שלום
לאחרונה שמתי לב שהג'אקו שלנו (בן 5 וחצי חודשים) מפזר את הכופתיות באופן קבוע
לפני כשבוע מילאתי לו את הכלי של האוכל בכופתיות
מקודם הלכתי לפתוח לו את הכלוב וראיתי שהכל מפוזר בתחתית ועל הריצפה מסביב
בימים הראשונים חשבתי שזה בגלל שהוא קצת משתולל בכלוב שמחזירים אותו לשם
ונראה לי שהוא כן אוכל את זה כי אני רואה מדי יום שאני מחליף לו מים שיש בהם חתיכות של כופתיות
עשיתי חיפוש בגוגל וקראתי שזה אולי בגלל שהוא חופר שם ומחפש משהו אחר לאכול
או שסתם כי משעמם לו והוא רוצה יחס
איך ניתן למנוע את התופעה הזאת? 80% מהאוכל סתם מפוזר :\
תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ריו הג'אקו מפזר את האוכל בכלוב ועל הריצפה
מנהל: מפקחים
Re: ריו הג'אקו מפזר את האוכל בכלוב ועל הריצפה
1. לא למלא את הכלי עד הסוף, אלא 1/4 מהכלי
2. להוסיף בכלוב צעצוע פירוק וחיפוש מזון (כאן רעיונות: קישור 1 , קישור 2 , קישור 3 )
3. לא להתייחס כשהוא מעיף את האוכל - לא להסתכל עליו אפילו. כשמישהו מרים אותו ומרחיק אותו מהכלוב אז לנקות ולסדר ולמלא מחדש
אבל לא מיד להתייחס ולגשת כי הוא ילמד שככה הוא "קורא" לכם ומקבל יחס
4. חשוב לדאוג לתזונה מגוונת, כלומר אם הוא אוכל רק כופתיות זה לא הכי אידיאלי. אומנם בכופתיות יש את כל מה שהוא צריך,
אבל נסה לדמיין שבכל יום תאכל רק לחם נגיד, או רק דייסה - ויש בה הכול, אבל עדיין, כמה אפשר לאכול דייסה?
לכן חשוב להרגיל אותו לאכול פירות וירקות, ולתת לו תערובת השרייה ותערובת זרעים מדי שבוע, גם בשביל גיוון וגם בשביל הערכים התזונתיים
מצרפת קישורים בנושא:
קישור 1 , קישור 2
2. להוסיף בכלוב צעצוע פירוק וחיפוש מזון (כאן רעיונות: קישור 1 , קישור 2 , קישור 3 )
3. לא להתייחס כשהוא מעיף את האוכל - לא להסתכל עליו אפילו. כשמישהו מרים אותו ומרחיק אותו מהכלוב אז לנקות ולסדר ולמלא מחדש
אבל לא מיד להתייחס ולגשת כי הוא ילמד שככה הוא "קורא" לכם ומקבל יחס
4. חשוב לדאוג לתזונה מגוונת, כלומר אם הוא אוכל רק כופתיות זה לא הכי אידיאלי. אומנם בכופתיות יש את כל מה שהוא צריך,
אבל נסה לדמיין שבכל יום תאכל רק לחם נגיד, או רק דייסה - ויש בה הכול, אבל עדיין, כמה אפשר לאכול דייסה?
לכן חשוב להרגיל אותו לאכול פירות וירקות, ולתת לו תערובת השרייה ותערובת זרעים מדי שבוע, גם בשביל גיוון וגם בשביל הערכים התזונתיים
מצרפת קישורים בנושא:
קישור 1 , קישור 2
Re: ריו הג'אקו מפזר את האוכל בכלוב ועל הריצפה
עד עכשיו הייתי ממלא עד הסוף :\ מהיום אני אמלא פחות כמו שאמרת
יש לו כמה צעצועים בכלוב הוא מתעסק איתם מדי פעם, כי רוב היום הוא בחוץ
שהוא בחוץ יש לו קערה עם תערובת שאלי נתן לי, ומים אני נותן לו בכוס כל חצישעה\שעה
שהוא קורא לנו הוא עושה קולות כמו נשיקות כאלה כמו שעושים לכלב חחח, או שהוא אומר בוא, דווקא שאלתי את המשפחה שלי והוא לא התעסק עם האוכל שלו שהוא קרא להם לפתוח, רק עמד על המקל וטיפס למעלה ועשה קולות, כנראה זה באמת היה משיעמום
אני משתדל לתת לו פרי שלם פעם ביום, וקצת גרעיני חמניה קטנים, אני לא יודע אם מותר לו הרבה פירות ביום אבל אני משתדל לתת כל יום משהו אחר, שלם, שיהיה לו גם עם מה להתעסק
אני אראה את הקישורים שנתת פה בערב, פשוט חייב לעוף
תודה רבה על התשובה המפורטת
יש לו כמה צעצועים בכלוב הוא מתעסק איתם מדי פעם, כי רוב היום הוא בחוץ
שהוא בחוץ יש לו קערה עם תערובת שאלי נתן לי, ומים אני נותן לו בכוס כל חצישעה\שעה
שהוא קורא לנו הוא עושה קולות כמו נשיקות כאלה כמו שעושים לכלב חחח, או שהוא אומר בוא, דווקא שאלתי את המשפחה שלי והוא לא התעסק עם האוכל שלו שהוא קרא להם לפתוח, רק עמד על המקל וטיפס למעלה ועשה קולות, כנראה זה באמת היה משיעמום
אני משתדל לתת לו פרי שלם פעם ביום, וקצת גרעיני חמניה קטנים, אני לא יודע אם מותר לו הרבה פירות ביום אבל אני משתדל לתת כל יום משהו אחר, שלם, שיהיה לו גם עם מה להתעסק
אני אראה את הקישורים שנתת פה בערב, פשוט חייב לעוף
תודה רבה על התשובה המפורטת