ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך גורמים לתוכי להפסיק לטפס על הראש?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

איך גורמים לתוכי להפסיק לטפס על הראש?

שליחה על ידי Edden00 »

היי,
יש לי ג'אקו בן שלושה וחצי חודשים, והוא התחיל לעשות משהו ממש כואב ואין לי מושג איך לגרום לו להפסיק עם זה..
כשהוא עולה על הכתף שלי,ומתחיל לשעמם לו כנראה הוא פשוט מתחיל לטפס למעלה/לעוף למעלה על הראש שלי. תבינו , מה שכואב כל כך בכל הסיפור הזה זה כשהוא עולה עם הציפורנים בלי טיפת רחמים- על הפנים שלי ... אני לא צריכה לתאר לכם עד כמה זה כואב ולא נעים..
וכשהוא על השערות שלי זה לא נוח, ואני לא יכולה לראות אותו וציפורנים שלו שורטות לי את הראש .
ואם זה לא מספיק אני גם מפחדת שאחת מהשיערות שלי יתלפפו על אחת מאצבעותיו . אני אומרת לו "לא" בקול חד וחזק אבל זה לא ממש עוזר.. *אמא שלי אמרה להחזיר אותו לכלוב בכל פעם בתור "עונש" אבל אני לא חושבת שזאת הדרך!
למישהו יש פתרון תמונה
נערך לאחרונה על ידי Edden00 ב 19 אוגוסט 2012 22:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: איך גורמים לתוכי להפסיק לטפס על הראש?

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל צריך להבין שהתוכי עושה זאת מתוך רצון לעמוד גבוה וכמובן שאין לו את הרגש להבחין בכך שהוא גורם לכאב.
כדי למנוע זאת יש בשלב זה למנוע ממנו לעלות לכתף. ממש כמו שלתינוק לא מאפשרים לטפס.
העלייה לכתף צריכה להתאפשר לאחר שהתוכי קצת יותר "מיושב" ורגוע ולאחר שהוא ממלא את הפקודה "עלה / רד".
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

גם בשביל לעלות על הכתף הוא לא שואל יותר מידי..
בכל מקרה שהוא כבר עושה את זה , איך אני לפחות מעבירה לו את המסר שזה לא נעים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו שמעבירים לילד שהתחיל ללכת זה עתה שמסוכן לחצות את הכביש לבד. פשוט מונעים ממנו.
את יכולה לבקש הכי יפב שבעולם או לבקש בקול סמכותי או אפילו לצעוק, כלום לא יועיל. תמיד תצאי כשידך על התחתונה.
מניעה מהגעה למצבים כאלה יפתרו את הבעייה כולה.

במקביל את יכולה להתחיל לתרגל עימו תירגול יומי של "עלה" ורד על מנת שישמע לפקודות ויהיה קל יותר להעלותו ליד ממקומות לא נוחים לנו כגון הכתף.
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

טוב. כשאתה כותב את זה -זה נשמע קל.. זה בלי ספק צורך עבודה:)
תודה רבה ולילה טוב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל להחזיק את התוכי על היד נמוך ומעט רחוק מהגוף. לא לאפשר לו לטפס לכתף במעלה היד ע"י חסימת הדרך עם היד השניה. הכי הרבה לאפשר לו לעלות על היד השנייה שחוסמת ולהוריד אותה שוב נמוך. זה קצת מתיש אבל אל תוותריץ.

במקביל תירגול העלה ורד הינו פשוט. לשים את התוכי על מעמד או משענת כסא כך שיהיה בגובה התבור או החזה מקסימום. כדאי לעשות זאת בחדר מרוחק מכלוב או לפחות במקום שאין לו קשר עין עם הכלוב. לפקוד עליו עלה תוך כדי שמעלים אותו מהסטנד ליד ולהחזירו תוך כדי הפקודה "רד". לצ'פר ולשבח את התוכי בכל פעם. מספר דקות ביום מספיקות בהחלט.
המטרה היא שכשהתוכי נמצא בראש הכלוב, על הכתף או במקומות שהוא בדרך כלל חש בנוח ואינו רוצה לרדת מהם הוא ישמע לפקודה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”