שלום!
יש לי כלוב עם מקלות עמידה מעץ, כלי אוכל ואבן גיר.
הכלוב שימש לפני שבועיים תוכון שנפטר עקב מחלה..
אני מעוניינת להביא קוקטייל חדש, השרתי את מקלות העץ במים חמים וייבשתי,
האם זה מספיק כדי לשמור על בריאותו של התוכי החדש?
אם לא- איך לנקות את הכלוב לפני הגעת התוכי החדש? ואיך מנקים את אבן הגיר (היא שלמה לגמרי) ?
תודה !
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חיטוי כלוב להחלפה בין תוכים
מנהל: מפקחים
Re: חיטוי כלוב להחלפה בין תוכים
נתחיל עם הכלוב-
את כל הכלוב וכלי האוכל יש לשטוף בעזרת כרית ניקוי (או סקוץ') עם סבון ומעט אקונומיה
(לערבב 80% מים 20% אקונומיקה, ואפשר לשים גם סבון כלים קצת)
לסבן היטב את כל הרשתות והכלים, להשאיר 5-10 דקות ולאחר מכן לשטוף עם הרבה מים/זרם מים חזק ולייבש עם מגבת
-לא לשכוח לשים כפפות לפני שמנקים עם אקונומיקה! ולא להריח את החומר
את מקלות העץ-
לנקות בעזרת כרית ניקוי עם סבון ולשטוף היטב עם מים חמים מאוד. אפשר אפילו להשרות בקערה עם מים רותחים לעשר דקות
זה יחסל את החיידקים/טפילים אם יש כאלו
את הסידן -
הייתי מציעה לזרוק ולקנות חדש, זה לא כזה יקר
אם את רוצה לשמור אז מציעה לקלף/לגרד את כל השכבה העליונה, כל אזור שהתוכי היה יכול לבוא במגע איתו.
בהצלחה
את כל הכלוב וכלי האוכל יש לשטוף בעזרת כרית ניקוי (או סקוץ') עם סבון ומעט אקונומיה
(לערבב 80% מים 20% אקונומיקה, ואפשר לשים גם סבון כלים קצת)
לסבן היטב את כל הרשתות והכלים, להשאיר 5-10 דקות ולאחר מכן לשטוף עם הרבה מים/זרם מים חזק ולייבש עם מגבת
-לא לשכוח לשים כפפות לפני שמנקים עם אקונומיקה! ולא להריח את החומר
את מקלות העץ-
לנקות בעזרת כרית ניקוי עם סבון ולשטוף היטב עם מים חמים מאוד. אפשר אפילו להשרות בקערה עם מים רותחים לעשר דקות
זה יחסל את החיידקים/טפילים אם יש כאלו
את הסידן -
הייתי מציעה לזרוק ולקנות חדש, זה לא כזה יקר
אם את רוצה לשמור אז מציעה לקלף/לגרד את כל השכבה העליונה, כל אזור שהתוכי היה יכול לבוא במגע איתו.
בהצלחה

Re: חיטוי כלוב להחלפה בין תוכים
רב תודות