ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רוח על התוכי ופירוש התנהגות
מנהל: מפקחים
רוח על התוכי ופירוש התנהגות
מותר שיהיה מאוורר לכיוון שלי שהתוכי עלי? ושיש מזגן בסלון והוא מגיע טיפה לכלוב זה בסדר? כי לא נירא שקר לו, הוא לא רועד או מתנהג משונה, אותו דבר עם המאוורר.
ועוד שאלה, ליפעמים שאחי מיתקרב אלי התוכי (קוקטייל) כאילו סוג של צועק כזה אפילו שאחי לא נוגע בוא, לא צעקה של כאב או משהו, כי אצלי בבית תמיד יש רעש אם זה דיבור חזק לא כמשהו רע, הוא סוג של צועק ומדבר ביחד מזה? כאילו הוא מנסה ליצעוק עליו שיתרחק או משהו..
ועוד שאלה, ליפעמים שאחי מיתקרב אלי התוכי (קוקטייל) כאילו סוג של צועק כזה אפילו שאחי לא נוגע בוא, לא צעקה של כאב או משהו, כי אצלי בבית תמיד יש רעש אם זה דיבור חזק לא כמשהו רע, הוא סוג של צועק ומדבר ביחד מזה? כאילו הוא מנסה ליצעוק עליו שיתרחק או משהו..
Re: רוח על התוכי ופירוש התנהגות
אסור לכוון מאוורר אל התוכי או את פתחי האוורור של מזגן. תוכי יכול להסתדר בטפרטורה שנוחה לנו אך לא יכול להתמודד ולווסת את חום גופו כאשר מופנית אליו רוח באופן קבוע..
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אפשר לפרש את הצעקה לכל מה שציינת ועוד. בכדי להיות לעזר אתה צריך לפרט יותר לדוגמא, האם התוכי "מנפח" נוצות בו זמנית, האם הוא נראה בחוסר שקט וכד'.. כשאחיך נוגע בו, כיצד התוכי מתנהג?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
התוכי לא כל כך אוהב שאחי נוגע בוא שהוא בא להרים אותו הוא מנסה לינשוך אותו, הוא לא מנפח נוצות או משהו או שקט הוא צועק עליו כזה ואז מתחיל לישרוק, הוא רגיל פשוט הוא כאילו מדבר בצעקה אני לא יודע כל כך איך להסביר, יכול להיות שהוא קלט כזה כאילו ליצעוק עליו שילך?
יתכן שהוא מתרגש או מסמן טריטוריה. צריך לנסות ולהבין את מה שהתוכי מנסה להעביר ע"י התבוננות בהתנהגות. האם התוכי מנסה להגן על עצמו או האם הוא נסוג.במקרה כזה הוא מפגין פחד. אם הוא לא נסוג והולך ימינה ושמאלה ושורק יתכן שהןא מסמן טריטוריה. תוכים גם מתרגשים ממגוון סיבות ומתנהגים כך.
זה לא תמיד קורה שאחי מיתקרב ליפעמים הוא עולה לו על היד ונותן לו ללטף, לי זה נירא כמו כאילו שהוא צועק עליו מזהיר אותו כזה, כי ליפעמים דוגמא שאחי מעצבן אותי או מציק לי ( חחחח הוא ילד בן 7 אין מה לעשות ואחים תמיד רבים בצחוק ) אני צועק עליו כזה בזמן שהתוכי עלי "זוז מפה" או משהו כזה ועכשיו שהתוכי עלי ואחי בא לקחת אותו והוא לא רוצה הוא צועק עליו בדיוק אותו דבר כזה כאילו להזהיר אותו שלא יתקרב ואם הוא מיתקרב הוא תוקף אותו ושהוא זז הוא מפסיק, וזה לא תמיד ככה ליפעמים הוא עלי והוא מתחיל ליצעוק לא מכאב או משהו ולא כי קרה לו משהו כאילו הוא מנסה ליצעוק ולדבר ביחד ואז הוא מתחיל לישרוק הרבה ולדבר.
אז מה זה נירא לכם כאילו דיבור בצעקה כזה? כי לי זה נירא בדיוק אותו דבר.
אז מה זה נירא לכם כאילו דיבור בצעקה כזה? כי לי זה נירא בדיוק אותו דבר.
כן, זה בדיוק מה שכתבת, התוכי אומר "זוז מפה". אבל זה טבעי לגמרי, לא בהכרח בגלל צעקות בבית.
קוקטיילים מתנהגים ככה כשהם לא מרוצים או רוצים להרחיק מישהו שמפריע להם.
לדוגמה יש כאלה שאתה מלטף אותם (בעיקר נקבות) ובאמצע הם "מתלוננים" ומנקרים את האצבע מהר עם המקור בליווי קיטור כזה
(שריקות קצרות כאלה, ממש נשמע כמו קיטור/תלונה) ואז הם מורידים שוב את הראש כדי לקבל ליטופים.
או אם מלטפים קוקטייל אחד, ובא קוקטייל אחר כדי לקבל ליטוף, הקוקטייל הראשון ינקר אותו ויקטר, כאילו "אל תפריע".
או אם תנסה להרים את התוכי והוא לא מעוניין, הוא ינקר ויקטר, "לך מכאן".
זה טבעי לגמרי, וזה לא בהכרח קשור להתנהלות בבית - גם לתוכי יש רגשות ומחשבות ורצונות, וגם הוא יכול להגיד לך
לעוף ממנו אם משהו לא מוצא חן בעיניו. לכל תוכי יש את הדרך שלו לומר לך מה הוא מרגיש, ואתה עם הזמן לומד להבין את שפת הגוף שלו
אצל רמבו למשל אין התנהגות כזאת, אם הוא לא מרוצה הוא מנפח נוצות, מרים כתפיים ומוריד ראש, כאילו "מאיים".
אבל שמתי לב שקוקטיילים ותוכונים מתנהגים ככה, מנקרים ומתלוננים עם שריקות/מלמול/צעקות כאלה.
קוקטיילים מתנהגים ככה כשהם לא מרוצים או רוצים להרחיק מישהו שמפריע להם.
לדוגמה יש כאלה שאתה מלטף אותם (בעיקר נקבות) ובאמצע הם "מתלוננים" ומנקרים את האצבע מהר עם המקור בליווי קיטור כזה
(שריקות קצרות כאלה, ממש נשמע כמו קיטור/תלונה) ואז הם מורידים שוב את הראש כדי לקבל ליטופים.
או אם מלטפים קוקטייל אחד, ובא קוקטייל אחר כדי לקבל ליטוף, הקוקטייל הראשון ינקר אותו ויקטר, כאילו "אל תפריע".
או אם תנסה להרים את התוכי והוא לא מעוניין, הוא ינקר ויקטר, "לך מכאן".
זה טבעי לגמרי, וזה לא בהכרח קשור להתנהלות בבית - גם לתוכי יש רגשות ומחשבות ורצונות, וגם הוא יכול להגיד לך
לעוף ממנו אם משהו לא מוצא חן בעיניו. לכל תוכי יש את הדרך שלו לומר לך מה הוא מרגיש, ואתה עם הזמן לומד להבין את שפת הגוף שלו
אצל רמבו למשל אין התנהגות כזאת, אם הוא לא מרוצה הוא מנפח נוצות, מרים כתפיים ומוריד ראש, כאילו "מאיים".
אבל שמתי לב שקוקטיילים ותוכונים מתנהגים ככה, מנקרים ומתלוננים עם שריקות/מלמול/צעקות כאלה.