ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי מסוג גא'קו שלא מדבר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סתוית
בקיעה
בקיעה

תוכי מסוג גא'קו שלא מדבר

שליחה על ידי סתוית »

ערב טוב לכולם
כאמור יש לי תוכי מסוג גאקו בת שנתיים וחצי בערך שלא מעונינת לדבר ,ניסתי הכל מילים קצרות כמו שלום ,בוקר טוב אבל לא הולך
היא פשוט מפונקת לפי דעתי היא משמיעה קולות של שריקה אבל לא יותר ואנחנו כמובן לא מגיבים לשריקה
יש לה המון משחקים שכל חודש - חודשיים מוחלפים בחדש ובנוסף יש לי תוכים נוספים כמו דררה ,קוקטל , ראש חום , וקונר שמש שהם בכלובים שונים היא (מיקה ) לא מחכה אותם אבל ברגע שהם מסתובבים בבית כולם מתפסים על הכלוב של מיקה ויחד הם משחקים אולי זה מה שמעקב אותה מלדבר כי היא מרבה לשחק עם שאר התוכים
היא כן עונה לבואי או תקחי אבל בזה זה נגמר
אני עקרת בית וכול היום עובר אני והיא ושאר התוכים ביחד או אם רדיו דלוק או טלויזה כך שתמיד יש רעש בבית
רצתי לדעת למה אני משקיעה בה המון זמן ויחס ללא הפסק שפשוט זה מייאש לראות שיש תוכים אחרי 5 חודשים ופחות כבר מדברים משפטים שלמים ושלי לא
אני ישמח לקבל עידוד והכוונה ואם משהו נתקל בתופעה כזאות של תוכי בגיל כזה ולא מדבר אפילו מילה אחת
תודה ויום נעים סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי מסוג גא'קו שלא מדבר

שליחה על ידי eli_lea »

סתוית היי,
מצטער על האיחור במענה.

האמת שאני לא מוצא סיבה. ציינתי פעם שמיקה שלך מקלקלת לי את הסטטיסטיקה של 100% תוכים מדברים מבית גידולי. \
היא היחידה שאינה מדברת עדיין. הדבר היחיד שעולה בדעתי ואמרתי אותו כבר אם איני טועה זה שהיא בחברת תוכים נוספים.
בדיוק עניתי על שאלה בעניין תיקשורת וזה די מתאים גם לדיון הזה. כדי שתוכי יתקשר בדיבור הוא צריך להרגיש שהוא זקוק לזה כדי ליצור תקשורת. אם מיקה לא חשה בצורך ויש לה סוג של תקשורת עם הסובבים אותה (במקרה זה תוכים נוספים) אז היא לא מתאמצת.

אני לא רוצה להציע לך לנסות ולהפריד אותה מהתוכים האחרים אבל זו אפשרות. העברתה למקום שבו היא אינה בקשר עין איתך ועם
התוכים האחרים. במקרה כזה אתה מעלה אצלה במידי את הרצון ליצור תיקשורת איתך ועם התוכים מהם היא הופרדה.
במקרה שעושים זאת יש לעשות זאת בהדרגה (את ההעברה) ותוך כדי תמיכה.

בסך הכל למיקה יש חיים טובים, וכמו שאת אומרת היא די מפונקת (אני יודע כמה את משקיעה בה) ויתכן שזהו דבר נוסף שגורם לה להרגיש שהיא מקבלת הכל מבלי להתאמץ.
אני לך דוגמה כיצד להביא את התוכי למצב שהוא יבין שמאמץ מצידו יכול להביא תוצאות טובות וכתוצאה מכך הוא יתאמץ לתקשר נניח.
אנחנו כמגדלים וכבני אדם ניחנים באינטלגנציה גבוהה, לעיתים קרובות אנחנו לא זקוקים למילים כדי להבין מה הצד השני רוצה או מנסה להגיד וכשמדובר בבעלי חיים דפוסי ההתנהגות ותנועות הגוף מסבירות לנו את רצונותיהם.

אם מיקה שלך תטפס על הדלת ותזוז עליה ימינה ושמאלה מה תביני מכך? שהיא רוצה לצאת. מה עושים בדרך כלל? מוציאים.
כלומר, התוכי הצליח להעביר לנו את המסר ותיקשר עימנו מבלי להשמיע קול. הוא לא זקוק להשמעת קול. הטיפוס על הדלת גרם לנו להבין את רצונו ולהוציא אותו מהכלוב.

