דרוד, אני מכים איתך שהמגדל היה צריך לפעול אחרת, יחד עם זאת צריך לדעת בדיוק כפי שכתבת לעשות שיעורי בית ולזהות מגדלים טובים, לבדוק על מה התוכים נגמלים, איך היחס שלהם, את הדרך שהמגדל מסביר, הידע שלו וכמובן לדאוג לקיטום נוצות והסברים.
שי,
קודם כל בבקשה תדאג לכותרות שמרמזות על תוכן הנושא. כותרת כמו "חבר חדש" איננה מקובלת כאן.
שנית, אני מבין את ההתלהבות אך השתדל לשמור על סדר ולא לערבב מספר נשואים בדיון אחד, זה מקשה על המענה ומקשה על המעקב.
קיטום נוצות וציפורניים יכול להיות באחד ונושא ההתנהגות \ יחס בשני, מזון בשלישי וכן הלאה.
בכל מקרה,
מזון: ג'אקו חייב לאכול כופתיות. זה צריך להיות 75-80% מהמזון שלו. לאחר מכן ישנם השלמות כפי שכתב דרוד.
משלימים בירקות, פירות, השריה ותערובת.
מאמרים בנושא:
פירוט מרכיבי מזון
תזונה נכונה לתוכי
נוספים: http://www.tukinfo.com/parrtos-articles/parrots-food
קיטום נוצות: מתבצע אצל וטרינר מתמחה ו\או מגדל בעל ידע וניסיון בקיטום נוצות. קיטום נוצות חייב להתבצע כראוי אחרת זה מסוכן לתוכי. או שהתוכי עלול לעוף בגלל קיטום לא מספיק טוב, לברוח ו\או להתקל בדבר מה או שהתוכי עלול לחבוט בריצפה בגלל קיטום מוגזם ולפתוח את עצם בחזה ועוד כמה דברים לא נעימים.
ציפורניים: כמה אפשרויות, אתה יכול להביא מעמד שהוא משייף באופן טבעי כשהתוכי עליו או לקנות משייף (קרטון) ולשייף לתוכי, להרגיל את התוכי אט אט למשייף. אין צורך לשייף הרבה, ממש פעם פעמיים וזה מספיק. אגב, גם ענפים טבעיים תורמים לשיוף של הציפורניים. כמו כן, ברגע שהתוכי יגדל ויהי לו בטחון הוא לא יכאיב, תוכי עם בטחון יאחוז עם רגליים לא שימוש בציפורניים.
אוכל: אני לא יודע אם התוכי אוכל או לא. אם המגדל אמר לך שהוא גמול זאת אומרת שהתוכי אוכל עצמאית. אם אתה לא רואה אותו עולה על מקל (מה שלדעתי מוזר ביחס לגילו, אבל לא יודע מה המגדל הריל אותו) חשוב להשאיר לו את הכלים בגובה שבו הוא יוכל לאכול.
בנושא התנהגות, פתח דיון חדש ומסודר.