יש לי מספר שאלות לגבי ג'קו לפני שאני קונה את התוכי
1 אני עובד מהבוקר עד השעה 4 ככה וזה יכול להיות אפילו יותר מאוחר ויש מקרים שאני עובד לילה רק בחגים במקרה הזה של שעות העבודה שלי זה יכול לפגוע בתוכי עצמו מפינה דיכאון או יכולת דיבור ?
2.האם כדי לי לקנות תוכי רגיל לפני שאני מתחיל להתעסק עם ג'קו או שאפשר להתחיל להתעסק איתו כמובן שאני קורא עליו באתרים לפני שאני רוכש אותו
3.אמרו לי שאני אמור לעשות לו בהתחלה סדיקת דם לבדוק את סוג אדם שלו האם יש עוד בדיקות שאני אמור לעשות לו שאני אמור לדעת ?
4 מה יותר מומלץ לי לקחת ג'קו גוזל עם טבעת שהוא כבר מאולף או שג'קו עם טבעת שאני כבר יאמן אותו
תודה רבה רז בירוודקר
[title][/title]
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי ג'אקו שאלות לפני רכישה
מנהל: מפקחים
Re: תוכי ג'אקו שאלות לפני רכישה
שלום רז וברוך הבא,
1.אין בעייה לגדל תוכי ג'אקו בתנאים שציינת ושעות ההיעדרות מהבית בתנאי שאתה יכול לספק לתוכי תעסוקה מלאה לשעות בהן הוא יהיה לבד. מספיק צעצועים ואביזרים וכמובן כלוב גדול ומרווח.
תוכי שמורגל לשהות בכלוב לא יפתח בעיות התנהגות ודיכאון. כפי שציינתי עם מספיק גירויים וכלוב מרווח.
2.לא מעט מדברים על האפשרות להתחיל עם תוכי מסוג קטן ואחר כך לעבור לגדול. יש כאן שני דברים שאיני מקבל, האחד האם תוכי קטן נועד לניסיונות? גם לתוכי קטן אפשר להיקשר בדיוק כמו לתוכי גדול. הדבר השני הוא /שלגדל תוכי קטן לא מכשיר אותך לגדל תוכי גדול מאחר וזה שונה. האינטלגנציה שלהם שונה ולעיתים גם הגישה צריכה להיות שונה.
כך שאין קשר עם איזה תוכי מתחילים. מה שחשוב באמת זה להבין את צרכיו של התוכי ולדעת שאנו יכולךים לספק לו תנאי מחייה הולמים וטיפול טוב. חשוב לא פחות לקרוא בנושא ולרכוש ממקום שבו נותנים הדרכה מלאה ומלווים אותך לאחר הרכישה בעת הצורך.
3. בדיקות דם לא נעשות על מנת לדעת מהו סוג הדם. בדיקות דם נעשות על מנת לדעת את מינו של התוכי (לא חייבים) והאם הוא נושא מחלות.
את הבדיקות עושים אצל וטרינר שמטפל בתוכים ולא אצל כל וטרינר. אם אין לתוכי בדיקות והחלטת לעשות בדיקות אז בדרך כלל בודקים לשלושת המחלות הבאות:
א. מחלת המקור והנוצות
ב.פוליומה.
ג.כלמידיה.
4. מומלץ לקחת גוזל לאחר גמילה. לטבעת אין קשר לאילוף או להחתמה. הטבעת מעידה על בקיעת הגוזל בשבי ולרוב מצויין עליה שם המגדל ושנת הבקיעה של הגוזל.
גוזל יתרגל אליך טוב יותר ויתרגל לתנאי המחייה בבית. למשל אם אתה עובד במשך שעות היום והוא יהיה סגור הוא יתרגל לכך ביתר קלות מאשר תוכי בוגר שתרכוש ולא היה רגיל לתנאים שלך.
1.אין בעייה לגדל תוכי ג'אקו בתנאים שציינת ושעות ההיעדרות מהבית בתנאי שאתה יכול לספק לתוכי תעסוקה מלאה לשעות בהן הוא יהיה לבד. מספיק צעצועים ואביזרים וכמובן כלוב גדול ומרווח.
