ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי שורק לצאת וזז מצד לצד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

תוכי שורק לצאת וזז מצד לצד

שליחה על ידי Amir96 »

שמעו יש לי תוכי בן חודשיים וכמה ימים(תוכי קוקטייל) כל פעם שאני עובר ליד הכלוב הוא בא לצד שלי ושורק כזה שאני ירים אותו(לא שהוא בודד הוא מקבל הרבה צומי) ואני בא ולוקח אותו...
אני משחק איתו חצי שעה-שעה(רק לזמן הזה במשך היום אני משחק איתו מלא) ושאני מחזיר אותו לכלוב הוא שורק הרבה וזז מצד לצד בשביל שאני אוציא אותו ויש לי גם עיסוקים אחרים ועל הרצפה או שולחן הוא לא אוהב להיות...

1. למה הוא שורק לצאת ומשתגע בכלוב(זז מצד לצד)?
2. זה שהוא רואה אותי ובא אליי אומר שהוא אוהב אותי או משהו כזה?
[title][/title]
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי שורק לצאת וזז מצד לצד

שליחה על ידי eli_lea »

התוכי שורק וזז מצד לצד מאחר והרגלת אותו שכשהוא עושה זאת אתה מוציא אותו, כך הוא מעביר לך את המסר שהוא רוצה לצאת.
אם הוא מעוניין להיות בחברתך סימן שהוא אוהב אותך.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אבל אם הוא רוצה לצאת ואני עסוק מה לעשות? אני לא רוצה לאכזב אותו זה נותן לי משהו בלב שהוא רוצה ואני לא מתייחס..
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא תמיד מקבלים מה שרוצים, ככה מחנכים גם תוכי, אם תתן לו יחס בכל פעם שהוא ישרוק ויבקש תצטרך להיות איתו 24 שעות ביממה, מאחר וזה לא מתאפשר על התוכי ללמוד שלא מקבלים בצורה כזאת יחס והיחס ניתן כשמתאפשר במינון הנכון.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

סבבה פשוט פחדתי שהוא יתקלקל וכאלה.

עכשיו דבר נוסף, אם התוכי עליי ושאני מלטף אותו הוא מוריד כרבולת. מה זה אומר??
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

שהוא רגוע, נינוח.

בקישור הבא יש הסבר לגביי הציצית (הכרבולת) של הקוקטיילים אתה מוזמן לקרוא:

פירוש דפוסי התנהגות של התוכי
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

למה שאני מלטף אותו הוא משטיח את הכרבולת לא "חצי תורן"?
הוא משטיח ולא נושך או כועס אלא נותן ללטף.
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם הציצית שטוחה והוא נוהם/פותח מקור - זה אגרסיביות, הוא מאיים.. מנסה להגן על עצמו
אם הציצית שטוחה בזמן ליטוף - זה מהנאה, נינוחות.

בדרך כלל כשמלטפים אותם נגד כיוון הנוצות, הנוצות סמורות, אם הן לא סמורות כנראה האזור נהיה רגיש מדי (יותר מדי ליטופים/מדגדג מדי)
אם מלטפים עם כיוון הנוצות אז טבעי שהנוצות יהיו שטוחות ולא סמורות..
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

למה שאני מלטף אותו מהנוחות יענו לכיוון הזנב הוא משטיח את הציצית כמו שאמרת אבל נוהם , לא עשיתי לו משהו רע.. ולפעמים אני מלטף אותו והוא מוריד ציצית ונהנה עכשיו תגידי בבקשה מזה נוצות גמורות ומה זה אומר לגבי התוכי?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם הוא נוהם כנראה הוא לא מעוניין שתלטף אותו... או שניגשת מהר מדי או כשהוא לא היה מוכן לזה..
נהימה = תתרחק ממני.

לא הבנתי את השאלה השנייה.. התכוונת נוצות סמורות? אם כן אז זה כשהנוצות "עומדות" ,
כלומר רחוקות מהגוף ואז התוכי נראה קצת גדול יותר/נפוח כזה..

תוכי סומר נוצות כשיש גירוי פיזי (אם אתה מלטף אותו לדוגמה) או כשהוא רוצה לווסת חום גוף (אם קר לו)
או כשהוא מנקה נוצות (ככה קל לו יותר לנקות כל נוצה) או כשהוא מתנער (מנפח נוצות לשנייה בזמן שהוא מתנער)

אם התוכי נראה נפוח (נוצות סמורות) כל הזמן, פחות פעיל, יושב בתחתית הכלוב ומראה סימפטומים אחרים של חולשה - זה מעיד על מחלה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”