ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צעצועים\משחקים\סטנדים לגוזל קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

saharlevi
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

צעצועים\משחקים\סטנדים לגוזל קוקטייל

שליחה על ידי saharlevi »

אחר צהריים טובים!
רציתי לדעת,איזה צעצועים\משחקים שונים\סטנדים למינהם מומלץ לרכוש לגוזל קוקטייל כמעט בן חודשיים על מנת לפתח אותו בכל קריטריון,פיזית,נפשית,מוטורית,פיתוח השרירים,חשיבה ועוד...
?
עוד דבר,כשאני מוריד את התוכי מהיד הוא מנסה לעוף כל כמה שניות,מצליח קצת 30-40 ס"מ (כנפיו גזורות),למה זה?
זה די מלחיץ,אני מוריד אותו יושב במחשב פתאום הוא עף לכיוון הפרצוץ ודואך אחורה,חח נשמע קצת "מטומטם" אבל קשה לתאר,מלחיץ שהוא "בהיכון" לעוף,מוזר,שהוא מאבד שיווי משקל הוא יורד לי מהיד ומנסה לעוף,או שאני מוריד אותו,הוא ניהיה חדשן ומנסה לעוף קצת..
את האמת,זה מאוד מלחיץ אותי,קשה לי להוריד אותו בידיעה שכל רגע הוא עומד לעוף ולהלחיץ אותי,כמו שאמרתי,עם כמה שזה נשמע "מטומטם",זה המצב...

תודה רבה לעוזרים!
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: צעצועים\משחקים\סטנדים לגוזל קוקטייל

שליחה על ידי שירלי87 »

לתוכי (כל תוכי) מומלץ לספק מספר סוגי צעצועים: צעצוע התעמלות (סולם, נדנדה, צעצוע רגל), צעצוע חיפוש מזון, וצעצוע פירוק\מתכלה

חשוב להתאים את הצעצוע לתוכי
בגיל כזה אפשר לשים לו ענף עם עלים (מעץ זית, לימון, תפוח, אקליפטוס..) הוא יהנה לפרק את העלים מהענף
צעצועי פירוק שמוכרים בחנויות (עם חרוזי עץ גדולים) לא יתאימו לקוקטייל לא משנה בן כמה הוא
אז אפשר להכין משהו דומה מחרוזי עץ קטנים יותר

בקישור הבא תמצא רעיונות לצעצועים וסטנדים: בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים

לגביי התעופה, אתה יכול להעלות תמונה של הכנפיים? תצלם כשהכנף\יים פרושות שנוכל לראות את הגזירה
אם הוא מצליח לעוף למעלה כנראה הוא לא גזור טוב
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

קודם כל תודה,בקרוב מאוד אקפוץ לחנות ואראה אם יש להם את החפצים שצינת במידה ולא,ננסה לבנות בעצמי,לגבי התעופה,הוא גזור טוב מאוד,אין לי בעיה לגבי רמת התעופה שלו,הוא עף רק כ-30-40 ס"מ ואפילו דואך מעט כי הוא עוד גוזל וקשה לו,הבעיה שלי זה למה הוא עף?הוא לא יכול לעמוד על משהו יותר מכמה שניות מיד הוא מנסה לעוף,אז תמונה לא תעזור...אני גם לא יכול עכשיו,הוא משתולל לי בכלוב שאני יוציא אותו,ניסיתי להוציא הוא מיד התעופף לי מיד ליד ללא מרגוע....
לגבי הצעצועים,הבנתי מה צריך,נרכוש...
לגבי התעופה...
איך פותרים את זה,הוא לא רגוע,ניסיתי לצפר ולשבח אותו ברגע שהוא לא עף אבל הוא ממש לא הבין שזה בגלל שהוא לא עף....
מוזר מאוד שהוא ככה,בהתחלה חשבתי בגלל הגיל הוא מנסה לעוף ולבדוק את כושר התעופה שלו,אבל זה לא קשור זה קורה רק שאני מוריד אותו...
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם אתה יכול תעלה סרטון שלו כשהוע עף..

אם הוא עף אליך זה כי הוא רוצה להיות איתך, זה טבעי.. אם הוא גזור טוב הוא לא יגיע אליך וילמד שאין טעם לנסות לעוף אליך
אם הוא מגיע אליך מן הסתם הוא ימשיך לעוף
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

יכול להיות מאוד,זו אופציה אחת,אופציה אחרת שחשבתי עלייה....אמנם קצת פחות הגיונית אבל עדיין אופציה,שאני משחק איתו והוא על האצבעות לפעמים הוא כמו כל תוכי מנסה לטפס למעלה לאיזור הכתף,אני לא נותן לו לעלות על מנת שלא יהיה לי קשה להוריד אותו,מניסיון...אז ברגע שהוא מגיע לנקודה מסויימת שאני יודע שמשם אני יהיה חסר שליטה אני פשוט שם אצבע ומוריד אותו שוב,יכול להיות שהוא מנסה לעוף לנקודה גבוהה יותר?....

בכל מקרה,כל אופציה היא קשורה לזה שהוא רוצה להגיע אליי?אין סיבה אחרת..?
תודה שירלי!
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן הגיוני, הוא רוצה להגיע אליך והוא רוצה להגיע למקום הכי גבוה עליך כי זה הטבע של התוכי.. תוכים יעדיפו לשבת במקום הגבוה ביותר
כי שם הם מרגישים יותר בטוחים
תמונה
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אוקיי,אני יוציא אותו עכשיו וניתן לו לטפס ולעשות מה שהוא רוצה,נראה אם יהיה שינוי,נעדכן :)
תמונה
hi231
ביצה
ביצה

שליחה על ידי hi231 »

אחי גם אם הכנפיים גזורוות הוא עף זה נורמלי זה לא קשור התוכי שלי הכנפיים שלו היו גזורות והוא בכל זאת היה עף אל תידאג אחי
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

תודה,הבעיה שהוא עושה זאת ללא סיבה,אני מנסה להניח אותו על סטנד הוא מיד עף,אני מניח אותו לידי,כמה שניות והוא עף....
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

6875 כתב:אחי גם אם הכנפיים גזורוות הוא עף זה נורמלי זה לא קשור התוכי שלי הכנפיים שלו היו גזורות והוא בכל זאת היה עף אל תידאג אחי
קודם כל לא גוזרים את הכנפיים, גוזרים את נוצות התעופה
שנית, תוכי שגזור טוב לא אמור לעוף. הוא יכול לדאות לריצפה אבל לא להתרומם מעלה.
אם הוא עף הוא לא גזור טוב
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”