ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
החתמת שני סוגי תוכים באומנת אחת
מנהל: מפקחים
החתמת שני סוגי תוכים באומנת אחת
בס"ד
שלום לכולם ושבוע טוב.
שאלתי היא האם יש בעיה להחתים באותה אומנת, בכלים נפרדים, גוזלי תוכונים וגוזלי פישרים?
אריאל
שלום לכולם ושבוע טוב.
שאלתי היא האם יש בעיה להחתים באותה אומנת, בכלים נפרדים, גוזלי תוכונים וגוזלי פישרים?
אריאל
Re: החתמת שני סוגי תוכים באומנת אחת
אין כל בעייה. אם אין חשש שחלק מהגוזלים חולים אפשר לגדלם יחדיו.
תודה רבה על התשובה המשמחת!!!
חדשות רעות!
ביום חמישי בדקתי בתא של הפישרים והיו שם 2 גוזלים. עכשיו בדקתי והם אינם. אין שום סימן ועקבות.
יש למישהו מושג מה קרה?
ביום חמישי בדקתי בתא של הפישרים והיו שם 2 גוזלים. עכשיו בדקתי והם אינם. אין שום סימן ועקבות.
יש למישהו מושג מה קרה?

מצטער לשמוע.
לא מצאת שרידים שלהם? האם הכלוב מוגן מפני מזיקים שיכולים לטרוף את הגוזלים? בני כמה היו הגוזלים?
לא מצאת שרידים שלהם? האם הכלוב מוגן מפני מזיקים שיכולים לטרוף את הגוזלים? בני כמה היו הגוזלים?
לא ראיתי שום סימנים ויש עוד ביצים שאני לא יודע מה טיבם.
הם היו בערך בני שבוע.
לגבי מזיקים, אנחנו גרים במדבר בישוב חדש ויש לנו עכברונים קטנים במיוחד, בני המקום, שמסוגלים להיכנס דרך רשת של כלוב קנוי וראיתי לא פעם עכבר שמסתובב על קרקע הכלוב. התאים נמצאים בגובה 1.90 מ', אמנם צמודים לקיר...
הזמנתי למחר הדברה בשיטה של פתיונות שממיתים אותם בקן שלהם אחרי כמה ימים. המדביר אומר שזה אמור לפתור את הבעיה.
לפי דעתך זה יכול להיות הגורם?
הם היו בערך בני שבוע.
לגבי מזיקים, אנחנו גרים במדבר בישוב חדש ויש לנו עכברונים קטנים במיוחד, בני המקום, שמסוגלים להיכנס דרך רשת של כלוב קנוי וראיתי לא פעם עכבר שמסתובב על קרקע הכלוב. התאים נמצאים בגובה 1.90 מ', אמנם צמודים לקיר...
הזמנתי למחר הדברה בשיטה של פתיונות שממיתים אותם בקן שלהם אחרי כמה ימים. המדביר אומר שזה אמור לפתור את הבעיה.
לפי דעתך זה יכול להיות הגורם?
בהחלט יכול להיות הגורם, במידה וישנם עכברים יתכן מאוד שגם נחשים נמצאים במקום. היה לי בעבר הרחוק שני מקרים בו נחש נכנס לתא ההטלה. בפעם הראשונה היה מדובר בבתוכונים והוא אכל את האם ואת הגוזלים. במקרה אחר נחש הכיש בתא ההטלה זוג ג'אקו וגרם למותם.
נסה להקפיד שלא יהיו שאריות מזון בתחתית הכלוב כך שהמזון לא ימשוך מזיקים. עכברים יכולים לגרום להורים להפסיק דגירה ואפילו לשבור ביצים מתוך פחד.
האם תא ההטלה מרופד בחומרי קינון? יתכן שהגוזלים קבורים מתחת, נסה לראות ואם כן נקה את תא ההטלה והחזר את הביצים בצורה שהניקוי לא יארך זמן רב.
נסה להקפיד שלא יהיו שאריות מזון בתחתית הכלוב כך שהמזון לא ימשוך מזיקים. עכברים יכולים לגרום להורים להפסיק דגירה ואפילו לשבור ביצים מתוך פחד.
האם תא ההטלה מרופד בחומרי קינון? יתכן שהגוזלים קבורים מתחת, נסה לראות ואם כן נקה את תא ההטלה והחזר את הביצים בצורה שהניקוי לא יארך זמן רב.
לפי הסיפורים שלך, יצאתי בזול...
האם נחש יכול להגיע עד לגובה שציינתי?
לגבי חומר הקינון, בבוקר חפרתי קצת בסבך ולא מצאתי אותם, התא מלא בחומר קינון והם היו בגומה יפה ונקיה, יחד עם הביצים, יש להם יכולת לנוע מתוך הגומה אל תוך הסבך?
לגבי הוצאת חומר הקינון, אני אוציא את הכל?
האם נחש יכול להגיע עד לגובה שציינתי?
לגבי חומר הקינון, בבוקר חפרתי קצת בסבך ולא מצאתי אותם, התא מלא בחומר קינון והם היו בגומה יפה ונקיה, יחד עם הביצים, יש להם יכולת לנוע מתוך הגומה אל תוך הסבך?
לגבי הוצאת חומר הקינון, אני אוציא את הכל?
מצטערת לשמוע על הגוזלים..
איזה רשת יש לכלוב שלך? גם אם זה יפתור זמנית את הבעיה בטוחה שיגיעו עכברים אחרים
אולי תנסה לשים רשת של 1X1 ס"מ או רשת כפולה שיהיו חורים של 0.5 ס"מ אני בספק שעכברים או נחשים ייכנסו דרך זה
איזה רשת יש לכלוב שלך? גם אם זה יפתור זמנית את הבעיה בטוחה שיגיעו עכברים אחרים
אולי תנסה לשים רשת של 1X1 ס"מ או רשת כפולה שיהיו חורים של 0.5 ס"מ אני בספק שעכברים או נחשים ייכנסו דרך זה
תודה, שירלי.
יש לי רשת שנראת כמו כוורת, אני לא יודע מה גודל החורים. אני רוצה כבר הרבה זמן להחליף את הרשת ברשת חזקה יותר, אבל אני לא יודע איך לעשות זאת בלי להפריע לתוכים.
אציין שמדובר בכלוב גדול, בגודל של 2*5 מ'.
יש לי רשת שנראת כמו כוורת, אני לא יודע מה גודל החורים. אני רוצה כבר הרבה זמן להחליף את הרשת ברשת חזקה יותר, אבל אני לא יודע איך לעשות זאת בלי להפריע לתוכים.
אציין שמדובר בכלוב גדול, בגודל של 2*5 מ'.