ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חשש שהתוכי בלע חתיכות של פלסטיק

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

חשש שהתוכי בלע חתיכות של פלסטיק

שליחה על ידי Edden00 »

ערב טוב, היום בצהוריים הגאקו שלי שבן ארבעה חודשים שיחק עם חרוז וראיתי שהוא הצליח לכרסם את הפלסטיק לחתיכות קטנטנות ויש חשש שבלע מהפלסטיק. איך אני יכולה לדעת שזה מציק לו? בזםפת/ בקיבה.. האם הוא יראה אי נוחות או שהוא מרגישש לא בטוב?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: חשש שהתוכי בלע חתיכות של פלסטיק

שליחה על ידי eli_lea »

בשום אופן אסור לתת לתוכי חפצים קטנים כגון חרוזים או חומרים שהוא יכול לשבור ולכרסם שעשויים מפלסטיק מתכת ניילון וכו'.
תקחי ממנו מיד את החרוזים ואת כל האביזרים המסוכנים.
לגבי בליעת חתיכות קטנטנות. אם החתיכות ממש קטנטנות (מילימטר שתיים) לרוב זה יעבור בקיבה ויצא החוצה ללא בעייה. אם מדובר בחתיכות גדולות יותר קיים סיכון שיתקע בזפק ולא יעבור הלאה. חומרים העשויים מפלסטיק ניילון מתכת הינם חומרים שאינם מתעכלים. חומרים אלו עלולים לגרום לסתימה במערכת העיכול ולרוב התוכי מפסיק ללשלש במקרים כאלה.
חומרים שנוצרים בזפק עלולים ליצור גירוי דלקות בדופן הזפק והתפתחות של פטריות. בכל מקרה כל המצבים לא נעימים ועלולים ליצור בעייה.

בדרך כלל התוכי ימנע מבליעת חומרים אם כי הוא עלול לעשות זאת בטעות או במחשבה שמדובר במזון.
לעיתים נראה כאילו התוכי בולע אבל הוא מפורר וזורק. תצטרכי לעקוב אחר התוכי ולראות שהמזון שהוא אוכל עובר בצורה טובה והוא מלשלש בסדר. האם ניפוח הזפק שדיברת עליו בדיון אחר קרה אחרי ששיחק עם חפצים שהצליח לכרסם מהם?
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

דיברו איתי בקשר לשקיות ניילון, ולמען האמת לא חשבתי שהוא יצליח לכרסם את החרוזים הללו! בוואדי שלאחרי שראיתי שהוא מכרסם להנאתו לקחתי את החרוזים והשלכתי לפח. הניפוח של הזפק קרה לפני הכירסום, לכן אני בטוחה שאין חשש בנושא ניפוח הזפק..
אני אמשיך ויעקוב אחר הלשלוש שלו., נראה אם הוא מלשלש.. והחתיכות באמת היו זעירות אז אני מתארת לעצמי שהיה בסדר והכול עבר.
אתמול בערב והיום בבוקר היה לו לשלושים ממש גדולים.. זה קורה כי הוא פשוט אוכל הרבה?
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

עכשיו הגעתי הביתה,ואושרי לשלש! הכול בסדר!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי, שמח לשמוע, פשוט להקפיד יותר ולא להגיע למצבים מלחיצים תמונה
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

תודה ומעכשיו אני אפתח עין כיפליים. בהחלט הבנתי את המסר בסיפור;)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”