ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי עושה רעשים מוזרים כמו איזה דיסק שרוט
מנהל: מפקחים
התוכי עושה רעשים מוזרים כמו איזה דיסק שרוט
קניתי תוכי קוקטייל בן חודשיים ביום רביעי השבוע ושהיינו בדרך הוא היה עושה רעשים כאילו הוא מפחד ממשהו ומוריד את הכרבולת והוא עושה את זה עד עכשיו וגם שקרבתי אותו לתוכי שלי שהוא גם מסוג קוקטייל הם נשכו אחד את השני ולא הסכימו להיות ביחד אפילו דקה מה לעשות עזרה דחוף!! (אם אתם רוצים שאני יקליט אותו אז אני יעלה סירטון)
Re: התוכי עושה רעשים מוזרים כמו איזה דיסק שרוט
פשוט מאוד התוכי מפוחד.
לא לקרב אותו לתוכי שבבית בשום אופן. לשים את התוכי במקום שקט ולתת לו להסתגל. להשתדל לא לצעוק לידו או לעשות תנועות חדות ופתאומיות. האם הוא אוכל לבד?
לא לקרב אותו לתוכי שבבית בשום אופן. לשים את התוכי במקום שקט ולתת לו להסתגל. להשתדל לא לצעוק לידו או לעשות תנועות חדות ופתאומיות. האם הוא אוכל לבד?
כן הוא אוכל לבד ושותה הכל לבד ושניהם זכר ונקבה
אני חושבת שהוא בוכה לדייסה, אתה בטוח שהוא בן חודשיים? הוא גמול?
תעלה סרטון שנשמע ונראה...
ואל תשים אותו עם הקוקטייל השני. לכל תוכי חדש צריך לתת זמן הסתגלות ולא מיד "לדחוף" אותו על אנשים או תוכים.
תנו לו זמן להסתגל לבית החדש, להסתגל אליכם, ורק אז בהדרגה ובהשגחה תשימו את הכלוב שלו ליד הכלוב של הקוקטייל השני,
תנו להם להכיר זה את זה. בשום אופן לא לשים אותם באותו כלוב. רק אחרי תקופה שהם חיים זה לצד זה בכלובים שונים,
ונראה שהם מסתדרים יחד כשהם משוחררים, רק אז אפשר לשים אותם באותו כלוב וכמובן צריך לספק כלוב גדול מספיק כדי שלא יהיו עימותים.
באופן כללי רצוי שכל תוכי יהיה בכלוב משלו (אלא אם רוצים להרבות, אבל גם אז צריך להכיר ביניהם בהדרגה)
איך אתה יודע שהגוזל הוא זכר/נקבה? או יותר נכון - איך המוכר קבע את המין?
תעלה סרטון שנשמע ונראה...
ואל תשים אותו עם הקוקטייל השני. לכל תוכי חדש צריך לתת זמן הסתגלות ולא מיד "לדחוף" אותו על אנשים או תוכים.
תנו לו זמן להסתגל לבית החדש, להסתגל אליכם, ורק אז בהדרגה ובהשגחה תשימו את הכלוב שלו ליד הכלוב של הקוקטייל השני,
תנו להם להכיר זה את זה. בשום אופן לא לשים אותם באותו כלוב. רק אחרי תקופה שהם חיים זה לצד זה בכלובים שונים,
ונראה שהם מסתדרים יחד כשהם משוחררים, רק אז אפשר לשים אותם באותו כלוב וכמובן צריך לספק כלוב גדול מספיק כדי שלא יהיו עימותים.
באופן כללי רצוי שכל תוכי יהיה בכלוב משלו (אלא אם רוצים להרבות, אבל גם אז צריך להכיר ביניהם בהדרגה)
איך אתה יודע שהגוזל הוא זכר/נקבה? או יותר נכון - איך המוכר קבע את המין?
כן הוא גמול כבר אני מכיר את המוכר הוא אמר לי הוא מגדל אותם ראיתי את המין פחות או יותר על פי הזנב והכנפיים ועוד כמה סימנים אבל אני לא בטוח לגבי התוכי השני אני בטוח שהוא זכר וגם שאלתי פעם אחת בפורום. מאיזה גיל אני יכול לשים אותם ביחד שהגוזל יהיה בת כמה שנה או יותר ?
אם הצעירה היא הנקבה, עדיף מגיל 8 חודשים
זיווג בגיל צעיר עלול להוביל לביצה כלואה
בכל מקרה תשים אותם בכלובים אחד ליד השני ככה הם יראו זה את זה כל יום ויתרגלו אחד לשנייה
בגיל הבגרות החיבור ביניהם יהיה קל יותר כי הם כבר מכירים
אם תוכל תעלה סרטון שנשמע את הקול
זה לא תקין שתוכי משמיע קול צרוד, יכול להיות שזו בעיה כלשהי... קשה לדעת לפי תאור בכתב
זיווג בגיל צעיר עלול להוביל לביצה כלואה
בכל מקרה תשים אותם בכלובים אחד ליד השני ככה הם יראו זה את זה כל יום ויתרגלו אחד לשנייה
בגיל הבגרות החיבור ביניהם יהיה קל יותר כי הם כבר מכירים
אם תוכל תעלה סרטון שנשמע את הקול
זה לא תקין שתוכי משמיע קול צרוד, יכול להיות שזו בעיה כלשהי... קשה לדעת לפי תאור בכתב
אני יכול לשים אותם אחד ליד השני כבר מעכשיו בכלובים ומדי פעם אולי לשחרר אותם שיהיו ביחד או רק בכלובים ? ושהגוזל יעשה את הרעש שוב אני אקליט אותה ויעלה
בוודאי שאתה יכול לשחרר אותם יחד מדי פעם אבל בהשגחה, תוודא שאף אחד לא יפגע בשני או ירגיש מאויים על ידי השני

תודה רבה לכם באמת עזרתם לי 
הנה התוכי תקשיבו טוב המצלמה קצת חלשה אז תגבירו את הרמקולים 
לקראת הסוף שומעים טוב את השריקה הזאת http://www.youtube.com/watch?v=jSDuNBi_ ... e=youtu.be
לקראת הסוף שומעים טוב את השריקה הזאת http://www.youtube.com/watch?v=jSDuNBi_ ... e=youtu.be