ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חיבור בין תוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

חיבור בין תוכים

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם תמונה

כמו שאתם יודעים לא מזמן רכשתי נקבת קוקטייל על מנת לחבר אותה עם צ'יף(לא בהכרח זיווג אלא שיחיו ביחד).
היום ה 1/8 ורכשתי אותה ב 1/7 ז"א שהיום היא נמצאת אצלי בדיוק חודש.
הגילאים שלהם דומים. צ'יף עוד יומיים בן 11 חודשים והתוכית בת 11-12 חודשים(אין תאריך מדוייק).

בהתחלה היא הייתה בחדר כשבוע ימים, לאחר מכן העברתי אותה לסלון למספר ימים ואת צ'יף לחדר. לא יכלתי להשאיר אותו עוד בחדר כי הוא היה הרבה שעות לבד לכן לאחר מספר ימים הוא חזר להיות בסלון. ז"א גם התוכית וגם הוא היו בסלון(כל אחד בכלוב שלו).
היא הייתה עפה לכלוב שלו הרבה פעמים והוא היה נושך אותה שם("פלישה לטריטוריה"..)
לפעמים הייתי שם אותו בכלוב שלה ונותן להם להיות קצת ביחד(רבע שעה - חמש עשרה דקות גג תמונה), לפעמים הם היו רבים, התוכית קצת יותר מפחדת אבל לא בידיוק ממנו. כשהייתי מכניס אותו לכלוב היא הייתה נעמדת במקום ולא הייתה זזה עד שלאחר כמה דקות היא התחילה לזוז כרגיל, כשצ'יף היה מתקרב עלייה היא הייתה מנסה לנשוך אותו(אני חושב שזה היה מהפחד). צ'יף "הפחדן" היה בורח ממנה ואחריי צעד-שניים היא הייתה מפסיקה. שמתי לב שזה גם קורה כשהוא משחק במשחקים(אני מזכיר הם נמצאים בכלוב שלה). אם הוא משחק באחד המשחקים שנמצאים לידה היא ישר באה לנשוך אותו. לפעמים גם הוא מנסה לנשוך אותה כשהיא משחקת במשחק שהוא שיחק קודם.
בקיצור יש "ויכוחים ומריבות" אבל אני לא צריך להתערב כ"כ כי הם ישר מפסיקים.
עיקר התוקפנות מגיע ממנה, צ'יף מתקרב אלייה והיא מנסה לתקוף אותו, או שהוא משחק במשחקים והיא מנסה לתקוף אותו, אני לא יודע ממה זה קורה ולמה. לפעמים גם צ'יף תוקף אבל ממש פעם ב..

כשהבאתי אותה לבית זה עבר אחריי שיכנועים רבים של אמא שלי, וגם בגלל שהיה צריך להוסיף עוד כלוב לבית הבטחתי לה שאחריי חודש-חודשיים מקסימום הם יעברו לכלוב אחד. כי היא לא הסכימה בגלל שהיא לא רוצה שיהיו שני כלובים בבית(ובצדק תמונה)
הציפיות שלי זה שעד סוף החופש הם יהיו ביחד אבל אני יודע שזה דורש זמן ויכול להיות שזה לא יקרה. זה לא שאני ממהר פשוט זה מאוד מפריע לאמא שלי.

כרגע הם נמצאים כלוב ליד כלוב(לא צמוד), הנה תמונה:
010820121077.jpg
*בדר"כ היא לא על הרצפה, היא נמצאת על הרצפה כי אני צריך להביא מעמד יציב(וזה יקרה בימים הקרובים).

שכחתי לציין שהם "רוצים אחד את השני". לפעמים היא עפה לו לכלוב אך מתרחשים שם נשיכות(כי זה הכלוב שלו). לפעמים הוא מטפס מחוץ לכלוב לכיוון הגלגלים ומנסה לעוף אלייה..