אבל, אם לא תוציאי את מיקה ולא תפתחי את הדלת סביר להניח שמיקה תרגיש שמשהו לא עובד. את לא מבינה אותה בצורה כזאת, הפנטומימה לא עובדת כל כך טוב. עכשיו מיקה תנסה להבין מה כן עובד. יתכן שהיא תשרוק, תצרח...היא תעשה את הדברים שמוכרים לה.
כאן את נכנסת לתמונה. תסמני לה ביד ותגידי "בואי" . מיקה מבינה מה הכוונה בבואי אבל הדלת סגורה, היא עדיין תטפס על הדלת או תישאר תלויה עליה בתיקווה שתפתחי. תמשיכי להגיד לה "בואי" שוב ושוב ותסמני לה ביד.

בעצם מה קורה? את בשיטה זו יוצרת מצב שאת מקבלת את מלוא תשומת הלב של התוכי. הוא רוצה משהו שהוא לא מקבל והוא מתרכז במעשייך. מתי תגשי לפתוח. והמילה הזאת שאת אומרת שוב ושוב, היא קשורה לכך שסתוית רוצה שאני אצא ואבוא אליה.
לאחר מספר פעמים כשאת רוה שמיקה נמצאת בשיא(לפני שהיא מאבדת עניין ומתייאשת) תפתחי לה את הדלת תוך כדי שאת אומרת "בואי" אם מיקה משמיעה קול זה מעולה(לא משנה שמדובר בקול שונה ממה שאת רוצה) תשבחי אותה ."כל הכבוד "בואי" "בואי".

אני נותן לך דוגמה כיצד ליצור סוג של תקשורת בה את גורמת לתוכי מצד אחד להיות ממוקד בך (הרי הוא רוצה לצאת ) ומצד שני גורמת לו להבין מהי מילת המפתח לפתיחת הדלת (הקשר בין המילה "בואי" לכך שאת מוציאה אותה.
כמובן שאת יכולה ליישם את מה שאני אומר בשיטות שונות ובמקרים שונים. אבל זו הדרך.

זה לוקח זמן אבל זה יכול בהחלט לתת למיקה את הרצון להשמיע ולומר את המילה הראשונה.
כמובן שאשמח לעידכונים.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

ערב טוב לכולם
קודם אני חייבת התנצלות על לקחית הזמן בלהודות לך אלי על העזרה הרבה שלך עם מיקה
המחשב פשוט היה בקריסת מערכות חחחחח
בכל אופן אני היום יסמתי את ההמלצות שלך והפרדתי את כל התוכים כך שמיקה נשארה לבד בכלוב במשך כל היום והתוכים הקטנים לבד בכלובים אחרים (למרות שגם קודם היה כך ) אבל בגלל שהם היו מסתובבים בבית חופשי הם היו הולכים לכלוב של מיקה עד הלילה ואז היה פיזור של כל תוכי בכלוב שלו
הפעם פשוט לא אפשרתי להם לעלות לכלוב של מיקה הם נמצאים במיטבח וכלוב של מיקה במעבר שבו יש תמיד תנועה של בני הבית
אבל למרות זאות התוכים הקטנים שורקים לה והיא עונה בשריקה לפחות כך היה בבוקר כרגע יש שקט וכולם עסוקים במשחקים שלהם כולל מיקה שכרגע תולה את עצמה מהגג הכלוב כמו עתלף
השאלה האם זה בסדר כך או ממש להוציא את התוכים הקטנים ממש מחוץ לבית לחצר לדוגמא
כמובן תחת פרגולה סגורה ובכלובים סגורים למרות שאני לא הכי אוהבת את הרעיון הזה
כי התוכים הם האכלת יד וחבל לי שזה התקלקל
אני ישמח לקבל עוד הדרכה מה לעשות אם התפונקת שלי ואני מקווה שאולי זה מה שיגרום לה לדבר
תודה רבה לך אלי וד"ש חם ללאה
ותודה רבה לכל חברי לפורום על כל עצה שתהיה תתקבל בברכה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני גם לא ארגיש בנוח אם אגיד לך להוציא את התוכים האכלות יד החוצה. אני חושב שזהו צעד בכיוון שהיא נמצא לבד והם לבד.
אם היא נמצאת במקום שאין לה קשר עין איתם ואיתך זה מצויין.עדיין מקום שהיא יכולה לשמוע את ההתנהלות ועוברים לידה.
זו ההזדמנות שלך לתקשר עימה ממקום אחר בבית. להגיד לה "מיקה"..."בואי". מילים שהיא מכירה. לא לחבר את המילים ביחד.
יתכן שכמענה היא תשרוק לך. אם היא שורקת או משמיעה קולות זה טוב. לא להתייחס לזה כאל משהו שולי. סימן שיש ניסיון לתקשר.
כשאת הולכת אליה ומחליטה להוציא אותה, תגידי לה "בואי" ועדיין אל תוציא אותה. אני רוצה שהיא תקשר בין המילה בואי לכך שהיא
יוצאת מהכלוב.
דוגמא מסירטון עם אחד הגוזלים שלי, שימי לב שגרמתי לו להביע את רצונו לצאת במילים. כל מי שיסתכל על הגוזל יבין שהוא מבקש
שיפתחו לו את הדלת כדי שהוא יוכל לצאת. הרבה מגדלים פשוט יעשו את זה. התוכי מסמן להם את רצונו והם מבצעים. לתוכי אין
צורך להביע את עצמו ולתקשר. ברגע שהתוכי מקשר בין פתיחת הדלת והוצאתו לבין המילה שהוא אומר הוא מוצא נתיב תקשורת
מוסכם שעובד בשבילו מצויין:

