספים: http://www.tukinfo.com/parrtos-articles/parrots-food

קיטום נוצות: מתבצע אצל וטרינר מתמחה ו\או מגדל בעל ידע וניסיון בקיטום נוצות. קיטום נוצות חייב להתבצע כראוי אחרת זה מסוכן לתוכי. או שהתוכי עלול לעוף בגלל קיטום לא מספיק טוב, לברוח ו\או להתקל בדבר מה או שהתוכי עלול לחבוט בריצפה בגלל קיטום מוגזם ולפתוח את עצם בחזה ועוד כמה דברים לא נעימים.

ציפורניים: כמה אפשרויות, אתה יכול להביא מעמד שהוא משייף באופן טבעי כשהתוכי עליו או לקנות משייף (קרטון) ולשייף לתוכי, להרגיל את התוכי אט אט למשייף. אין צורך לשייף הרבה, ממש פעם פעמיים וזה מספיק. אגב, גם ענפים טבעיים תורמים לשיוף של הציפורניים. כמו כן, ברגע שהתוכי יגדל ויהי לו בטחון הוא לא יכאיב, תוכי עם בטחון יאחוז עם רגליים לא שימוש בציפורניים.

אוכל: אני לא יודע אם התוכי אוכל או לא. אם המגדל אמר לך שהוא גמול זאת אומרת שהתוכי אוכל עצמאית. אם אתה לא רואה אותו עולה על מקל (מה שלדעתי מוזר ביחס לגילו, אבל לא יודע מה המגדל הריל אותו) חשוב להשאיר לו את הכלים בגובה שבו הוא יוכל לאכול.

בנושא התנהגות, פתח דיון חדש ומסודר.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
shaibeje
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shaibeje »

דרור אני לא יגיב למה שאמרת אולי אתה צודק ואולי לא אני לא הפתח דיון על זה תודה...
בכל אופן מה עושים כרגע שהתוכי היה בלי כופתיות?!
ולסופ"ש הקרוב ואלה מה לתת לו?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אכן, אין צורך לדון בנושא המגדל הספציפי, אך יחד עם זאת חשוב להסביר באופן כללי מה טוב ולא טוב בכדי שאחרים יוכלו ללמוד מהמקרה.

אם אין לך כרגע כופתיות, אין הרבה מה לעשות, תמשיך לתת לו השריה כמו שהמגדל הרגיל אותו, תקרא מאמרים שצרפתי בתגובתי הקודמת, תשאל שאלות ובתחילת השבוע תרכוש מה שצריך ותרכיב לו תפריט ראוי ומסודר למען בריאות התוכי.

בהצלחה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל תתחדש, שמח בשבילך ג'אקו זהו תוכי מדהים תמונה

אני לא אתייחס לרמתו של המגדל , האמת שאני לא מכיר אותו וגם אם הייתי מכיר קשה עד בלתי אפשרי לחוות דעה מאחר ואיני רואה את תהליך ההחתמה כולו. בכלל אני נגד פירסום מגדלים בדיוק מהסיבות שרואים באשכול הזה, אפשר להגיד דברים טובים וזה בסדר אבל כשמתחילים לשלול או לסתור את דרכו של המגדל כאן מתחילה הבעייה. אני נוהג לצנזר שמות מגדלים שאינם בקהילה מהסיבה הראשונה שהמגדל אינו נמצא כאן כדי להצדיק או לשלול את הנאמר והסיבה השנייה היא שהמגדל לא תורם כלום לאתר (ידע ,עזרה במענה וכו')
אז אין סיבה שיקבל במה ופירסום .

כמובן שבמקרה שלך אני מסכים עם הנאמר, הן בנוגע לאופן הגמילה , הן בנוגע להדרכה ואפילו לגבי מקלות העמידה.
רציתי להוסיף בנוגע לדרך בה אתה צריך להמשיך ולטפל בגוזל אבל ראיתי שעוזי כבר הגיב.
כמובן שאם ישנן שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”