ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי נושך - איך אפשר למנוע את הנשיכות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון

תוכי נושך - איך אפשר למנוע את הנשיכות?

שליחה על ידי דין-ש »

שלום לכולם
קניתי לפני שלושה ימים גרין צ'יק האכלת יד. חמוד ממש אבל נוטה לנשוך במצבים שונים.
כשאני שם אותו על הסטנד, הוא לא נח עליה, ישר עף אליי לכתף. כשהוא נמצא עליי בכתף לפעמים משחק עם הצוואר שלי או עם האוזן תוך כדי הוא נושך ממש חזק עד כדי כך שהוא משאיר סימן לכמה ימים. אבל הוא חברותי, אני מלטף אותו בכל מקום ולא מתנגד, הבעיה היא שהוא חוקר כל דבר עם המקור, ובמקום לחקור בעדינות או נושך חזק. זה לא מאגרסיביות כי הוא חברותי אליי רק שהוא חוקר עם המקור כל דבר והוא נושך חזק.
עברתי על המאמרים פה האתר על איך למנוע ממנו לנשוך, זה לא מאותה סיבה, כי במאמר כתוב רק על זה שהתוכי לא עולה ליד. והגרין צ'יק שלי עולה ליד ונותן גם לי וגם לזרים ללטף אותו. יכול להיות שמעצם העובדה שהוא עוד קטן הוא חוקר עם המקור כל דבר? זה ייעלם מתישהו?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תוכי נושך - איך אפשר למנוע את הנשיכות?

שליחה על ידי שירלי87 »

כן זה טבעי שגוזלים יחקרו עם המקור, כדאי למנוע את זה בשלב ההחתמה ולא לאפשר לתוכי לשחק עם האצבעות ולנשוך, כי כשהוא נושך
חלש ולא מגיבים הוא לא מבין שזה כואב, ובגיל מבוגר יותר שהוא נושך חזק "בחופשיות" יהיה קשה לגרום לו להימנע מזה בעתיד.

כשרמבו שלי היה על הכתף ורצה ליטופים הוא היה נושך את האוזן כי הוא ידע שאני ארים את היד מתוך רפלקס (הנשיכה כאבה) ואלטף כדי
להרגיע אותו, ז"א התגובה שלי עוד יותר עודדה אותו, אז כשהבנתי את זה הפסקתי עם זה. בשניה שהוא נשך אמרתי "לא!" והורדתי אותו
לכלוב, והתעלמתי ממנו כמה דקות. אח"כ חזרתי כרגיל והרמתי וליטפתי, ושמתי אותו על הכתף, ושוב הוא נשך כי הוא רצה עוד ליטופים,
אמרתי "לא!" והחזרתי לכלוב. פשוט המשכתי ככה בכל פעם שהוא נשך, במקביל כשהוא היה על הכתף הוא הבין שהנשיכה לא משיגה לו
ליטופים אז הוא השמיע קול שונה ודחף את הראש שלו על הצוואר שלי (כמו חתול שנמרח..) באותו רגע ליטפתי אותו ואמרתי"ילד טוב"
"ליטוף" ומהר מאוד רמבו למד למרוח את הראש בכל פעם שרצה ליטוף, ובהמשך הוא גם למד להגיד "יטוף" כל פעם שהוא רוצה ליטוף

אז זה מה שאני מציעה לעשות, להגיד "לא!" ולהחזיר לכלוב למספר דקות.

כיוון שזה קשור להרגל ולא לגיל, זה תלוי בהתנהגות שלך אם הוא ימשיך או יפסיק.. אתה צריך "להסביר" לו שזה כואב, שזה שלילי,
וכשהוא יבין את זה הוא יפסיק.. זה לא אומר שהוא בחיים לא ינשך יותר, אבל הוא אמור להפסיק לנשוך כמשחק\חקירות..
קרה כמה פעמים שישבתי עם רמבו שלי שהיה על הכתף וליטפתי אותו, ומשי קפץ לי על הברכיים ורמבו נבהל ונשך את האוזן.. אז טכנית
בעית ההתנהגות הקודמת נפתרה (נשיכות כדי לקבל ליטוף) אבל התוכי משתמש במקור כדי להגן על עצמו ואם הוא רגיל לנשוך\נשך בעבר
וגרם לרתיעה הוא ידע להשתמש בזה בעתיד.
אני מאמינה שאפשר לפתור את זה בהחתמה טובה.. למשל רייצ'ל הקוקטיילית הפרא שלי היא לא פוחדת ממני כבר, היא עולה על היד ובאה
לאכול צ'ופר, אבל קורה שהיא חוקרת את האצבעות ולאט נושכת ממש חזק, ואני יודעת שזה לא כדי לפגוע אחרת היא לא הייתה עולה על
היד שלי, זה פשוט טבעי שתוכי ינסה לפרק דברים עם המקור, לחקור מרקמים ורכויות של חפצים\חומרים..
לעומת זאת נלה המוחתמת, גם כשהמוכרת הוציאה אותה מהכלוב וגם כשאני בעצמי הרמתי אותה והחזקתי כדי שלא תעוף לי בזמן שאני
מכניסה אותה לכלוב עם הקוקטיילים - היא נגעה בכזו עדינות עם המקור.. כאילו היא לא יודעת מה זה לנשוך.. לכן אני מניחה שזה קשור
להחתמה..
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”