תוכי שמורגל לשהות בכלוב לא יפתח בעיות התנהגות ודיכאון. כפי שציינתי עם מספיק גירויים וכלוב מרווח.
2.לא מעט מדברים על האפשרות להתחיל עם תוכי מסוג קטן ואחר כך לעבור לגדול. יש כאן שני דברים שאיני מקבל, האחד האם תוכי קטן נועד לניסיונות? גם לתוכי קטן אפשר להיקשר בדיוק כמו לתוכי גדול. הדבר השני הוא /שלגדל תוכי קטן לא מכשיר אותך לגדל תוכי גדול מאחר וזה שונה. האינטלגנציה שלהם שונה ולעיתים גם הגישה צריכה להיות שונה.
כך שאין קשר עם איזה תוכי מתחילים. מה שחשוב באמת זה להבין את צרכיו של התוכי ולדעת שאנו יכולךים לספק לו תנאי מחייה הולמים וטיפול טוב. חשוב לא פחות לקרוא בנושא ולרכוש ממקום שבו נותנים הדרכה מלאה ומלווים אותך לאחר הרכישה בעת הצורך.
3. בדיקות דם לא נעשות על מנת לדעת מהו סוג הדם. בדיקות דם נעשות על מנת לדעת את מינו של התוכי (לא חייבים) והאם הוא נושא מחלות.
את הבדיקות עושים אצל וטרינר שמטפל בתוכים ולא אצל כל וטרינר. אם אין לתוכי בדיקות והחלטת לעשות בדיקות אז בדרך כלל בודקים לשלושת המחלות הבאות:
א. מחלת המקור והנוצות
ב.פוליומה.
ג.כלמידיה.
4. מומלץ לקחת גוזל לאחר גמילה. לטבעת אין קשר לאילוף או להחתמה. הטבעת מעידה על בקיעת הגוזל בשבי ולרוב מצויין עליה שם המגדל ושנת הבקיעה של הגוזל.
גוזל יתרגל אליך טוב יותר ויתרגל לתנאי המחייה בבית. למשל אם אתה עובד במשך שעות היום והוא יהיה סגור הוא יתרגל לכך ביתר קלות מאשר תוכי בוגר שתרכוש ולא היה רגיל לתנאים שלך.
-
רז בירוודקר
- ביצה

שאני אבין יותר אני צריך להתחיל להביא לגוזל אוכל על בסיס כופתיות או על בסיס תערובת או שאני צריך להביא את שניהם
או שבכלל אני אמור להביא לו אוכל במזרק ואם כן איזה חברה מוכרת יש ?
או שבכלל אני אמור להביא לו אוכל במזרק ואם כן איזה חברה מוכרת יש ?
כשאתה רוכש גוזל גמול אינך צריך להאכילו. הכוונה במילה "גמול" זה שהתוכי הפסיק להיות תלוי בנו ובהאכלתו בדייסה ועבר לאכול באופן עצמאי. רוב רובם של במגדלים יגמלו את התוכי לכופתיות כמזון בסיס.
בסיס המזון צרחיך להיות כופתיות והן רוב המזון שהתוכי יאכל במהלך היום, מעבר לכופתיות נותנים תוספות מזון. התוספות ניתנות להשלמת התזונה מצד אחד ומצד שני כדי שהמזון לא ישעמם את התוכי ויהיה לו מבחר ומגוון מזונות כמו בטבע.
בסיס המזון צרחיך להיות כופתיות והן רוב המזון שהתוכי יאכל במהלך היום, מעבר לכופתיות נותנים תוספות מזון. התוספות ניתנות להשלמת התזונה מצד אחד ומצד שני כדי שהמזון לא ישעמם את התוכי ויהיה לו מבחר ומגוון מזונות כמו בטבע.
-
רז בירוודקר
- ביצה

כאז זאת אומרת שאני צריך לקנות לו אוכל גרעינים התערובת הזאת ו כפופתיות לבסיס?
כן, כופתיות כבסיס מזון ותוספות של תערובת זרעים יבשים, תערובת השרייה ותוספת סידן (אבן קלציום או סבידה) בנוסף לתת ירקות ופירות.