ערב טוב לחברי האתר =)
אני מגדלת כבר יותר מחצי שנה קוקטייל קינמון זכר ומקסים.הוא בן שנה וכמה חודשים.
קניתי אותו מחנות חיות ובכלוב הקוקטיילים היו אז שתי נקבות וזכר אחד(זה מה שאתר המוכר)
ובכל זאת היה קשה לקבוע את מינם של כל אחד מהם.
בגלל שרציתי לקנות זכר לקח לי זמן לצפות בהם ולהעריך אם באמת יש שם זכר,
שלושתם היו מסוג של קוקטייל קינמון והצבע שלהם היה קצת 'עמום' (צבע הלחיים בעיקר)
לבסוף בחרתי את הקוקטייל שלו היו המאפיינים הברורים ביותר של זכר- לחיים בצבע כתום כהה
(יותר כהה מאשר אלו של שני התוכים האחרים) ורגליים כהות יותר, והוא גם היה גדול מהשניים האחרים
(היה ניתן לראות בקלות שהוא גדול יותר בגודל, לא בהכרח בגיל,כולם היו מתחת לגיל שנה).
אחרי שהוא שהה אצלנו כמה שבועות כמעט והשתכנעתי שזאת נקבה, כי הוא לא התאים לתיאור הזכר.
אחרי בירורים רבים והתייעצות עם מגדל הוחלט שזה זכר(ללא בדיקת דם אצל וטרינר), גם לפי ההתנהגות שלו וגם לפי מראה:
בפסח האחרון הוא החליף נוצות(גם היה לו יום הולדת אחרי פסח..)
הכרבולת שלו התארכה,הלחיים הפכו מכתום עמום לכתום זוהר וברור(כמו של זכרים),
והוא התחיל יותר ויותר להפגיו התנהגות זכרית: הוא שר המון,דופק עם המקור בתחתית הכלוב
(או על דברים אחרים כאשר הוא משוחרר),לפעמים כאשר הוא משוחרר,הוא שר ואז מתחיל ללכת
עם כנפיים בצורת 'לב'.
היום לא מזמן קראתי מאמר על זיהוי המינים בתוכים השונים ובאמת כל המאפיינים של זכר(קוקטייל)
מופיעים אצל פיטר(הקוקטייל שלי), אבל קראתי גם שלזכר צריך להיות זנב אחיד ואצל הנקבה נוצות הזנב מפוספסות.
אצל פיטר היו פעם 2 נוצות מפוספסות וכל שאר הזנב אחיד, ולפני כמה זמן נוצה מפוספסת אחת נשרה ונשארה אחת.
זה הגיוני שלזכר יהיו נוצות מפוספסות? מה אתם חושבים?
תודה רבה ועורב טוב =)
נ.ב.-סליחה על אורך ההודעה ועל הסיבוך שיש בכמה מהמשפטים...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטייל זכר עם נוצות מפוספסות בזנב?
מנהל: מפקחים
- 306Alona97
- ביצה

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: אלונה
- 306Alona97
- ביצה

Re: קוקטייל זכר עם נוצות מפוספסות בזנב?
אני בת חח ^^ (קוראים לי אלונה..)
וכתבתי, הוא בן שנה וכמה חודשים
(קצת אחרי פסח האחרון היה לו יום הולדת שנה)
ואני בטוחה שהוא זכר (כמעט בטוחה, 99% חח)
כי יש יש לו נוצה מפוספסת בזנב,(היו לו 2 אבל אחת נשרה).
וכתבתי, הוא בן שנה וכמה חודשים
(קצת אחרי פסח האחרון היה לו יום הולדת שנה)
ואני בטוחה שהוא זכר (כמעט בטוחה, 99% חח)
כי יש יש לו נוצה מפוספסת בזנב,(היו לו 2 אבל אחת נשרה).
אם קנית אותו כשהצבע בפנים היה כמו צבע הגוף ולא צהבהב הוא היה בן 3-4 חודשים +-, ואם הוא אצלך כחצי שנה זה אומר שהוא בן קצת
פחות משנה, וזה החילוף נוצות הראשון שלו. אני מניחה שאת יודעת שכל קוקטייל בוקע במופע\צבעים של נקבה (פסים בזנב ונקודות בכנפיים)
ובחילוף נוצות בסביבות גיל 7-8 חודשים הנוצות מתחלפות וניתן לזהות מין ברוב המקרים.
בזמן חילוף, הנוצות מתחלפות בהדרגה ולא בבת אחת לכן זה נורמלי שנשארה לו אחת, אחרי שהיא תנשור תצמח נוצה חלקה ללא פסים.
בד"כ הנוצות מתחלפות בצורה מקבילה ז"א הנוצה השנייה עם הפסים אמורה לנשור בקרוב באופן טבעי אבל אם זה לא קורה זה גם נורמלי..
חילוף נוצות זה לא נוסחה קבועה, זה תלוי במספר גורמים
גם אם הוא מעל שנה יכול להיות שהחילוף יתעכב, בהתאם למזג אוויר וכד', אז הכי טוב לחכות שהנוצות יתחלפו ולא להתייחס לגיל
ולפי התאור והתמונה 100% זכר יפיוף
פחות משנה, וזה החילוף נוצות הראשון שלו. אני מניחה שאת יודעת שכל קוקטייל בוקע במופע\צבעים של נקבה (פסים בזנב ונקודות בכנפיים)
ובחילוף נוצות בסביבות גיל 7-8 חודשים הנוצות מתחלפות וניתן לזהות מין ברוב המקרים.
בזמן חילוף, הנוצות מתחלפות בהדרגה ולא בבת אחת לכן זה נורמלי שנשארה לו אחת, אחרי שהיא תנשור תצמח נוצה חלקה ללא פסים.
בד"כ הנוצות מתחלפות בצורה מקבילה ז"א הנוצה השנייה עם הפסים אמורה לנשור בקרוב באופן טבעי אבל אם זה לא קורה זה גם נורמלי..
חילוף נוצות זה לא נוסחה קבועה, זה תלוי במספר גורמים
גם אם הוא מעל שנה יכול להיות שהחילוף יתעכב, בהתאם למזג אוויר וכד', אז הכי טוב לחכות שהנוצות יתחלפו ולא להתייחס לגיל
ולפי התאור והתמונה 100% זכר יפיוף

- 306Alona97
- ביצה

תודה שירלי, ממש עזרת לי ;]
שבוע טוב.
שבוע טוב.
שמחה שעזרתי:) שבוע מצוין