ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי קופץ מהכלוב בלי הפסקה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
adir567
ביצה
ביצה

תוכי קופץ מהכלוב בלי הפסקה

שליחה על ידי adir567 »

שלום הג'אקו שלי בת 7 חודשים...
וכל פעם שלא מתייחסים אליה היא פשוט קופצת מהכלוב...
או שאף אחד לא נמצא בחדר ומשעמם לה היא קופצת ובאה לסלון על דעת עצמה...
אני תמיד מחזיר אותה ישר לכלוב, אבל נראה שהיא רואה את זה בתור משחק שגורם לי לבוא אליה עד החדר ולשים אותה בכלוב...
אני כבר עושה את זה במשך כמה חודשים אבל שום דבר לא עוזר...
מה אני עושה לא נכון?
תודה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי קופץ מהכלוב בלי הפסקה

שליחה על ידי eli_lea »

השיטה היא לא רק להחזיר את התוכי לכלוב.
השיטה היא לבצע את ההחזרה לכלוב כמה שיותר קרוב לזמן שבו הוא ירד לריצפה כדי שיקשר בין הפעולות. לא לדבר עם התוכי בזמן הזה ולא לתת לו יחס, בעת ההחזרה למקל העמידה מומלץ להגיד פקודה שיוכל לקשר לבקשה שלנו שישאר במקומו כמו "כאן" או כל מילה שתבחרו.
חשוב לאחר החזרת התוכי להמתין מספר דקות (תלוי בתכיפות שהוא יורד) ולגשת אליו לפני שהוא מחליט לרדת לשבח ולתת צ'ופר, בכל פעם להאריך במעט את הזמן שניגשים אליו. התוכי צריך להבין שהוא מקבל תשבוחות על כך שהוא נשאר בראש הכלוב אך כשהוא יורד הוא מוחזר ללא יחס.
כדאי לתת לתוכי תעסוקה גם כשהוא מחוץ לכלוב שלא ישתעמם, בסך הכל הוא מבקש את חברתכם וזה מאוד לגיטימי שהוא ינסה להגיע אליכם, תעסוקה כגון תליית ענף לכירסום או צעצוע יכולים לגרום לו לרצות להישאר זמן ארוך יותר על גבי הכלוב.
קיטום נוצות יכול במקרים רבים להגביל את התוכי מלעוף לריצפה.
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”