ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קנדידה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

קנדידה

שליחה על ידי GuyG »

הבעייה התחילה כחודש אחרי שצ'יף הגיע אליי, הייתי בטוח שזה שאריות של כופתיות(חשבתי כך מכיוון שהייתי מרטיב לו אותן ע"מ להרגיל אותו לכופתיות), אחרי חודשיים ראיתי שזה רק מחמיר(הייתי מנקה לו את זה כל 3 ימים) למרות שהוא כבר הפסיק לאכול כופתיות רטובות. החלטתי להתייעץ עם כמה מגדלים וותיקים ומנוסים ונאמר לי שזו פטרייה והכי טוב זה לתת לו ניסטטין רדי מיקס-לתת פעמיים ביום 2 טיפות(4 סה"כ) ובנוסף למרוח בכל צד של המקור למשך שבוע, היה נראה שזה אכן עוזר אך לצערי הפטרייה חזרה.

בלית ברירה קבעתי עם עדי גנץ (שאת העצבים שלי עליו אוציא ביום אחר) וביום שלישי שעבר הייתי אצלו, העוזר שלו קיבל אותי ולאחר בדיקת צואה+בדיקת מיקרוסקופ הסתבר שמדובר בקנדידה. ישנו מצבור של חומר לבן בצידי המקור התחתון(החלק הפנימי כמובן) ולכן הקנדידה לא עברה, למזלי נאמר לי שהיא לא "אגרסיבית" כיוון שלצ'יף אין תסמינים נוספים למעט אלו שנראים לעין(המצבור, הלשון וצידי המקור) ולכן אין סכנה לחייו ולא נראה שאיבריו הפנימיים ספגו נזק כלשהו.
נאמר לי שהסיבה שהניסטטין לא עזר היא מכיוון שזוהי תרופה מקומית שעוזרת בעיקר ללשון(ואכן השיפור היה בעיקר בלשון) והמצב של צ'יף היה מתקדם מדיי עבורה ולכן צריך תרופה יותר אפקטיבית, הוא נתן לי ספורינוקס ואני נותן לצ'יף 0.1 מ"ל ביום למשך 30 ימים.

רציתי לשאול לדעתכם בנושא, האם ייתכן שהטיפול לא יעזור ובמידה ולא האם יש משהו אחר שניתן לעשות כיוון שהמצב היה ללא טיפול עד עכשיו (יש לו את זה באיזור הארבעה חודשים) ובעיקרון כל מה שיש לך להוסיף בנושא...

ד"א מגדל מנוסה אמר לי שייתכן ומדובר בכלל בטריחומונס- מה זה והאם הטיפול אמור להיות שונה במידה ומדובר בטריחומונס, יש לזכור כי הווטרינר עשה בדיקת מיקרוסקופ, אבל, זה לא היה עדי אלא מישהו מהקליניקה שלו..לא יידעו אותי שלא עדי יהיה זה שיבדוק את צ'יף ומכאן החשש שלי שאולי האבחון לא היה מדוייק.

תמונה של הפטרייה בצידי המקור:
פטריה.jpg

http://www.siz.co.il/view/jmkyzzmwzbij.jpg.htm
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קנדידה

שליחה על ידי eli_lea »

אני אגיד מה אני חושב.
1.אני חושב שאם נעשתה לתוכי בדיקה מיקרוסקופית ונקבע שמדובר בקנדידה כנראה בזה העניין. מגדלים יכולים להצביע על עשרות מחלות שעברו התוכים שלהם על סמך דמיון. על סמך דמיון לא מאבחנים מחלות גם אם הדימיון פורה. לזה יש וטרינר עם ציוד מתאים.
הצעה לך בהזדמנות זו. קח בעירבון מוגבל אבחנות של מגדלים למינהם גם אם הם "גדולים".
מה שאתה מראה בתמונה זה לא בטריחומונס. מדובר בהתפשטות של הקנדידה והזיהום מתרחש בדיוק בחיבור בין המקור העליון לתחתון.
2.כשקובעים להגיע לעדי גנץ מן הראוי שהוא זה שיקבל את התוכי (אלא אם העלה את האפשרות שמישהו אחר יטפל בתוכי והסכמנו לכך) . בעיני עדי גנץ נמצא במקום גבוה ביותר ולכן גם כשאני מפנה אליו אני נוטה להאמין שהוא זה שיקבל את הלקוח ולא מתמחה אחר. כדאי שתגיד לו מה אתה חושב וזו לא בושה.
3. עדיין אני חושב שהבדיקה שנעשתה מהימנה מספיק. לא חושב שיש בעייה לגלות במה מדובר ולכן אין סיבה שיצביעו על בעייה אחרת שלא קשורה.
4.נסטטין יכול להוות גורם משפיע ומוצלח לקנדידה. הבעייה לא תמיד החוזק של הניסטטין, הבעייה היא השימוש המופקר שנעשה בו. מגדלים חושבים שלטפטף ניסטטין לגוזל זה משהו שבשגרה. טיפה שתיים שלוש, מספר ימים או לפעמים. מה שקורה ששימוש כזה בניסטטין יוצר חסינות אצל הקנדידה לחומר והוא הופך בלתי יעיל. גם טיפול אנטיביוטי יכול לגרום לירידה בתיפקוד המערכת החיסונית וכתוצאה מכך יכול לגרום לאורגניזם שלילי לגדול ולפתח פטריה. ולכן טיפול אנטיביוטי צריך מעקב ותמיכה בעת הצורך.