לא נראה לי שתהיה בעיה לקרב ביניהם, אבל רציתי לדעת מה לעשות?
רציתי מהיום לשים אותם כל פעם חצי שעה ביחד(בהשגחה כמובן) וגם אם מתרחשים ריבים(בדר"כ על צעצועים) להשאיר אותם ביחד(הרי אחרי כמה שניות הריב נפסק), האם זה נכון לעשות כך? אם כן אז כמה זמן בערך?(כתבתי חצי שעה אבל אולי זה יותר מידי/פחות מידי)
מה עוד אני יכול לעשות בשביל לקרב ביניהם?

נ.ב - הם לא ממש תוקפים אחד את השני, ז"א הנשיכות לא מזיקות להם(פציעות/דם וכו'..) הם פשוט נוגעים מקסימום מקור במקור ומפסיקים.

מצטער על החפירה, תודה רבה על הכל תמונה
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: חיבור בין תוכים

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל כלוב מונח על הריצפה וכלוב מוגבה אינם כלוב ליד כלוב. לכן כדאי לתקן את המצב הקיים (ראיתי שציינת שתשנה(.
לאחר שתצמיד את הכלובים למספר ימים לאור התקופה הארוכה שעברה כדאי לנסות ולתת להם להסתדר אפילו מספר שעות ביחד תחת השגחה. אם אחד מהתוכים תוקפן יותר כדאי שאותו תעביר לכלוב של בן הזוג.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי, תודה רבה אלי תמונה

כשכתבת את השורה "כדאי לנסות ולתת להם להסתדר אפילו מספר שעות ביחד תחת השגחה"
הכוונה פה זה אפילו אם הם יריבו כמה פעמים בתוך הזמן הזה? או שאם הם יריבו להחזיר כל אחד למקום שלו?
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

השאלה מה זה "יריבו" אם הם מאיימים או מרחיקים ע"י ניקור (בדרך כלל נועד להפחדה) לא צריך להתערב. אם מדובר ברדיפה ותקיפה משמעותית יותר כמובן להפריד. ברגע ששניהם באותו כלוב הם צריכים להתרגל לנוכחות זה של זו. כל תזוזה או קירבה מבחינתם מאיימת
בהתחלה אבל בדרך זו הם לומדים שאין להם ממה לחשוש ומפרשים נכון את כוונות הבן זוג.
תנסה לתת להם את הזמן ביחד ותוך כדי תשגיח.
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

יש לי שני זוגות קוקטיילים שהחלפתי את הנקבה מזוג א' בנקבה מזוג ב'.
התוכים לא היו ביחד אלא כבלובים שונים והם מסתדרים מצויין כבר חודש.
יש כמה מריבות קלות אבל בסוף הם מסתדרים.
קוקטיילים זה תוכי רגוע מאוד ולא אגריסיבי כ"כ, לדעתי אתה יכול לחבר אותם ביחד כבר..
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אביהו שכחתי להגיד שמדובר בתוכים האכלת-יד(אלי כבר ידע זאת, פשוט שכחתי לציין). הנקבה קצת מקולקלת אבל לאט לאט אני ארגיל אותה.
55 כתב:השאלה מה זה "יריבו" אם הם מאיימים או מרחיקים ע"י ניקור (בדרך כלל נועד להפחדה) לא צריך להתערב. אם מדובר ברדיפה ותקיפה משמעותית יותר כמובן להפריד. ברגע ששניהם באותו כלוב הם צריכים להתרגל לנוכחות זה של זו. כל תזוזה או קירבה מבחינתם מאיימת בהתחלה אבל בדרך זו הם לומדים שאין להם ממה לחשוש ומפרשים נכון את כוונות הבן זוג.
תנסה לתת להם את הזמן ביחד ותוך כדי תשגיח.
אלי מה שקורה זה מה שאמרת במשפט הראשון. היא מנסה להרחיק אותו על ידי ניקור, לרוב הוא בורח(קצת רץ) ולפעמים הוא מחזיר לה ואז יש מצב שהם כמה פעמים פוגעים כל אחד במקור של השני ואז זה נפסק. ואם אני משאיר אותם ביחד אחריי כמה דקות הם שוב מרחיקים אחד את השני.
המצב שאמרתי שקורה עם המקור(שהם נוגעים במקור אחד של השני) זה פעם ב.. כשצ'יף "מחזיר לה", אבל לרוב הוא פשוט בורח וזה נפסק.