כמו שאת יודעת שינויים יכולים לארוך זמן רב וצריך הרבה סבלנות.
אם יש לך שאלות אנחנו כאן תמיד,לשמוע ולנסות לעזור ככל שניתן.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

אלי שלום טוב עדכון קצר
כאמור מיקה הופרדה משאר התוכים ובגלל זה היא יותר מחפשת יחס היא משמיעה קולות ולא שריקה במיוחד בבוקר
וכן את המילה בואי היא מבינה כי כאשר אני אומרת לה בואי והיא בכלוב היא מעלה ומורידה את הראש כמו גמל וכאשר היא בחוץ לכלוב היא מרימה את הרגל שאני יקח אותה ובמידה ואני אומרת לה בואי ואני רחוקה ממנה היא מנופנפת בכנפיים שלה בחוזקה ומורידה את הראש האם זה בסדר ?
היא מחפשת צומת לב יותר מהרגיל יכול להיות שלזה התכוון המשורר חחחחה
טוב נשמח לקבל עוד עצות להמישך עם מיקה
ד"ש ללאה ולילדים
סתוית
דודפור
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דודפור »

אלי לא רואים את הסרטון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני רואה את הסירטון, בכל מקרה למי שלא מצליח לראות אפשר לראות את הסירטון בבית הגידול שלי:
Re: מה אנחנו מגדלים/גידלנו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המטרה בהחלט לגרום לה לצאת מהשאננות ולהתחיל להתאמץ. המטרה העיקרית היא לגרום לה לתקשר בקולות. כאשר אין לתוכי קשר עין עם להקתו (במקרה זה התוכים מסביבה של מיקה ואתם בני המשפחה ביניהם ) הוא ינסה לתקשר איתם ע"י השמעת קולות. כאשר השמעת הקולות לא תגרום לה להתאחד עם שאר חברי הלהקה היא תנסה למצוא את הקול המתאים.
כאן את נכנסת לצמונה. הקול המתאים יהיה "בואי" וכדי שהיא תקשר תגידי לה מספר פעמים "בואי" ממקום שהיא אינה רואה אותך לפני שאת מגיעה אליה. כשאת מגיעה אליה ולפני שאת מוציאה אותה תגידי לה שוש ושוב "בואי". אל תתני לה להיות משוחררת רוב היום מאחר ואנחנו רוצתים שהיא תבקש לצאת וזו גם דרך לכך שהיא תגיד את המילה.

מה שאת מתארת שמיקה עושה כגון הורדת והעלאת הראש כשהיא רוצה לבוא זה בדיוק על מה שאני מדבר. אם תחשבי על זה מיקה לימדה אותך שהורדת והעלאת הראש משמע "אני רוצה לבוא". כלומר היא לא זקוקה לדבר איתך. היא "אילפה" אותך ולימדה אותך ע"י תנועות גוף שהיא מבצעת מה היא מבקשת שתעשי. אם לא היית מבינה אותה היא הייתה מנסה להעביר מסר בדרך אחרת.

כרגע תתקשרי איתה ככל שניתן. תזכרי שהיא זקוקה לתמיכה ולחיזוקים כי היא הופרדה משאר הלהקה. תזכרי גם שהיא לא חייבת להגיד "בואי" בבירור ועל מנת לעודד אותה יש לתת לה הרבה יחס אם היא משמיעה קולות ולהגיד לה "כל הכבוד" או איך שאת משבחת אותה בדרך כלל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”