אני גם אוסיף..
1. הרעש פחות קריטי למרות שגם הוא עלול להפריע בעיקר בזמן השינה, ואם הווליום גבוה במהלך היום.
אבל עשן הסיגריות מזיק מאוד, עלול לחנוק אותם.. לגרום להקאות, סחרחורות וכד' ובקיצור קטלני לבעלי חיים.
בשום אופן אין לחשוף תוכי לעשן סיגריות! או כל בעל חיים אחר...
ממליצה לך להפסיק כי זה הרגל מזיק ביותר... (ומסריח יש לציין)
2. כשהתוכים מתחת לגיל 8 חודשים מומלץ לא לשים תא, אולי הם יתחילו כבר זיווגים אבל עדיין לא מומלץ לתת להם להתרבות מתחת
לגיל הזה. מגיל 8 חודשים ומעלה אפשר לשים תא.
אתה לא שם תזונה טובה "חודש לפני"... תזונה טובה נותנים מההתחלה, מהרגע שהם אצלך - דואגים תמיד לתזונה טובה עשירה וטרייה.
אתה לא בוחר מתי הם יתרבו, לכן אתה מספק להם את כל התנאים, והיתר תלוי בהם. לפעמים זוג מתחבר מהר ומיד תראה הטלות,
לפעמים זוג לא מתחבר מיד ואז זה ייקח זמן.. אפילו חודשים. צריך להיות סבלניים.
3. לשרוק לא בהכרח יפריע. לגעת יפריע וילחיץ אותם בעיקר אם הם "פרא" כלומר לא רגילים למגע בני אדם.
אם תכניס ידיים לכלוב או תגע בכלוב או תעשה פעולה שתגרום להם לפחד, זה לא משהו שיתרום להם להתרבות אלא ההיפך..
הם ירגישו שהמקום לא בטוח מספיק...
בקיצור לא מומלץ להתקרב במטרה לגעת או "להציק", אפשר לתקשר בדיבור ושריקות - זה אפילו מומלץ.
מדי פעם אפשר לנסות לתת צ'ופר מבעד לסורגים (שקד טבעי, אגוז טבעי, גרעין חמנייה טבעי וכד')
אם אם מתקרבים לאכול זה מעולה, אם לא אז תנסה שוב למחרת. בלי לחץ.
4. לזוג מתאים לדעתי מינימום כלוב בסביבות: אורך 1 מטר, גובה 0.5 מטר, עומק 0.5 מטר. (לדוגמה כלוב 425 בקישור שעוזי שם)
אם אתה יכול להביא גדול יותר זה טוב יותר. לגביי הרגליים - תצטרך באמת לשים על שידה או אפילו על 2 כסאות..
כי לא מכירה כלובים על עגלה בגדלים כאלו למטרות ריבוי.
5. לא נותנים תכשירים למניעה. נותנים תכשירים אך ורק אם יש טפיל כלשהו או בעיה כלשהי.
כשיש בעיה, הולכים לוטרינר ומקבלים את הטיפול המומלץ.
כדי למנוע בעיית טפילים - תדאג קודם כל לקנות ממקום אמין, נקי, שהתוכים יגיעו כבר נקיים מטפילים למיניהן,
שנית תדאג לניקיון הכלוב באופן יומיומי לנקות את המגירה (את תחתית הכלוב) משאריות מזון,
פעם בשבוע לנקות יסודי גם כלי אוכל וענפים.
6. לדעתי מומלץ לתת צעצועים, ענפים עם עלים לתעסוקה וכד'. וגם לתת כלוב גדול ככל הניתן.
לדעתי ככל שהתוכי יותר פעיל, יותר נהנה, יש לו יותר גירויים פיזיים ומנטאליים - זה רק יועיל מכל הבחינות.
יהיה לו פחות סטרס, פחות תסכול וכד'..
יש לי בכלוב של הקוקטיילים צעצועים וענפים עם עלים והתוכים משתגעים על זה.. אחד הזכרים גם "נותן בראש" לאחד הצעצועים
ותתפלא הוא כבר בסבב שלישי עם הנקבה שלו... כלומר אין שום השפעה שלילית על הריבוי - אלא ההיפך, לדעתי.
חוץ מזה מבחינתך, למה למנוע מהם הנאה? אתה אחראי להם, תדאג שיהיה להם טוב, וככה גם לך יהיה טוב.
אני אישית נהנית מאוד לראות את הקוקטיילים מתנדנדים להם על הצעצועים בכלוב, ועפים ממקום למקום ומכרסמים.. זה כיף.
מה עדיף שיעמדו על המקל כל היום?
7. אם יהיו גוזלים כמובן שצריך להפריד. אסור לתת לתוכים מאותו דם להזדווג כי יש יותר סיכויים שהצאצאים יצאו עם בעיות גנטיות,
מערכת חיסונית חלשה, קטנים, ואפילו מוות צאצאים בתא/בביצה.
8. כופתיות מיועד לרוב סוגי התוכים (מלבד הלורים, שיש להם כופתיות מיוחדות עבורן)
לדעתי כל תוכי צריך לקבל כופתיות בתזונה, גם אצלי יש קערה קבועה עם כופתיות והקוקטיילים אוכלים כמה שהם צריכים.
