ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כנרים אוכלים ביצים וזוג גולדיאן פינק רבים לאחר הטלה

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
נועם
ביצה
ביצה

כנרים אוכלים ביצים וזוג גולדיאן פינק רבים לאחר הטלה

שליחה על ידי נועם »

יש לי זוג כנרים והנקבה מתנהגת מוזר....
הם לאחר זיווג הנקבה מטילה ביצים ואוכלת אותם....עכשיו לפי הידוע לי זה אומר שחסר לה סידן אבל יש להם בכלוב גם את העצם של הדיונון הלבנה וגם קליפות של ביצים....ובכל זאת היא אוכלת את הביצים שלה...מה הסיבה לזה?? ומה עושים במצב כזה???

יש לי גם זוג גולדיאן פינקים שכרגע לאחר זיווג והטלה של 3 בייצים הם התחילו לריב בלי הפסקה...יש סיבה לזה?? ומה אפשר לעשות כדי לגרום להם להפסיק ולהתחיל לדגור על הבייצים???....

תודה מראש על העזרה....תמונה

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: היתנהגות מוזרה של הציפורים שלי

שליחה על ידי eli_lea »

לגבי הכנרים אתה יכול לפרט בבקשה את התזונה שלהם?
אכילת ביצים לא נובעת רק מחוסר סידן, אכילת ביצים לעיתים נובעת מכך שהביצים אינן פוריות או מכך שהביצים נסדקו או מתוך הרגל גרוע של הנקבה.
הפיתרון הוא לנסות ולהשתמש בביצי דמה מפלסטיק, בכל פעם שהנקבה מטילה מוציאים את הביצה בזהירות ושמים במקומה ביצת דמה מפלסטיק, את הביצים שמוציאים שומרים במקום שבו הטמפרטורה סבירה ללא שינויים קיצוניים, לאחר שהנקבה הטילה מספר ביצים או הפסיקה להטיל מוציאים את ביצי הפלסטיק ומחזירים את הביצים שנלקחו . היתרון הנוסף הוא שהגוזלים בוקעים באותו גיל מבלי שיהיו ביניהם הפרשים גדולים והסיכוי שישרדו כולם גדול יותר. יש אפשרות להחזיר את הביצים לאחר ההטלה השלישית עד אז הנקבה לרוב תבין שאין ביכולתה לשבוא את הביצים ותפסיק לנסות.
לפני הוצאת הביצים צריך לרחוץ ידיים טוב טוב ולייבשן , על גבי העור יש שומנים שבמגע עם הביצה עלולים לסתום את הנקבוביות שבקליפה ואף להחדיר חיידקים.
אם החלטת לנסות נשמח לעידכונים.
נועם
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נועם »

האוכל שלהן הוא התערובת של הכנרים....
ומוזר לי שהיא אוכלת את הבייצים שלה בגלל שבסיבוב הקודם היא דגרה יפה ולא אכלה את הביצים שלה....
ואני לא הכי סגור שזאת היא אולי זה הזכר וגם הוא לא עשה זאת בעבר.....

ומה לגבי הפינקים???
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כנראה שהביצים לא פוריות.. כדאי להעשיר את התזונה ולתת גם ירקות ופירות - האכלת הציפורים שלנו, מה בטוח ומה מזיק

ולגבי הפינקים יש להם הפרעות?
הכלובים שלהם ושל הכנרים עדיין אחד מעל השני? אם כן כדאי לנסות להרחיק אותם.. אולי זו הבעיה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: כנרים אוכלים ביצים וזוג גולדיאן פינק רבים לאחר הטלה

שליחה על ידי eli_lea »

הגודיאן פינק מסווגים כציפורים שקשה להרבותן, במיוחד בסבבים הראשונים כשהם עדיין צעירים, מגדלים רבים נוהגים להעביר את הביצים לבנגלזים לדגירה מאחר והגולדנים לא דוגרים או לחילופין לא מטפלים בגוזלים.
בשלב זה אתה מתאר שאין דגירה ומצד שני הזכר והנקבה רבים, יתכן שהזכר עדיין מנסה לזווג את הנקבה והיא לא נעתרת לו.
להבדיל ממה שציינתי בנושא הקושי הקיים עם הגולשנים ישנם מספר מגדלים שמתעקשים לא להעביר ביצים והגולדנים דוגארים ומגדלים גוזלים . יתכן שמדובר בצבירת ניסיון.
נועם
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נועם »

שירלי....
קודם כל תודה על ההיתיחסות....
אז מה שאת אומרת לי בעצם זה שהזוג פינקים והכנרים מפריעים אחד לשני במידה מסויימת???

אלי....
כרגע ישנה הפרדה בין הזכר והנקבה(הכלוב חצוי לשנים) מה אתה ממליץ להשאיר ככה או להוציא את המחיצה???
והנקבה כל היום בחוץ למרות שהטילה 3 ביצים....היא לא דוגרת...ניראה לי אין מה לעשות איתה היא לא יודעת לטפל בביצים שלה....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הנקבה לא דוגרת תוציא את הביצים, תפתח את המחיצה ותן להם שוב לנסות מחדש. כמובן תעקוב לראות שהכל בסדר .
אם אין ממש תקיפות אל תמהר להפריד , תן להם לנסות ולהסתדר לבד.

בבקשה לא להפנות שאלות ישירות אלי או לאחרים , שאל בכלליות ותקבל מענה, פנייה לחבר כזה או אחר מונעת מענה מאחרים שיש להם גם הם ניסיון וחבל.

בהצלחה ותעדכן בהמשך כיצד מתפתח.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

יכול להיות שהם מפריעים זה לזה.. תנסה להפריד את הכלובים שיהיו רחוקים זה מזה ותראה אם יש שיפור
בהצלחה תמונה
נועם
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נועם »

אוקיי...תודה רבה רבה...
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”