כמו שנאמר לך, כנראה שלשמחתך הקנדידה לא התפשטה בצורה שעלולה לסכן את התוכי באופן מידי.
אם מערכת העיכול מושפעת התסמינים נעים בין דיכאון לחוסר תיאבון, ירידה במשקל, הקאות ושלשולים. בדרכי הנשימה קנדידה עלולה לגרום לנזלת, שינוי בקול, קשיי נשימה, נשימה מהירה וכו'.

לא יודע אם דיברו איתך על התזונה. תזונת התוכי חייבת להיות מועשרת בויטמין A. אני מציע שתתייעץ עם עדי בנוגע לכך. טיפול במערכת העיכול מצריך בחינת התזונה.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

לגביי עדי גנץ- אתה, אני ועוד הרבה אחרים(רובם הגדול כבר היו אצלו) חושבים שהוא זה שהיה צריך לעשות את הבדיקה לצ'יף ולא אדם אחר מהקליניקה שלו. אני קבעתי איתו(הוא זה שדיבר איתי בטלפון)פגישה, אמרתי לו שהמחיר אמנם גבוהה אבל שמעתי עליו רק דברים טובים ושהוא הכתובת הנכונה להגיע אליה. כשהגעתי ראיתי בחור צעיר בשם דייב וששאלתי איפה עדי נאמר לי שהוא לא בקליניקה בשעות האלה(17:00) ושהוא זה שיבצע את הבדיקה, הדבר מאוד איכזב אותי אך החלטתי להישאר כי לא רציתי לבטל את הפגישה ולקבוע מחדש כי זה יגרום לצ'יף לסבול שוב את הנסיעה וכל אי הנוחות הזו..
למחרת דיברתי עם עדי והסברתי לו שזה לא בסדר שהוא לא אמר לי שלא הוא זה שיבדוק את צ'יף כי הרי לשם כך באתי והסכמתי לשלם כ"כ הרבה..עדי איכזב בגדול וענה לי תשובות מעליבות ומזלזלות ופשוט ניפנף אותי, לאחר השיחה בת שתיי הדקות אני פשוט נגעל מהסיטואציה ומעוגמת הנפש שנגרמה...כגודל הציפייה כך גודל האכזבה.

לגביי הניסטטין-צ'יף מעולם לא קיבל את התרופה הנ"ל או כל תרופה אחרת(על ידי או ע"י המגדל), כך שתיאור המצב שלך לא תקף כאן אך אקח לתשומת ליבי להמשך הדרך(זה זהה לדרך המחשבה של טיפול אנטיביוטי לבני אדם על כל שטות)

תסמינים- לאור העובדה שצ'יף לא הראה(ועקבתי מדיי יום) אף אחד מהתסמינים הנ"ל לא תיארתי לעצמי שמדובר במחלה ולכן לקח לי כ"כ הרבה זמן לפנות לעזרה בנושא..

תזונה-אמרתי לדייב שמה שצ'יף אוכל זה השרייה בבוקר, פירות ו/או ירקות(בעיקר תירס וגמבה אדומה כי זה מה שהוא מסכים לאכול) בצהריים וכופתיות בערב(כופתיות זמין תמיד אך הוא אוכל מהן רק בערב)
מיוחדים- חצי ביצה בשבוע,(כמה שנכנס נכנס) 1 אגוז/פיסטוק וכו' בשבוע, תערובת תוכונים באילוף(1-2 כפיות בשבוע גג), וסבידה כשבא לו.
הוא לא אמר לי שצריך לתת משהו נוסף או לתת יותר ממאכל כלשהו, אשמח אם תבאר לי את הנושא כי זה גם משהו שרציתי לשאול.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צ'יף במקרה זה לא מיוחד, הוא אוכל את מה שטעים לו ומושך אותו. המזונות שאתה מציע לו בבוקר יהיו עדיפים עליו ועל רוב התוכים ברוב המיקרים. אתן הם יאכלו קודם ורק לאחר מכן יגשו לכופתיות.

לכן, המזונות שאתה כותב שצ'יף אוכל (מלבד הכופתיות ) צריכים ראשית להינתן בכמויות מדודות מצד אחד ומצד שני להינתן כמנה ועדיף בערב.
לדוגמה:
כופתיות זמינות לאורך כל היום בכלי שמיועד לכך. לכלי זה אין מוסיפים מזונות אחרים/שונים יבשים ולא יבשים.
את התוספות כדאי לחלק במשך השבוע.
יום ראשון ירק, יום שני השרייה/הנבטה, יום שלישי ירק,יום רביעי תערובת זרעים לתוכי גדול, יום חמישי תערובת השרייה/הנבטה, יום שישי ירק
יום שבת תערובת זרעים +צ'ופרים כגון 2 -3שקדים/2-3אגוזים.
אני רושם ימים בשבוע אבל אפשר בהחלט לשנות את הימים.
לא שכחתי את הפירות בתפריט. במקרה שלך אני מציע לא לתת פירות. לדעתי האישית תוכי שנמגוע בקנדידה צריך למעט בפירות
מאחר וזהו מזון שעלול לתסוס בזפק.

עוד הייתי משנה בתפריט שלך. את הביצה הייתי מוריד לגמרי מהתפריט. ביצה מכילה חלבונים שיש במלא מזונות שהתוכי מקבל. החיסרון העיקרי בביצה שהיא עלולה מהר מאוד להפוך לנגועה ולתפוס פטריות. גם אם מוציאים את היצה מהכלוב לאחר זמן מה עדיין ישנם פירורים קטנים מאוד שנתפסים בסורי הכלוב שלאחר יומיים כבר הופכים למירבץ לפטריות . התוכי מגיע אליהם בקלות אבל אנחנו לא רואים את זה.
אתה יכול בהחלט להשתמש במזון ביצים מוכן קנוי שאפשר לפזר אותו על ההשרייה הלחה והוא נאכל ביחד עימה.

חשוב להוסיף לתוכי במצבו של צ'יף מזונות שמכילים ויטמין A . ויטמין A עוזר לעיכול ולמערכת החיסון להתגבר על טפילים וזיהומים.
ויטמין A קיים באופן טבעי בירקות עליים כהים ופירות/ירקות כתומים, כמו משמש, מלונים, גזר, פלפל אדום, דלעת ובטטה.
בטטה אפשר להגיש מבושל או מאודה ורך.
במקרה שלך כמו שציינתי תימנע מפירות לפחות בתקופה הקרובה.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

ברור לי שתוכים תמיד ילכו בדיוק כמונו למה שהכי טעים ולא בהכרח מזין, צ'יף התרגל לאכול השרייה בבוקר(06:30) בעיקר בגלל שהוא אכל רק מזונות רכים בשבועיים הראשונים שלו כאן, הוא לא אכל בכלל מהכופתיות באותה תקופה(אולי בגלל שהיה לו קשה מדיי). אולי אנסה לשלב בהדרגה ירקות בארוחת הבוקר(יום ירקות, יום השרייה וכן הלאה) אבל לפי שיטתך יש 2 ארוחות ביום וצ'יף אוכל 3 ביום-כל שבע שעות בערך (לפי מה שאני רואה עד עכשיו בוקר וערב אמנם העיקריות אבל עדיין..הוא רעב בצהריים..). מבחינת משקל הוא בהחלט תקין לגילו 115-108 גרם עם זפק מלא.

את הכופתיות הוא כמעט ולא אוכל בכלוב אלא רק בעץ שלו שאצלי בחדר(כמו שציינתי-רק בערב) אבל הם תמיד זמינות בכלוב ואני מחליף אותם כל בוקר..אני בחיים לא מוסיף משהו לכלי של הכופתיות(האם יכול להיות שהקנדידה החלה בגלל הכופתיות???).

לגביי החלוקת ימים- בגלל שהוא לא מת על ירקות אני מביא לו כל יום השרייה כי אותה הוא כן אוכל(הוא אוכל כפית/כפית וחצי) וירקות 3 פעמים בשבוע. לא מאמין שתהיה לי בעייה להוריד לו את הפירות מהתפריט אך השאלה היא האם זה בעייתי שישנם ויטמינים שהוא מקבל מפירות וכעת הוא לא יקבל(בתקווה שהטיפול לא יימשך זה לתקופה של עוד 3 שבועות) ?

ביצה- הוא אוכל מחוץ לכלוב בהכנות לארוחת שבת אז אין בעייה (לא לדאוג, הכיריים לא פועלים בזמן הזה).

איזה חברה מייצרת תערובת זרעים מומלצת לדררה ומה נחשבת מנה (אפשר גם לומר כמה גרם נחשב למנה...יש לי משקל לתבלינים שעכשיו מתפקד גם למשקל של צ'יף)?

ד"א הלשון שלו כבר אחרי 3 ימים נראתה ממש ממש מצויין וממה שאני רואה ישנה בהחלט היעלמות של החומר הלבן וכבר ביום השני יכולתי להסיר את ההצטברות בקצות המקור(הגושים החומים שבתמונה הצטמקו וצבעם הפך שחרחר כזה) בקלות רבה והם לא מתפתחים שוב,סתם לידע כללי- כשהווטרינר בא להוריד אותם ע"מ לבחון אותם תחת המיקרוסקופ הוא ממש הופתע מקשיחותם..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

7451 כתב: אבל לפי שיטתך יש 2 ארוחות ביום וצ'יף אוכל 3 ביום-כל שבע שעות בערך (לפי מה שאני רואה עד עכשיו בוקר וערב אמנם העיקריות אבל עדיין..הוא רעב בצהריים..). מבחינת משקל הוא בהחלט תקין לגילו 115-108 גרם עם זפק מלא.
בוקר וצהריים - כופתיות.
אם התוכי יאכל בצהריים תוספות ובערב תוספות הוא לא יאכל אתה המנה היומית הרצויה מהכופתיות.
7451 כתב:את הכופתיות הוא כמעט ולא אוכל בכלוב אלא רק בעץ שלו שאצלי בחדר(כמו שציינתי-רק בערב) אבל הם תמיד זמינות בכלוב ואני מחליף אותם כל בוקר..אני בחיים לא מוסיף משהו לכלי של הכופתיות(האם יכול להיות שהקנדידה החלה בגלל הכופתיות???).
אם יש לו מזונות אחרים מלבד הכופתיות כשהוא בכלוב זה סביר שהתוכי יעדיף מזון אחר על פני הכופתיות.
כופתיות אינן המקור לקנדידה. אם אתה נותן כופתיות ברות תוקף מחברה מוכרת ולא משאיר את הכופתיות רטובות לחות לתקופה ארוכה אין סיכוי.
7451 כתב:איזה חברה מייצרת תערובת זרעים מומלצת לדררה ומה נחשבת מנה (אפשר גם לומר כמה גרם נחשב למנה...יש לי משקל לתבלינים שעכשיו מתפקד גם למשקל של צ'יף)?
תערובת זרעים שאני ממליץ עליה הינה תערובת של חברת בנלוקס שבה אני משתמש
בבית הגידול שלי.ישנן תערובות נוספות שאני משתמש בהן כמו התערובת הזאת:
http://www.tukishops.com/%D7%AA%D7%A2%D ... D7%92.html

אגב, קיבלתי הודעה בתיבה הפרטית שטוענת שמגדלים משייכים את הקנדידה לתערובת ההשריה. מאחר ואיני עונה בפרטי
לשאלות כלליות אענה כאן.
ראשית אני רוצה לציין שאיני לא מזלזל במגדלי גדולים גם אם הם עלומי שם. מה שהצלחתי ללמוד במשך השנים זה שרוב
ההוראות שניתנות ע"י "מגדלים גדולים" או רוב הדיווחים אינם מבוססים על מחקר כלשהו או על איזה כתב עט יוקרתי. 99%
מההמלצות של עשה ואל תעשה לא מקושרות לבדיקות מעבדה או לתוצאות חד משמעיות שהגיעו אליהן.
בכלל בארץ לצערי אותו אחוז מגדלים לא יפנה לבירור מעמיק מטעמי חיסכון. ואני אומר, על שמועות לא בונים בית גידול.
הרשת יכולה להיות כלי מצוין לרכישת ידע אך יכולה להיות גם ההיפך מכך ואף לגרום לנזק.
מספיק שמגדל בודד ישייך בטעות מחלה לתזונה מסויימת וזה כבר מתפשט כמו אש בשדה קוצים. לאחר תקופה קצרה
המידע כבר הופך לתורה.

התזונה עליה אני ממליץ הינה תזונה שאני מתבסס עליה הן בבית הגידול שלי והן להאכלות יד. רוב החברים שאני מוסר להם גוזל
מאכילים בתערובת ההשריה שאני מספק להם לאורך כל השנה. גם בקיץ אין מניעה להוסיף השרייה לתזונה להיפך צריך ובריא.
תערובת ההשריה צריכה להיות באיכות טובה כמו כל מזון אחר שניתן לתוכי.
מאמר בנושא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9C.html

אני שמח שיש שיפור וזה מעולה ומראה על אבחון נכון של הבעיה ועל טיפול מתאים. כמובן שיש לסיים את הטיפול שניתן עד סופו.
המשך לעדכן , בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

אבל הוא כן אוכל כופתיות, הוא פשוט אוכל אותן בערב ולא במשך היום אלא בשעות הערב..

ד"א קניתי אתמול מטחנת קפה לסבידה וקליפות ביצים..מה המינון שאני צריך לתת לו מכל דבר(לא עירבבתי את שתיי האבקות)?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה שהוא אוכל בערב זה מעולה, השאלה מה הכמות שנאכלת. אם הכמות שנאכלת היא הכמות הנדרשת (75% מהמנה היומית) אז אין כל בעיה.

לגבי ערבוב קליפות ביצים וסבידה. מיותר לגמרי. סבידה מעולה כמו שהיא ואין צורך לערבב אותה או לטחון אותה. אם התוכי אוכל מהסבידה כמו שהיא מעולה, אם לא תגרד לו מעט בכל פעם על תערובת ההשרייה כשהיא מעט לחה וכך הוא יאכל עם ההשרייה.
מטחנת הקפה יכולה לשמש לטחינת קליפות ביצים כתחליף לסבידה. לא צריך כמויות גדולות, פזר מעט על האוכל ומה שיאכל מצוין.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

75%? זו הפעם הראשונה שאני שומע על כך..כמעט כל המאמרים שקראתי המליצו על חלוקה של שליש כופתיות שליש פירות וירקות ושליש השרייה..הוא איפשהו בין שליש לחצי..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע אילו מאמרים קראת. כך אני נוהג וכך מומלץ. חלוקת המזון לשלושה שלישים נעשית כאשר הבסיס הינו תערובת זרעים ולא כופתיות.

הכופתיות מכילות את כל אבות המזון של התוכי כך שבעצם תוכי יכול לחיות היטב על כופתיות בלבד.
בכל זאת על מנת ליצור גיוון ועניין לתוכי מגישים את 25% הנותרים.
הבעיות שקיימות בתזונה שמחולקת על שלושה שלישים מתחילה ונגמרת בחישוב ערכי המזון שהתוכי צרך. קשה מאוד וכמעט לא ניתן לחשב זאת מאחר וכמו שאנו יודעים התוכי תמיד יעדיף לאכול מתוך המזונות שנגיש לו את הדברים האהובים עליו. את חלקם הוא לא יאכל.
כאשר התוכי אוכל את הכופתיות הוא אוכל מזון מאוזן ומקבל את כל אבות המזון שדרושים לו.

אגב, ישנם שאומרים שעדיף לתת לתוכי רק כופתיות ואם נותנים תוספות אז לתת מעט תערובת זרעים.
אני חושב אחרת, הניסיון מלמד אותי שאני פועל נכון כאשר 75% מהמנה היומית מבוססת על כופתיות ושאר ה 25% מתחלק בין תערובת זרעים, ירק ופרי(יותר ירק) , השרייה/הנבטה, תוספת מזון ביצים על ההשרייה ותוספת אבן קלציום או סבידה.
בעצם ה 75% של הכופתיות נותנות לי את הביטחון הדרוש שהתוכים שלי מקבלים את מה שהם צריכים והתוספות הבריאות נועדו הן
ליוון ועניין במזון והן להשלמה מבחינת תזונתית במידה ויש חוסר כלשהו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”