בנוסף הם מקבלים תערובת זרעים עשירה, פרי ירק והשרייה.. בקישור שעוזי שם כתוב מה התפריט המומלץ
ואני מוסיפה קישור על המאכלים שמותר ואסור לתת לתוכים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
9. לדעתי כדאי לתת סבידה, זה עצם דיונון. זה טבעי וטוב יותר מאבן גיר.. זה גם רך יותר וקל לתוכים לאכול את זה.
אם אתה לא מוצא סבידה אז צריך לתת קליפות ביצים (חשוב לנקות היטב לפני שמייבשים ונותנים לתוכים) ו/או אבן גיר.
להודעה הבאה שלך:
1. תדאג שהווליום לא יהיה גבוה במהלך היום, ובלילה כמובן שיהיה שקט ורצוי חשוך.
2. הכלוב הזה מתאים לתוכי אחד מוחתם, ולא לזוג. אני מציעה שתקנה את אחד הכלובים האלו:
432 ,
425 ,
B432
ותשים אותו על כסאות או משהו.. שיהיה בגובה מתאים לך.
3. עניתי בסעיף 3 הקודם... אם תוציא מקלות כדי לנקות הם יבהלו אבל יש לעשות את זה פעם בשבוע, עם הזמן הם יתרגלו.
כמובן תזהר שלא יברחו. את כלי האוכל ואת המגירה שולפים מבחוץ לכן אין סיבה שזה יפריע להם.
4. ממש לא. זה לא מזין. אתה היית רוצה לקבל לחם לבן כל החיים ולחיות רק על זה?
5. אם התכוונת לאבן ויטמינים - לדעתי זה מיותר
כל עוד התזונה עשירה ומגוונת אין צורך בתוספות ויטמינים.
6. הזכר שלי זיווג את הנקבה עוד כשהנוצות תעופה שלו היו גזורות, אז אין קשר בהכרח.. אבל כן יכול להיות שזה יפריע לזכר לשמור על
יציבות וככה למנוע זיווג מוצלח. כן, אם אתה יכול להעביר אותם לכלוב אחר בזמן הניקיון זה מומלץ, אבל רק אם תשים את הכלובים צמוד
והם יעברו לבד, כלומר לא לתפוס אותם ואז לשחרר בכלוב השני כי זה ילחיץ אותם מאוד-מאוד.
7. כשיש ביצים לרוב התא ישאר נקי, ההורים בד"כ עושים לשלשת מחוץ לתא. מהרגע שבוקעים גוזלים הם מתחילים ללשלש בתא,
וצריך כל כמה ימים להחליף נסורת - או יותר טוב להחליף תא. אני מחליפה תא, שוטפת את המלוכלך וככה יש פחות הפרעה כי אתה רק
מעביר וסוגר את התא, במקום לפתוח, להוציא נסורת, להכניס נסורת... קר לגוזלים, ההורים חוששים...
להחליף תא זה צ'יק צ'ק. לפני שאתה מרים את הגוזלים ומעביר אותם, תשטוף ידיים היטב עם סבון, תכין את התא החדש עם 2 ס"מ
נסורת, תעביר את הגוזלים בזהירות ותחליף את התאים. אחר כך תתרחק מהכלוב כדי שההורים ירגישו נוח להיכנס ולבדוק את התא.
חשוב לחכות ששני ההורים יצאו מהתא ורק אז להחליף, כלומר לא להוציא אותם בכוח או משהו כזה..
8. עניתי כבר. סעיף 6 הקודם
9. על המגירה שמים נייר עיתון, או נייר מדפסת לבן... מנקים מדי יום את המגירה - כלומר מחליפים עיתון מדי יום,
ואם צריך מנקים עם מגבון לח או משהו דומה. ככה אין שום סרחון ושום דבר לא נדבק.
במידה ויש לשלשת דבוקה חזק, שוטפים עם סקוץ' סבון ומים חמים וזה יורד מהר.
אפשר גם לשים טיפה חומץ זה יטפל בלשלשת מהר.
10. כן, שמים נסורת בלבד (נקייה מחנות חיות - בשום אופן לא לקחת מנגרייה!), 2 ס"מ נסורת זה מספיק.
11. תזונה טובה זה מה שיקבע את טיב הביצים. ניקיון בתא ימנע חיידקים. להמנע מטלטול הביצים או נגיעה בהם..
להמנע מפיזור חומרים כימיים בתא, אבקות חיטוי זה רעל וזה חודר לביצה...
אגב אני שוטפת את התאים עם סבון וחומץ, אני נמנעת מאקונומיקה בכל מה שקשור לעצים או חומרים אחרים שסופגים נוזלים...
12. קודם כל הם צריכים זמן התאקלמות אצלך... בערך חודש התאקלמות..
אחרי התאקלמות, עם יש חיבור ביניהם יתחילו זיווגים וחיזורים.
בד"כ אם יש חיזור וזיווגים תכופים, כניסה מרובה לתא ושהייה בתא - זה מרמז על הטלה מתקרבת.
לפעמים זה לוקח מספר שבועות, לפעמים ייקח יותר זמן.... תלוי בגיל של הזוג, בתנאים, בתזונה וכד'.
בהצלחה