ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חולשה של תוכי מסוג זאקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
edik2929
ביצה
ביצה

חולשה של תוכי מסוג זאקו

שליחה על ידי edik2929 »

היי יש לי מספר שאלות לגבי תוכי מסוג זאקו
יש לזאקו שלי חולשה ברגלים הוא לא מחזיק כמו שצריך גם לא את המקל וגם לא כשהו על היד ושמתי לב שיש לו אצבע אחת עקומה קצת לדעתי בגלל החולשה שלו.יש לציין שהוא מטופל באנטביוטיקה מסוג דקסיליין בגלל שהוא נשא קלמידה נשאר לי עוד שבוע לתת לו סה"כ 45 יום.
מה לעשות? האם יש איזה שהו אוכל מסויים שיחזק אותו הזאקן בן חצי שנה. הוא אוכל גם כופתיות וגם תערובת ופירות. כרגע אין לו אבן סידן בגלל שהוא לוקח אנטביוטיקה.

התוכי מתנהג נורמלי - אוכל שותה ממלמל -לא נראה חולה.

ודבר נוסף לדעתי הוא מורט נוצות יש לו כבר קרחות מאחורי הכנפיים מה עושים לגבי זה? (תמיד אני מוצא 2-3 נוצות בכלוב כל יום לדעתי שהוא תלש....) בנוסף הנוצות שלו נראות חלשות מה לעשות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: חולשה של תוכי מסוג זאקו

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל תפנה לוטרינר המטפל, לדוקסלין בדרך כלל אין תופעות לוואי אבל היא עלולה לפגוע במערכת החיסון של התוכי. אם לתוכי סימני חולשה כדאי לתת לו תוספים המכילים ויטמינים ופרוביוטיקה . תבקש מהוטרינר שיתן לך . תמשיך לעקוב אחר התנהגות התוכי. האם המינון נכון? מינון גדול מידי עלול גם הוא לגרום לבעייה רצינית.
לגבי האצבע, הבנתי שלא הייתה כך קודם, לא צריכים להופיע תופעות של עיוות באצבעות. שוב, תפנה לוטרינר מחר שיתן תשובות ותעדכן אותי.
לגבי המריטה, זה התחיל עכשיו עם הטיפול? למריטה הרבה סיבות. אני מציע שקודם כל תענה על השאלות ששאלתי ומחר בבוקר תפנה לוטרינר להתייעצות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”