ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות בנוגע לפציעה של תוכון וחיבור של תוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

כמה שאלות בנוגע לפציעה של תוכון וחיבור של תוכונים

שליחה על ידי NATANCOHEN »

הרבה זמן לא התחברתי ויש כמה עידכונים קוקו הקוקטייל הזכר שלי חלה ומת חודש לאחר מכן מתה לי נקבת תוכון ירוקה (הזכר הבודד המדובר הוא לא הבן זוג שלה אלה זכר אחר ) בנתיים קניתי נקבת תוכון חדשה לזכר הבודד שלי והם התחברו יפה הנקבה הייתה צעירה וכעט יותר משלושת רבעי הדגונית שלה חומה והיא נכנסת לתא התא הרבה יש סיכוי לגוזלים בקרוב ? הנקבה ירוקה עם קצת כחול והיא ספנגל הזכר אותו דבר לאיזה צבע גוזלים לצפות(אני יודע שתוכונים מעורבבים גנטית אבל תאורטית לפי הגנטיקה) נקבת התוכון של הזוג העובד שלי מתה הזכר היה בשוק של איזה שבוע אבל עבר לו והא התחיל לחזר הבעיה היא שהוא בטוח שהזכר הירוק זה נקבה ושר לו ומנסה להאכיל אותו למרות שקניתי נקבה חדשה בשבילו הוא ניסה לחזר אחרי פעם אחת ואחרי שחטף נשיכה ויתר והא לא מתקרב אליה יותר מה אפשר לעשות? במידה והם התחברו לאיזה גוזלים לצפות הזכר חצי אנגלי כחול לבן והנקבה אוסטרלית באותו צבע(שוב אני יודע שתוכונים מעורבבים גנטית אבל בכל זה שואל מה הגנטיקה אומרת)הנקבה החדשה נפצעה בעבר בדגונית לפי המוכר בגלל פרסונטה שהשתחררה מאחד הכלובים ופצעה אותה שקניתי אותה ראיתי רק את הצלקת בדגונית ולא שמתי לב שחלק מהדם שהגליד נמצא בתוך הנחירים שלה וחוסם אותם מה אפשר לעשות? יש סיכוי שהטראומה של הנקבה מהריב עם הפרסונטה תגרום לה לפחד להתחבר מהר לזכר? כי גם שהתוכונים רבים בינהם על הכלי אוכל היא מחכה שהם יסימו לאכול ושהם מסיימים רק היא אוכלת ונראה שהיא חסרת ביטחון
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות בנוגע לפציעה של תוכון וחיבור של תוכונים

שליחה על ידי eli_lea »

לגבי התוכוניתץ שנכנסת לתא, אכן יש סיכוי שהיא תטיל בזמן הקרוב.
לגבי תוצאות בין חיבורים שונים של מוטציות שונות אי אפשר לדעת בוודאות, יתכן שתקבל גוזןלים כמו ההורים או גוזלים שבכלל לא מזכירים אותם.
אם הנקבה שהבאת עברה טראומה והיא מפחדת יקח קצת זמן לחיבור , אני מבין שיחסית היא חדשה אצלך ולכן זה טבעי שהיא תחשוש.
לגבי ירידה למזון לאחר שכולם מסיימים, תדאג לעוד כלי אוכל ומים , לעיתים התוכים מונעים מתוכי לגשת למזון והוא עלול למות ברעב.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

מסיבה מוזרה כו או אחרת לפני יומיים הזכר שהיה אמור להתחבר לנקבה החדשה החליט לנסות להתחבר לנקבה שהייתה כבר מחוברת לזכר אתמול בבוקר מצאתי את הזכר שהיה מחובר קודם לכן לנקבה מת וכנראה שזהכר הבווד הרג אותו אני יודע לפי זה שעל הגוף של הזכ רהמת היה המון דם ופציעות ועל קצה הזכר שלדעתי הרג היה דם קרוש עכשיו הנקבה החדשה בודדה והישנה התחברה לזכר שהרג את בן הזוג שלה והם נכנסים לתא הטלה ומנקים אחד את השני הם זוג והחדשה בודדה ההורים שלי לא מרשים לי להביא זכר במקום הזכר שמת ואני רוצה לישאול עם יש אפשרות ל2 נקבות ולזכר אחד בכלוב והאם לפי התיאור הזכר השני אכן הרג אותו?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה גודלו של הכלוב? יתכן שתוכון גם יפגע בתוכון אחר על רקע של שמירה על הטריטוריה או כתוצאה מריב על נקבה. לרוב בכלובים לא מרווחים החיכוכים גדולים יותר. אפשר להשאיר את הנקבה אבל המצב לא בריא ואני לא אוהב את החיבור בין זכר לשתי נקבות.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אני לא יודע מידות מדיוקות אבל הכלוב יחסית גדול ויכולים להיות בו אפילו יותר תוכונים ועדיין יהיה מרווח יחסית הנקבה שנותרה נראת לי צעירה יותר ממה שאמר לי המוכר ולא נראה לי שהיא מתקרבת לבגרות התחיל להיות לה קצת חום בדגונית אבל רוב הדגונית עדיין של נקבה צעירה לפני שהתוכי מת קיוותי לגוזלים ממנו ומבת הזוג שלו בגלל שהזכר היה ספנגל(SF)והנקבה הייתה ספנגל (SF) והבנתי שמחיבור של שתי ספנגלים 25% לתוכון ספנגל דאבל פקטור (DF) שזה לבן או צהוב חלק לגמרי (לא אלבינו או לוטינו) יש סיכוי לספנגלים מזוג של רגיל וספנגל לפי מה שקראתי יש 50% ספנגל ו50% רגיל מזוג כזה הכוונה היא לחצי מהגוזלים ספנגלים וחצי מהם רגילים או 50% שכולם יצאו ספנגל/רגילים?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כשאומרים "צאצאים 50% ספנגל 50% רגיל", זה לא אומר שחצי מהגוזלים בהטלה יהיו ספנגל וחצי יהיו רגילים,
אלא האחוזים מתייחסים לכל ביצה. לכל ביצה יש סיכוי של 50:50 להיות או ספנגל או רגיל.
זאת אומרת יכול להיות גם מצב שכל הצאצאים בהטלה מסוימת יהיו רגילים, יכול להיות שכולם יהיו ספנגל - למרות שזה לא סביר.
יכול להיות בהטלה של 3 ביצים, ש 2 יהיו ספנגל, ואחד יהיה רגיל,
בהטלה של 6 ביצים יכול להיות 5 רגילים ו 1 ספנגל..
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

תודה על המענה
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”