ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גובה מומלץ לכלוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אבי777
ביצה
ביצה

גובה מומלץ לכלוב

שליחה על ידי אבי777 »

שלום חברים,

מאד נהנתי מתשובותיכם בשאלתי הקודמת, לכן אשאל עוד שאלה שהתעוררה אצלי:
אומרים שהגובה שבו שוהה התוכי משפיע על מעמדו בבית, לכן מה אעשה בבית עם ילדים קטנים, אשים את הכלוב על הרצפה בכדי שהוא יהיה נחמד לילדים? (הרי הכלוב עומד על גלגלים)

תודה לעונים,
אבי.
סמל אישי של משתמש
סול4574
ביצה
ביצה
שם פרטי:: סול-ארז

Re: גובה מומלץ לכלוב

שליחה על ידי סול4574 »

הכוונה שהגבוה משפיע להתנהגות התוכים בעצם מתכוונת שעם הכלוב יהיה מעל גובה העיניים התוכי יחוש שהוא במעמד גבוה,
ועל הרצפה לא מומלץ לשים תוכים( אני לא יודעת למה קראתי בפורום)
לכן צריך לשים את הכלוב בגובה העיניים כדי שהתוכי יחוש ביטחון אך לא ירגיש מעל כולם
[IMG]http://www.tukinfo.com/forum/images/smilies/yahoo1.gif
סול-ארז
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הכלוב צריך לעמוד על עגלה ולא להיות מונח על הריצפה. תוכי חש פגיע וחסר אונים בגובה הריצפה מאחר והוא חשוף לסכנות בגובה כזה . אין קשר להירככיה או התנהגותו עם ילדים. יש ליצור קשר בין התוכי לילדים בשיטות מקובלות.
תוכי מפוחד או חסר ביטחון עלול להפוך לתוכי תוקפני כך שהורדת התוכי לא לריצפה אינה תורמת ואינה משפרת התנהגות.
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

האם גובה הכלוב צריך להיות בגובה העיניים? שלנו הכוונה, לא של הילדים, כיוון שאז יהיה נמוך מדי. יש לי A19 אני רוצה להוריד את החלק העליון, לא להוריד לגמרי,
להנמיך, כדי שהתוכי יהיה בגובה העיניים ולא מאוד גבוה, כשהוא עומד למעלה. יש לזה חשיבות כלשהי או רק נוחות שלי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין חשיבות. נוחות שלך מבחינת העלאתו ליד ?
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

לא, אין בעיה להעלות אותו ליד. אני אוהבת לקשקש איתו כשהוא נמצא על הכלוב, לדבר איתו
לפנק אותו. ובנוסף שמעתי בעבר על בעיית ה"תוכי שתופס גובה" , שליט וכאלה, זה קישקוש?תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי לרוב יעדיף מקומות גבוהים. אפשר לראות שבדרך כלל תוכי נמצא על כתף בעליו מסרב לרדת. זהו מקום די נוח ודי בטוח עבורו.
אין כאן עניין של היררכיה אבל יש עניין של משמעת וטריטוריה. אם מסתכלים על התוכים בטבע רואים שאין היררכיה כמון שיש אצל יונקים למשל. תוכים וציפורים יכולים רגע לעמוד במיקום מסויים על עץ ולרע מגיע ציפור שעומדת על ענף גבוה יותר. אין מלחמות או חשיבות יתרה לכך. שמירה על טריטוריה נצפית לרוב באיזורי קינון.
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

תודה רבה על התגובה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”