ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שריקות קוקטייל+ הוספת תוכון לקוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה
שם פרטי:: לירון

שריקות קוקטייל+ הוספת תוכון לקוקטייל

שליחה על ידי לירון א »

בוקר טוב לכולם,
יש לי שתי שאלות:
1. הקוקטייל שלי בן 7 חודשים ושורק שריקות קבועות זהות אבל הוא אינו מחקה שריקות/צלילים אחרים, האם זה אומר שהוא נקבה? או שהוא ביישן?
אני חושבת שהוא מרגיש נוח איתי כי הוא כל הזמן רוצה לצאת מהכלוב, לעלות עלי ולקבל ליטוף.
אולי הבעיה היא שאני לא משמיעה לו המון שריקות ?
2. האם כדאי לי להוסיף תוכון אוסטרלי בן כמה חודשים לכלוב איתו ביחד כדי להפיג לו את השעמום?
יש לו ענפי זית, חרוזים, אצטרובלים בתוך ומחוץ לכלוב ועדיין אני מרגישה שהוא משועמם קלות..
(העליתי את השאלה הזו בעבר לגבי הוספת תוכון בכלוב נפרד אבל מכיוון שאין לי יותר מדי מקום בחדר אני חושבת על פתרון אחר)

תודה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שריקות קוקטייל+ הוספת תוכון לקוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

קוקטלים לרוב ישרקו שריקה קבועה. בדרך כלל מדובר על שריקות חיזור עולות ויורדות. על מנת ללמדם שריקות שונות צריך לחזור על אותה שריקה שוב ושוב. על סמך התיאור זה שהתוכי שורק מעיד על כך שמדובר בזכר אבל צריך לראות את כל התמונה מאחר וגם נקבה יכולה לשרוק. אין קשר לביישנות מאחר והתוכי שורק את מה שהוא יודע. אם הוא שורק בסביבתך אז אין בעייה של הסתגרות או ביישנות.
הוספת תוכון אפשרית בכלוב גדול ומרווח. אני אישית לא ממליץ לגדל סוגי תוכים מוחתמים ביחד ומליץ לאפשר לכל תוכי כלוב משלו .
בשלב מסוים עלולים להיווצר חיכוכים ואפילו פגיעות (במיוחד בכלוב קטן יחסית) מעבר לכך שהתוכים עלולים להפוך לפחות חברותיים אלינו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”