ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זמן דגירה של קוקוטיילים ועוד כמה שאלות.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
כרמימן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: איתי כרמי

זמן דגירה של קוקוטיילים ועוד כמה שאלות.

שליחה על ידי כרמימן »

היי כולם :)
רציתי לשאול ככה,
כמה זמן קוקוטיילים דוגרים?
אם עכשיו יש ביצים בשלבים ראשונים (בנות כמה ימים) בני כמה הם יהיו ב20 ביוני? (סוף שנת הלימודים ותחילת ההחתמות בע"ה)
כמה זמן מחזיקה בדרך כלל דייסה? (לא מוכנה, האבקה..)
מה גיל גמילה של קוקוטיילים?
אם אני מוציא רק חלק מהגוזלים, איזה להוציא? הגדולים והחזקים יותר, שיהיה יותר קל להחתים, או הקטנים החלשים, אלה שיש להם פחות סיכויית לשרוד אם ישארו עם האמא?
תודה לעונים :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: זמן דגירה של קוקוטיילים ועוד כמה שאלות.

שליחה על ידי eli_lea »

1.קוקטילים דוגרים 18-19 יום. נהוג לספור את הימים מההטלה השנייה כשהאם מתחילה לדגור על הביצים.
2.חשבון פשוט. אם הדגירה נניח החלה לפני 4 ימים נותרו עוד 15 יום לבקיעה. כלומר הגוזלים יבקעו בתחילת חודש יוני. ב -20 ביוני הם יהיו בגיל 20 יום.
כמובן שזה לא מדוייק מאחר ולא כולם בוקעים יחד ולעיתים הדגירה נמכת יותר על ביצים שהוטלו מאוחר יותר וכו'.
3.על הדייסה מצויין תוקף. יש להימנע מלרכוש דייסה שלא מצויין עליה תוקף. לדייסות שאנו מוכרים למשל יש תוקף של בין שנה לשנה וחצי בממוצע. לא לשכוח שדייסה צריכה להישמר בתנאים טובים במיוחד לאחר פתיחת האריזה. במקום יבש וקריר כאשר העדיפות לאכסן במקרר.
4.גיל הגמילה של קוקטילים הינו בסביבות חודש ושלושה שבועות - חודשיים.
5.זה תלוי מאוד במצב, אם ההורים מאכילים ואין בעייה עדיף לקחת את הגדולים יותר. ההורים מתפנים לטפל בקטנים ללא הפרעות של הגדולים. גוזל גדול יכול "לסבול" טעויות קטנות יותר מגוזל קטן ולכן הסיכוי שתצליח בהאכלה גדול יותר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”