שלום ברצוני לברר כמה דברים
אני גר בקיבוץ שבו ישנם כמה חוות לולים. לביצי רבייה ולפרגיות.
עכשיו התחילו לבנות מדגרה שבקרוב תתחיל לפעול.
אני מגדל תוכים בשני כלובים בכלוב אחד יש לי זוג ראש שזיף ובכלוב שני יש לי תוכונים וקוקוטיילים בכמות של משהוא כמו 20 תוכים, ביקשו ממני לסלק את התוכים בטענה שאני יכול להדביק את המדגרה במחלות.
המדגרה נמצאת בסביבות 500 600 מטרים מהכלובים בקו אווירי.
הם טוענים שאני יכול להדביק את המדגרה במחלות לא ישירות אלא דרך המנהל של המדגרה שבמקרה נמצא בשכנות לי
השאלה שלי היא כזאת האם במצב כזה אני יכול להדביק באמת את המדגרה ע"י התוכים מה ניתן לעשות בנידון כי אני לא רוצה לסיים את התחביב הזה שאני מגדל כבר מעל 15 שנה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
העברת מחלות בבעלי כנף
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: העברת מחלות בבעלי כנף
אכן אתה יכול להדביק את התרנגולות על ידי מגע יד אדם , חפצים העוברים בין התוכים לתרנגולות ציפורי בר שיעברו בין התוכים שלך למדגרת התרנגולות. למרות שהדבר אינו נפוץ הדבקה שכזו בהחלט יכולה לקרות.
המחלות העיקריות שמפחדים מהן הנן ניוקאסל ,מיקופלאסמה וטוברקולוזיס
בהצלחה,
המחלות העיקריות שמפחדים מהן הנן ניוקאסל ,מיקופלאסמה וטוברקולוזיס
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מצחיק משהו, אולי תבקש מהם לסלק את המדגרות? על אותו עיקרון יכולים להדביק לך את התוכים לא?
500-600 מטר מאיזור הגידול זה מרחק לא מבוטל, נשאלת השאלה מה הם עושים עם ציפורי הבר שבסביבה קרובה יותר למדגרות ?
אתה צריך לדעתי לנקוט במספר פעולות אבל זה לא קשור לפורום זה, פתח נושא בפורום תוכים מגדלים.
500-600 מטר מאיזור הגידול זה מרחק לא מבוטל, נשאלת השאלה מה הם עושים עם ציפורי הבר שבסביבה קרובה יותר למדגרות ?
אתה צריך לדעתי לנקוט במספר פעולות אבל זה לא קשור לפורום זה, פתח נושא בפורום תוכים מגדלים.
קודם כל תודה על תשובתך, אבל ממה שאמרת אין מצב שאני מעביר כלים מהתוכים שלי למדגרה ואין סיכוי שאדם שניכנס למדגרה היה לפני כן במגע אם התוכים שלי, אז מה שנשאר לי זה רק ציפורי בר שיכולות להדביק אבל זה יכול לקרות גם אם התוכים שלי במרחק 10000 קילומטר מהמדגרה לא כך?
עוד דבר רציתי לדעת אם יש אפשרות שמהתוכים שלי תעבור מחלה למישהו בלי מגע ישיר דרך הרוח או אוויר (לדוגמא לשכן שלי שנמנע מלהתקרב לאיזור הכלוב).
איך אני יכול למנוע את המחלות שמנית על מנת להרגיע אותם?
עוד דבר רציתי לדעת אם יש אפשרות שמהתוכים שלי תעבור מחלה למישהו בלי מגע ישיר דרך הרוח או אוויר (לדוגמא לשכן שלי שנמנע מלהתקרב לאיזור הכלוב).
איך אני יכול למנוע את המחלות שמנית על מנת להרגיע אותם?
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
דאג לבנות את כלובי התוכים ולרשת אותם ברשת דקה כך שציפורי בר אפילו קטנות לא יוכלו לבוא במגע עם התוכים שלך או עם האוכל שלהם.
דאג לנקות באופן קבוע את תחתית הכלובים כך שנברנים ועכברי שדה לא יגיעו למקום ויהוו ווקטור להעברת מחלות.
אל תתן לאנשים זרים להתקרב לכלובים מלבדך.
בהצלחה,
דאג לנקות באופן קבוע את תחתית הכלובים כך שנברנים ועכברי שדה לא יגיעו למקום ויהוו ווקטור להעברת מחלות.
אל תתן לאנשים זרים להתקרב לכלובים מלבדך.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים: