ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

החלפת נוצות בפעם הראשונה-צריך קצת עזרה בהבנת המצב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

החלפת נוצות בפעם הראשונה-צריך קצת עזרה בהבנת המצב

שליחה על ידי GuyG »

כמה זמן לוקח בדר"כ כל תהליך חילוף הנוצות והאם מדובר בכל הנוצות(גם תעופה, זנב וכו').
כמו כן האם יש אזורים שיקלו על התוכי בכך שאעזור לו עם הקרטין או שעדיף שלא?
מדובר בדררה בן 7 חודשים, לבנתייים נפלו לו כמה נוצות חזה, אני מרגיש את הנוצות החדשות כשאני מלטף אותו.
ד"א הנוצות נפלו בשבוע שעבר(משהו כמו 7 נוצות באורך 2 ס"מ בערך) במשך יומיים שלושה ואז זה הפסיק-ממה שהספקתי לקרוא זה דבר טוב כי זה תהליך הדרגתי, האם אכן זה מה שאמור לקרות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: החלפת נוצות בפעם הראשונה-צריך קצת עזרה בהבנת המצב

שליחה על ידי eli_lea »

תהליך החלפת הנוצות משתנה מתוכי לתוכי ויכול להימשך תקופה ארוכה לאורך חודשים.
התהליך הינו הדרגתי וחלק ניכר מהנוצות מוחלף. נוצות זנב, תעופה, נוצות כסות ופלומה הכל מתחלף בהדרגה. בחילוף הנוצות לא רואים
קרחות מקומיות. לגבי פירוק הקרטין. אני לא בעד לעזור. התוכי יכול לעשות זאת היטב מבלי שיכאב לו. טיפול בקולמוס שזהו בסיס שממנו משתחררת הנוצה ע"י פירוקו יכולה לעיתים לגרום נזק אם נקלף אותו יותר מידי. יתכן שנשבור את הקולמוס בטעות או שנגרום לדימום.
בטבע ובכלל תוכים מסתדרים יפה מאוד ואין להם עזרה.
הדבר היחיד שיכול להקל זה להגביר את המקלחות.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

Re: החלפת נוצות בפעם הראשונה-צריך קצת עזרה בהבנת המצב

שליחה על ידי GuyG »

אשריך תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”