ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל של תוכון לא רוצה לצאת מבית ההטלה
מנהל: מפקחים
גוזל של תוכון לא רוצה לצאת מבית ההטלה
יש לי גוזל בן חודש ושבוע עם 80 % ניצוי שלא רוצה לצאת מבית ההטלה , שמתי לב גם שההורים כל פעם "צורחים" עליו והוא רק מצייץ, ניסינו להרים אותו אבל הוא מאוד תקיף צורח הרבה ומנקר. מה עושים?
Re: גוזל של תוכון לא רוצה לצאת מבית ההטלה
הוא בודד בתא ההטלה, הוא עדיין לא מרגיש בשל לצאת פשוט, מה גם שאתה מציין שהוא אינו מנוצה לגמרי על אף שבגיל שציינת הוא אמור להיות מנוצה. תן לו את הזמן ואל תלחיצו אותו, ההתערבות שלכם עלולה לגרום לו לפחד מפניכם והוא ידחה את היציאה מהתא יותר צמן מהצפוי.
לגבי חוסר הניצוי, יתכן שמדובר בבעייה תזונתית ולכן צריך להקפיד על תזונה טובה ועשירה.
תציין ממה התוכים ניזונים ביום יום.
לגבי חוסר הניצוי, יתכן שמדובר בבעייה תזונתית ולכן צריך להקפיד על תזונה טובה ועשירה.
תציין ממה התוכים ניזונים ביום יום.
כוונתי היתה לאמר שיש לו ניצוי חדש 80% ,זאת אומרת שהוא חלק עם נוצה של גוזל וחלק גדול נוצה כחולה של בוגר, מבחינת נוצות הוא מלא
עדיף לא להתערב ולא להוציא בכוח מתא ההטלה, תן לטבע לעשות את שלו ותתאזר בסבלנות. יציאה מהקן החם והבטוח של ההורים לא פשוט ואם התוכי חש מאויים או מפוחד הוא ימנע מלצאת , לכן חשוב לא להפריע .
עם הוא מנוצה מלאה תוציא אותו כי לפעמיים ההורים חוטפים קריזה והורגים אותו כי הוא מפריעה במחזור החדש .....
אם הגוזל לא מרוט או שההורים לא פוגעים בו בצורה כלשהי לדעתי אין סיבה להתערב.. שיצא כשהוא ירגיש שהוא מוכן.
אם ההורים מורטים אותו או פוצעים זה כבר עניין אחר וכדאי להתערב
לא הבנתי מהתאור שלך מה מצב הניצוי.. ניצוי מלא יש בערך בגיל חודש, וכל הנוצות "פתוחות". אם יש זקיקי נוצה סגורים (כמו קוצים) הגוזל
לא בוגר עדיין ואני בספק שהוא מעל גיל חודש

אם ההורים מורטים אותו או פוצעים זה כבר עניין אחר וכדאי להתערב
לא הבנתי מהתאור שלך מה מצב הניצוי.. ניצוי מלא יש בערך בגיל חודש, וכל הנוצות "פתוחות". אם יש זקיקי נוצה סגורים (כמו קוצים) הגוזל
לא בוגר עדיין ואני בספק שהוא מעל גיל חודש