ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בתהליך ההחתמה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Galke00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

עזרה בתהליך ההחתמה

שליחה על ידי Galke00 »

ה, אני מעוניין להתנסות בהחתמה, וחשבתי להוציא מהמחזור הנוכחי בו הגוזלים כבר בני 4-3 שבועות גוזל.
1. האם מעתה הוא יהיה חייב להיות בכלוב מבודד ומופרד כל ימיו? או שניתן להחזירו לכלוב עם השאר בשלב כלשהו בחייו, ואם זה לא יגרום לו נזק נפשי?
2. באיזו טמפ' צריך לשמור את הגוזל כשאני מוציא אותו מהתא?
3. האם הוא חייב להישאר באומנת (או אקווריום עם מנורת חימום) עדיין בשלב זה כשהוא כבר בן 3-4 שבועות עם פלומה דקה או שניתן להניחו לידי אם אני בבית ליד המחשב למשל? כמה זמן למעשה הוא צריך להיות בתנאי הקן של חום ולחות?
4. האם ניתן לתת לו להיות חופשי באזור השולחן בהשגחה מלאה? במילים אחרות, האם הוא חייב להישאר בכלי המרופד שבאקוואריום המחומם או בכלוב או שניתן לתת לו לחקור כבר את הסביבה?
תודה :)
ושבת שלום
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: עזרה בתהליך ההחתמה

שליחה על ידי eli_lea »

1.תוכי מוחתם רגיל לבעליו ולסביבה בה הוא גדל, אפשר להוסיף תוכי לסביבתו אבל אם אתה מתכוון להחזירו בשלב מסויים לווליר עם שאר התוכים עדיף שלא יקשר אליך.
2.גוזל בגודל של הגוזלים בתא זקוקים לטמפרטורה של 30 מעלות בקירוב.
3.אפשר להוציאו ולשחק עימו מעט במיוחד כשמאכילים.
4.בגיל הזה לא מומלץ, כשהתוכי יתנצה אפשר לתת לו יותר חופשיות תחת השגחה.

המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
Galke00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Galke00 »

תודה אלי על הפרטים, כמובן שאני לא מתכוון להחתימו ואז להחזירו לכלוב של כולם, תהיתי באופן עקרוני איך זה משפיע ואם יש לזה השפעות, כי בתשובות שקראתי בפורום לגבי הוספת בן / בת זוג לתוכי המוחתם נכתב שהוא מאבד את ההחתמה באופן חלקי או מלא, אז תהיתי האם זה מה שקורה גם בהחזרתו לחברת אחרים.
יש חשיבות למיקום ה"חממה" שלו בגיל זה או עד סיום ההחתמה?
האם כדאי להציבו באזור המגורים בבית או ליד הכלובים האחרים?
ובהמשך? האם אפשר להציבו לידם או שגם עדיף לבודד, הרי הוא ישמע ויתקשר עם השאר בציוצים
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תלוי באיזה תוכי מדובר. תוכונים וקוקטיילים הם יחסית חברותיים וסביר שהם לא יאבדו החתמה גם אם יעברו לווליר,
אבל זה תלוי אם תמשיך לתת להם יחס גם כשהם בכלוב עם כולם. אם לא תיתן יחס יכול להיות גם שהוא יאבד החתמה.

אצלי למשל היה קוקטייל מורגל, והבאתי לו בת זוג פרא ועם הזמן היא נהייתה חברותית בגללו
אבל כשמדובר בלהקה ולא בן זוג, יכול להיות שהתוכי המוחתם יושפע מהם.

עדיף שהאומנת תהיה קרובה אליך, או במקום זמין שתוכל תמיד לגשת ולבדוק מה מצבו

"בהמשך" כשהוא נגמל? אם אתה רוצה תוכי מוחתם, מן הסתם תשאיר אותו בבית.
אם אתה לא רוצה/אין לך זמן בשבילו, עדיף להחזיר אותו ללהקה ולא לשים אותו בכלוב לידם (לדעתי)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”