ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התחדשתי לי בזוג רוזלות (:

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

peleg10000
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

התחדשתי לי בזוג רוזלות (:

שליחה על ידי peleg10000 »

אחרי שלא ביקרתי כאן המון המון זמן יש המון עדכונים... אחרי עשור כמעט הקוקוטיילים התחילו לעבוד וגוזליהם כבר נמכרו כנ"ל האורזיות שקניתי לא מזמן כבר בסבב שני ואתמול הבאתי זוג רוזלות... איך מבדילים בין הזכר לנקבה בד"כ ?? גודל תא הטלה ובמה למלא אותו ? מתי מתחילים לעבוד ? ובעז"ה כשיירגע הגשם אני אכניס אותם לוולייר עם שאר הציפורים שלי בינתיים הם בבית כי אני לא רוצה להוציא אותם החוצה בקור הזה אחרי שהם גדלו חודשיים בחנות....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: התחדשתי לי בזוג רוזלות (:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח לשמוע שהכל תקין.

הבדלי מין ברוזלות:
זיהוי והבדלי מין בתוכים

תא הטלה לרוזלות 27*27*50/60 אנכי.
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%99.html
מילוי התא בנסורת בגובה של 2ס"מ.

חודשי הריבוי של הרוזלות בטבע הינם בין אוגוסט לסוף ינואר ובאיזורים אחרים בים פברואר ליוני. בשבי בתנאי מחייה טובים יתרבו גם במשך השנה.
peleg10000
בקיעה
בקיעה

תודה רבה איך הם יסתדרו עם תוכים אחרים בוולייר יחסית גדול[4\4\2} מבחינת הרבייה ? בוולייר יש אורזיות תוכונים וקוקוטיילים... תודה ולילה טוב (;
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רוזלה נחשבת לתוכי אגרסיבי כלפי תוכים אחרים וגם כלפי רוזלות אחרות. במיוחד בעונת הריבוי. לא מומלץ אפילו לשכן שני זוגות ביחד ומומלץ לבצע הפרדה בין שני כלובים צמודים.
בכלובי תעופה גדולים אפשר לראות שמכניסים רוזלות "להוספת צבע " בווליר ונראה שעל פניו הכל בסדר מבחינת יחסי שכנות עם תוכים אחרים. בכל זאת בכל מקום מדובר על כך שהרוזלה לא חברותית במיוחד לתוכים אחרים ולבני מינה.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

התחדשתה זה טוב אבל מה עים קצת תמונות וקצת עידכון מהאורזיות ושאר החברה שזה מובן מאליו ....
peleg10000
בקיעה
בקיעה

אלי, אמרו לי שהמזרחיות לעומת הקרימסון והמילי שונות לחלוטין באופי ומסתדרות מעולה... הכלוב די גדול ואני מאמין שאם התא יהיה רחוק מתאי התוכים האחרים לא תהיה בעיה... אליאב הלוואי ויכולתי לצאת החוצה לצלם אני מפחד לקחת איתי את הפלאפון לכלוב בגלל הגשם..... למרות שהוא מכוסה אך הדרך אליו לא.... עכשיו אצלם את הרוזלות כי הם בבית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

במקומות רבים שקראתי מצויין שיש עימם בעייה. צריך לקחת זאת בחשבון. אני מאמין שבהתחלה הם יהיו מאוד שקטים מאחר ויקח להם זמן להסתגל למקום החדש. יתרון נוסף זה גודלו של הווליר שמאפשר מרחב מחייה טוב.
נקווה שהכל יהיה בסדר והם יתאקלמו בצורה טובה.
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

אין הרבה הבדל באגרסיביות בין מילי קרימסון ומזרחית, ואני מגדל את כל סוגי הרוזלות
הכלוב שלך גדול וזה טוב,אך לדעתי זה יכול להיגמר לא טוב לקוקטיילים
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שי אמר את דברו והניסיון שלו מחזק את דברי. כדאי לשים לב מאחר ולעיתים אנחנו מוצאים שאיחרנו את המועד וכבר יש נפגעים.
peleg10000
בקיעה
בקיעה

בינתיים הם מאוד ביישנים וזוג הקוקוטיילים שומר מרחק אבל לא הייתה שום התנהגות חריגה כאשר הם עמדו די קרוב על הענף...
בעיה נוספת שנוצרה: קניתי להם תא הטלה בגודל 55/30/30 עם סולם בפנים כמו שהיה כתוב שהרוזלות צריכים ושמתי לב שהתוכונים נכנסים לתא שלהם למרות שיש להם את התאים שלהם ותאים ריקים נוספים הם מתבייתים על תאים גדולים במיוחד כמו של קוקוטיילים וכזה.. מה ניתן לעשות ?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”