ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דילמה לגבי שני זכרים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
prshimon
ביצה
ביצה
הודעות: 3
הצטרף: 20 יוני 2011 21:29

דילמה לגבי שני זכרים

שליחה על ידי prshimon »

שלום לחברי הפורום.
קודם כל, הרשו לי להציג את עצמי. אני לא מגדל מקצועי, ואין לי ציפורים רבות. אני מאוד אוהב ציפורים (עוד מגיל צעיר) אבל רק לאחרונה קניתי שני ציפורי אהבה מסוג פישר. להפתעתי, בבדיקת DNA, ובניגוד לנאמר לי בחנות ממנה רכשתי את הציפורים, התברר לי שמדובר בשני זכרים (מה שגרם לי להבין סוף סוף חלק מההתנהגויות שהם הפגינו, אבל ציער אותי כי רציתי להחתים גוזלים).
הדילמה שלי כעת היא כזו: האם עלי להכניס נקבה לכלוב? נראה ששני הזכרים התחברו, ולמרות מאבקים פה ושם בינהם, יש בינהם יחסים לא רעים, ואפילו תומכים. בנוסף, אם אחד הזכרים יחבור לנקבה החדשה, האם הדבר ישפיע לרעה על הזכר האחר (אולי אפילו יגרום לפציעתו?). אופציה שלישית (למען הסדר הטוב: הראשונה היא להשאיר את המצב כפי שהוא. השנייה היא להכניס נקבה לכלוב) היא להכניס 2 נקבות, אבל גם כאן, האם זה צעד חכם, בהתחשב בכך שזה כלוב ביתי (אמנם גדול אבל לא של חצר)?
ואם העצה שאקבל לא תהיה האופציה הראשונה, האם אוכל לרכוש נקבה/ות מאחד המגדלים בפורום? אני לא רוצה להיכוות שוב מחנות חיות שלא מבינה הרבה (מה גם שבדיקת ה-DNA העלתה נוגדני כלמידיה. הציפורים מטופלות ואני מקווה שבבדיקה הבאה הם יהיה כשורה).
אודה לכם מאוד על כל עזרה שתוכלו לתת, הידע שלכם שווה הרבה.
בברכה,
שמעון
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
הודעות: 1088
הצטרף: 26 מאי 2011 20:34
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

Re: דילמה לגבי שני זכרים

שליחה על ידי ben.m »

שמעון, שלום רב וברוך הבא תמונה

אם תכניס נקבה נוספת היא תתחבר רק לזכר אחד, הזכר השני עלול להפריע.
לגבי האופציה הראשונה להשאיר את המצב הקיים, אמרת שאתה רוצה להחתים גוזלים לא? משני זכרים זה לא יצא...
לגבי הכנסת 2 נקבות אחרות בלי קשר לגודל הכלוב - זה דבר לא רצוי, זוג אחד יהיה יותר דומיננתי ושולט מהשני. לכן רצוי להכניס 3 זוגות ומעלה (או זוג אחד כמובן). מה גודל הכלוב?
תמיד רצוי לרכוש ממגדלים מנוסים, למרות שבציפורי אהבה צריך ניסיון וידע רב כדי להבדיל בין המינים, בחנות תמיד הראשון יצא זכר והשני נקבה.

נשמח לעזור תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי
הודעות: 6394
הצטרף: 10 ספטמבר 2009 11:04

Re: דילמה לגבי שני זכרים

שליחה על ידי דקל »

מה המידות של הכלוב שלך?
לדעתי כדי לך להחליף זכר אחד בנקבה.
או לקנות עוד כלוב שמתאים לזוג ולשים זוג בכלוב בנפרד וככה לא יהיו בעיות.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דילמה לגבי שני זכרים

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

האפשרויות לא רבות ומאחר ואיני יודע את גודלו של הכלוב ואני מבין שאינך שש כרגע להוסיף ציפורים נוספות האופציה היחידה היא החלפת זכר בנקבה. הכנסת נקבה נוספת עלולה לגרור אחריה מלחמות ויתכן אף פציעות עד מוות.
גם כשתביא נקבה חדשה אם תחליט כך אני מציע שלא תכניס אותה ישר לכלוב אלא תתן זמן הסתגלות בכלוב נפרד שצמוד יהיה לכלוב הקיים, במידה ואינך יכול לעשות זאת בצע את החיבור ביום בו יש בבית אנשים שיכולים להשגיח .

בעבר לפני כ 30 שנים רכשתי מבחור שנקרא ליאור בחנות בפתח תקווה זוג ציפורי אהבה "פישרים" , היה להם כלוב ממוצע שהיה תלוי אצלי במשרד. לא עבר חודש ובעוברנו לאה ואני ליד החנות ראינו ציפור אהבה בחנות ששבה את ליבנו, שאלתי את ליאור אם זה בסדר להוסיף אותו לזוג והוא ענה בביטחה שאין בעייה.
לצערי יום למחרת הוא נמצא בתחתית הכלוב משוסע. בטח תשאל אם הם היו זוג, איני יודע מעולם לא הטילו ביצים.

בדיקת אגן והסתמכות על בעל חנות כאחד שיכול לאבחן ולזהות בן המינים זה לא הכי חכם אם כי בעלי החנות מפגינים ביטחון רב ומצליחים לשכנע.
אני מבין שעשית לציפורים בדיקת כלמידיה ואף בדיקת מין , 99% ממגדלי הציפורים לא יעשו בדיקת כלמידיה או מחלות, הסטטיסטיקה אומרת ש 60% מהציפורים כגון תוכונים ציפורי אהבה וקוקוטיילים נשאים.. אבל הם חיים טוב וגם המגדלים אותם.

בכל מקרה האפשרות שיש לך על פי ראות עיני היא כזאת:
1. החלפת זכר בנקבה , נקבה מוכחת שהטילה ביצים אם יש תפתור לך דילמה ובדיקת מין.
2. הוספת זוג + 2 נקבות לשים לפחות 4 תאי הטלה בכלוב מספיק מרווח .

לגבי רכישת ציפורים, בפרומים השונים אנו אוסרים סחר ולשם כך ישנו פורום "קניה מכירה" פרסם הודעה ויפנו אליך.

בהצלחה.
arikman151
ביצה
ביצה
הודעות: 30
הצטרף: 21 יוני 2011 09:23
שם פרטי:: יש כינוי

Re: דילמה לגבי שני זכרים

שליחה על ידי arikman151 »

לדעתי יותר שלא תעשה את זה אם כבר הם מסתדרים בסדר והכול אז לא צריך...
לדעתי אם תירצה את יכול לקנות עוד זוג אבל הפעם בטוח בטוח שזה זכר ונקבה ולשים אותם בכלוב נפרד מ שתי הזכרים...
ככה גם יהיה לך גוזלים ושתי זכרים שמסתדרים שלא רואים את זה כול הזמן (שתי זכרים שמסתדרים).
prshimon
ביצה
ביצה
הודעות: 3
הצטרף: 20 יוני 2011 21:29

Re: דילמה לגבי שני זכרים

שליחה על ידי prshimon »

תודה רבה לכל המגיבים! למרות שהיו הרבה דיעות, אני חושב שלמדתי כמה דברים חשובים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”