אתה צודק, כל תזוזה של צ'יף מפחידה אותה וכל תזוזה שלה מפחידה את צ'יף.

אני מקווה לצלם בפעם הבאה את המריבות וכך תוכל לדעת אם מדובר באיום/הרחקה על ידי ניקור או אם מדובר בתקיפה משמעותית יותר, כי אני חושש שאני לא אפרש נכון את מה שקורה ואז אשאיר אותם ביחד במקום להפריד או להפך(למרות שלא נראה לי שזה יקרה).

תודה רבה על התשובה תמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

גם אצלי זוג אחד היה האכלת יד והפרדתי אותם לבני זוג פרא, לדעתי אין חשיבות.

המריבות שאתה מדבר קורות בכל זוג, גם בזוג מחובר שתנועה אחת של האחר לא מתאימה לשני אז הוא ינסה להרחיק.
כל עוד התנועות לא מעידות על רצון של תקיפה רצינית לדעתי אתה יכול להשאיר ביחד.
הם יסתדרו מצויין.
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי, תודה אביהו.

אני מעדיף להרגיל אותם בהדרגה, ככה גם בינתיים אני מרגיל את התוכית אליי.

אני אעדכן בהמשך ובקרוב אני אצלם סרטון של מה שקורה ביניהם.

עריכה:

שמתי אותם ביחד בכלוב בכוונה לצלם את מה שדיברתי עליו, מה שקרה זה דבר דומה אבל לא מה שתמיד קורה.
הנה הסרטון

http://www.youtube.com/watch?v=PyROhCrs1_8

מה שקורה תמיד זה שהיא פשוט מרחיקה אותו ע"י ניקור(לא בהגזמה כמו בסרטון) והוא זז הצידה.

האם מה שהיה בסרטון זה איום/הרחקה על ידי ניקור או משהו משמעותי יותר? ואם דבר כזה קורה, להחזיר כל אחד לכלוב שלו או עדיין להשאיר אותם ביחד?(לא מדובר על להשאיר לתמיד, אלא מה שאמר אלי בהתחלה - לכמה שעות)

יש גם עוד סוג של ריב אצלם כמו שאמרתי שהם פוגעים מקור במקור("נלחמים") ואותו אני גם אנסה לצלם לכם.
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אוהו, עצבנית זאתי.. תמונה

זה נראה לי נורמלי, זה לא משהו רציני..
אולי היא תקפה ככה כי הוא "גנב" לה את הצ'ופר בכלל

לדעתי לפני שתשים אותם יחד, תרים את הכלוב, זה לא טוב שהם על הרצפה, כי הם מתוחים/לחוצים יותר

וכן, אפשר לשים אותם ככה בהשגחה כמה שעות ולהפריד כשאתה לא יכול להשגיח
תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

יש אחלה התקדמות ביניהם תמונה

פעם כשצ'יף היה בכלוב שלה אז כמעט כל תנועה שלו הפחידה אותה והיא הייתה מנסה להרחיק אותו ע"י ניקור, גם כשהוא היה משחק לה במשחקים..

היום גיליתי שהיא מנסה להתחבר אליו אבל הוא משחק אותה קשה להשגה.
הם היו בכלוב שלה למעלה וצ'יף התגרד/ניקה את עצמו והיא התקרבה אליו לאט לאט בלי שהוא ישים לב(כי הוא התגרד/ניקה את עצמו באזור הכנפיים) עד שהיא כמעט נצמדה אליו והורידה את הראש קרוב למקור שלו, בקיצור היה נראה שהיא "ביקשה" שהוא ילטף/יגרד לה את הראש אבל הוא פתח את המקור בשביל להרחיק אותה תמונה

לפחות יש התקדמות מהצד שלה, פעם היא הייתה ממש מנסה להעיף אותו. גם היום היא לא טלית שכולה תכלת וגם היא לפעמים "מציקה" לו אבל בעזרת ה' הם יהיו זוג למופת תמונה

אני כבר מחכה לראות אותם כמו בסרטון הבא(של שירלי) תמונה
(עד 0:35)

http://www.youtube.com/watch?v=0pMoyxUJosM
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”