ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכונים והגשם...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tukoniko41
ביצה
ביצה

תוכונים והגשם...

שליחה על ידי tukoniko41 »

בוקר טוב,
האם ניתן לעשות אמבטיה טבעית לתוכונים, להוציא אותם למרפסת פתוחה לכמה דקות על הגשם?
קניתו אותם לפני כחודש, הם תוכונים פראים ועדיין לא עשו אמבטיה.
תודה.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תוכונים והגשם...

שליחה על ידי aliav56 »

אים עד לעכשיו לא שמתה להם מקלחות אז עכשיו שיש רוחות וגשם וקר אתה רוצה להוציא אותם החוצה ?
אישית אני לא ממליץ ..
tukoniko41
ביצה
ביצה

שמתי להם אמבטיה כמה ימים-הם מאוד פחדו ממנה, הם פראים, לא התרחצו. באיזה מזג אוויר תוכונים חיים באוסטראליה? ומה עם הגשמים במדינת הולדת שלהם? אני לא בטוח שקר להם בארץ.
shmolikk1
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי shmolikk1 »

בשום פנים ואופן!
בקיץ שחם אתה יכול לעשים להם אמבטיה .
tukoniko41
ביצה
ביצה

תודה, אחכה לקיץ
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לידיעה כללית, תוכים יכולים להתקלח בחורף. ראשית יש לא מעט ימים בחורף וזה מצויין עבורם. מעבר לזה הבעייה עם מקלחת לתוכים בחורף זהו השילוב של רוח חזקה ורטיבות. אם התוכי נרטב או מתקלח חשוב לא למקם אותו במקום בו נושבת רוח חזקה.אפשר לראות בטבע ציפורים בחורף על חוטי החשמל או על העצים כשהם נרטבים. בסך הכל הם לא נפגעים מכך.
אנ ייכול לתת דוגמא מבית הגידול שלי, לא פעם בשעות הלילה המאוחרות כשמתחיל לרדת גשם חזק התוכים מתקלחים בכלי המים ומאוד נהנים. הם עושים זאת מרצונם כך שאי אפשר להגיד שזה גורם להם לסבל.
כולנו נוטים לדאוג לתוכים שלנו שחלילה לא יתקררו או שירגישו רע. אבל, כמו שציינתי קודם, בחורף יש הרבה מאוד ימים חמים שבהם ניתן לקלח את התוכים ללא בעייה.
tukoniko41
ביצה
ביצה

האמת, גם אני ראיתי שציפורים בגשם יושבות ומרימות כנפיים שטיפות הגשם יכנסו מתחת לכנפיים ונהנות מזה. יש לי מרפסת פתוחה, הן יושבות לי מול העיניים. אבל הן לא תוכונים. שאלתי לגבי תוכונים בלבד, בגלל שאני לא יודעת האם 15 + מעלות מספיק חם בשבילם כדי להתרחץ לכמה דקות מתחת לגשם, ללא רוח.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני דוגל בשיטה שמאפשרת להם לבחור. אם את יכולה למקם את הכלוב שיהיה בחלקו הקטן בגשם והם יבחרו להתרחץ אז זה בסדר.
לקערת רחצה צריך להרגיל אותם. בהתחלה תניחי קערה ריקה ליד הכלוב למספר ימים. לאחר מכן הכניסי אותה לכלוב. לאחר מכן שימי בה ממש מעט מים ולאחר מכן כאשר הם יפסיקו לפחד מלאי יותר מים.

הטמפרטורות בארץ לא משפיעות על התוכונים. הטמפרטורות באוסטרליה די דומות לארץ ברוב האזורים.
שוב, מדובר בתוכים בריאים ללא בעיות מיוחדות או מחלות. אלה יכולים לעבור ללא קושי חורף קר בארץ במידה והם מוגנים.
tukoniko41
ביצה
ביצה

איזה הסבר יפה!
תודה ויום מקסים!תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”