ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכון אנגלי לוטינו נחריים בצבע גוף זכר או נקבה?
מנהל: מפקחים
תוכון אנגלי לוטינו נחריים בצבע גוף זכר או נקבה?
אז ככה לפי מה שאני יודע שהנחריים מעל המקור הם בצבע כחול אז התוכון זכר ואים זה נישאר בצבע גוף אז זו נקבה
השאלה היא לגבי אנגלי לוטינו יכול להיות שאצל הזכר גם נישאר בצבע גוף?
השאלה היא לגבי אנגלי לוטינו יכול להיות שאצל הזכר גם נישאר בצבע גוף?
Re: תוכון אנגלי לוטינו נחריים בצבע גוף זכר או נקבה?
כן, בלוטינו ואלבינו אי אפשר לדעת לפי הצבע של הדונגית מה המין.
אפשר לפי הצורה והמרקם פחות או יותר לדעת מה המין בתוכים בוגרים, לזכר הדונגית תהיה חלקה וקמורה (בולטת החוצה בצורה מעוגלת)
ולנקבה היא תהיה מחוספסת ושטוחה יחסית
אפשר לפי הצורה והמרקם פחות או יותר לדעת מה המין בתוכים בוגרים, לזכר הדונגית תהיה חלקה וקמורה (בולטת החוצה בצורה מעוגלת)
ולנקבה היא תהיה מחוספסת ושטוחה יחסית
טוב אז עכשו אני בבעיה כי אין לי מושג אם זה זכר או נקבה
רגע בעצם יש לי חצי אנגלי בכלוב שהוא בטוח זכר אם הזכר מחזר אחרי הלטינו אז בעצם זה אמור להיות נקבה ? או שהזכרים גם מחזרים בניהם ?
בכול מיקרה אני יעלה תמונה אולי זה יעזור לכם להגיד לי
אני ישתדל מקרוב
רגע בעצם יש לי חצי אנגלי בכלוב שהוא בטוח זכר אם הזכר מחזר אחרי הלטינו אז בעצם זה אמור להיות נקבה ? או שהזכרים גם מחזרים בניהם ?
בכול מיקרה אני יעלה תמונה אולי זה יעזור לכם להגיד לי
אני ישתדל מקרוב
זכרים יכולים לחזר אחרי זכרים וגם להזדווג, וכנ"ל לגביי נקבה ונקבה
אז זו לא דרך לקבוע מין
אם תוכל תעשה זום ותצלם את הדונגית כמה שיותר מקרוב
אגב לפי התמונה נראה שהעיניים כהות ושהדונגית יחסית כחולה/סגלגלה (אולי אני לא רואה טוב?)..
אם העיניים לא אדומות אלא כהות, זה לא לוטינו אלא פייד כבד/נקי/מלא (clear pied) או ספנגל דאבל פקטור...
ואם יש צבע כחול בדונגית זה גם אומר שלא מדובר בלוטינו אלא בפייד או בדאבל פקטור ספנגל
ככה נראה זכר בוגר במוטציה ספנגל דאבל פקטור, ואני חושבת שגם לך יש זכר צעיר כזה..

אז זו לא דרך לקבוע מין
אם תוכל תעשה זום ותצלם את הדונגית כמה שיותר מקרוב
אגב לפי התמונה נראה שהעיניים כהות ושהדונגית יחסית כחולה/סגלגלה (אולי אני לא רואה טוב?)..
אם העיניים לא אדומות אלא כהות, זה לא לוטינו אלא פייד כבד/נקי/מלא (clear pied) או ספנגל דאבל פקטור...
ואם יש צבע כחול בדונגית זה גם אומר שלא מדובר בלוטינו אלא בפייד או בדאבל פקטור ספנגל
ככה נראה זכר בוגר במוטציה ספנגל דאבל פקטור, ואני חושבת שגם לך יש זכר צעיר כזה..

טוב הינה עוד תמונות קצת יותר קרוב חח אני מקווה שזה חד מספיק
לי זה נראה זכר צעיר, ולא לוטינו אלא ספנגל דאבל פקטור 
גם אני מצטרף לשירלי בקביעה שלה.
אגב, התוכי יפייפה . שמתי לב לקילופים ברגליים ולאורך הציפורניים, ממליץ להחליף ראשית את מקלות הפלסטיק בענפי אקליפטוס באותו קוטר פחות או יותר או בענף מעץ לימון / זית / או עץ הדר .
הקילופים ברגליים יכולים להיוצר מיובש וחוסר לחות או שיפשוף בסורגי הכלוב או חוסר תזונתי של ויטמין A , אבל יתכן שמדובר בטפילים תת עוריים ולכן כדאי לעקוב ולראות שהקילופים לא מתגברים. אם התוכי לא מתנגד למגע אפשר למשוח מעט שמן זית על הרגלים (ממש מעט) .
בכל מקרה כדאי להגביר את המזונות שמכילים ויטמין A כגון :גזר, ברוקולי, תרד,פפריקה אדומה,בטטה , פפאיה, מנגו וקיוי.
אגב, התוכי יפייפה . שמתי לב לקילופים ברגליים ולאורך הציפורניים, ממליץ להחליף ראשית את מקלות הפלסטיק בענפי אקליפטוס באותו קוטר פחות או יותר או בענף מעץ לימון / זית / או עץ הדר .
הקילופים ברגליים יכולים להיוצר מיובש וחוסר לחות או שיפשוף בסורגי הכלוב או חוסר תזונתי של ויטמין A , אבל יתכן שמדובר בטפילים תת עוריים ולכן כדאי לעקוב ולראות שהקילופים לא מתגברים. אם התוכי לא מתנגד למגע אפשר למשוח מעט שמן זית על הרגלים (ממש מעט) .
בכל מקרה כדאי להגביר את המזונות שמכילים ויטמין A כגון :גזר, ברוקולי, תרד,פפריקה אדומה,בטטה , פפאיה, מנגו וקיוי.
אחלה תודה רבה לכם על העזרה
וכניראה אני יצתרך עוד נקבה חדשה לזכר כי הייתי בטוח שהוא זה נקבה
וכניראה אני יצתרך עוד נקבה חדשה לזכר כי הייתי בטוח שהוא זה נקבה