ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכונים והגשם...
מנהל: מפקחים
-
tukoniko41
- ביצה

תוכונים והגשם...
בוקר טוב,
האם ניתן לעשות אמבטיה טבעית לתוכונים, להוציא אותם למרפסת פתוחה לכמה דקות על הגשם?
קניתו אותם לפני כחודש, הם תוכונים פראים ועדיין לא עשו אמבטיה.
תודה.
האם ניתן לעשות אמבטיה טבעית לתוכונים, להוציא אותם למרפסת פתוחה לכמה דקות על הגשם?
קניתו אותם לפני כחודש, הם תוכונים פראים ועדיין לא עשו אמבטיה.
תודה.
Re: תוכונים והגשם...
אים עד לעכשיו לא שמתה להם מקלחות אז עכשיו שיש רוחות וגשם וקר אתה רוצה להוציא אותם החוצה ?
אישית אני לא ממליץ ..
אישית אני לא ממליץ ..
-
tukoniko41
- ביצה

שמתי להם אמבטיה כמה ימים-הם מאוד פחדו ממנה, הם פראים, לא התרחצו. באיזה מזג אוויר תוכונים חיים באוסטראליה? ומה עם הגשמים במדינת הולדת שלהם? אני לא בטוח שקר להם בארץ.
בשום פנים ואופן!
בקיץ שחם אתה יכול לעשים להם אמבטיה .
בקיץ שחם אתה יכול לעשים להם אמבטיה .
-
tukoniko41
- ביצה

תודה, אחכה לקיץ

לידיעה כללית, תוכים יכולים להתקלח בחורף. ראשית יש לא מעט ימים בחורף וזה מצויין עבורם. מעבר לזה הבעייה עם מקלחת לתוכים בחורף זהו השילוב של רוח חזקה ורטיבות. אם התוכי נרטב או מתקלח חשוב לא למקם אותו במקום בו נושבת רוח חזקה.אפשר לראות בטבע ציפורים בחורף על חוטי החשמל או על העצים כשהם נרטבים. בסך הכל הם לא נפגעים מכך.
אנ ייכול לתת דוגמא מבית הגידול שלי, לא פעם בשעות הלילה המאוחרות כשמתחיל לרדת גשם חזק התוכים מתקלחים בכלי המים ומאוד נהנים. הם עושים זאת מרצונם כך שאי אפשר להגיד שזה גורם להם לסבל.
כולנו נוטים לדאוג לתוכים שלנו שחלילה לא יתקררו או שירגישו רע. אבל, כמו שציינתי קודם, בחורף יש הרבה מאוד ימים חמים שבהם ניתן לקלח את התוכים ללא בעייה.
אנ ייכול לתת דוגמא מבית הגידול שלי, לא פעם בשעות הלילה המאוחרות כשמתחיל לרדת גשם חזק התוכים מתקלחים בכלי המים ומאוד נהנים. הם עושים זאת מרצונם כך שאי אפשר להגיד שזה גורם להם לסבל.
כולנו נוטים לדאוג לתוכים שלנו שחלילה לא יתקררו או שירגישו רע. אבל, כמו שציינתי קודם, בחורף יש הרבה מאוד ימים חמים שבהם ניתן לקלח את התוכים ללא בעייה.
-
tukoniko41
- ביצה

האמת, גם אני ראיתי שציפורים בגשם יושבות ומרימות כנפיים שטיפות הגשם יכנסו מתחת לכנפיים ונהנות מזה. יש לי מרפסת פתוחה, הן יושבות לי מול העיניים. אבל הן לא תוכונים. שאלתי לגבי תוכונים בלבד, בגלל שאני לא יודעת האם 15 + מעלות מספיק חם בשבילם כדי להתרחץ לכמה דקות מתחת לגשם, ללא רוח.
אני דוגל בשיטה שמאפשרת להם לבחור. אם את יכולה למקם את הכלוב שיהיה בחלקו הקטן בגשם והם יבחרו להתרחץ אז זה בסדר.
לקערת רחצה צריך להרגיל אותם. בהתחלה תניחי קערה ריקה ליד הכלוב למספר ימים. לאחר מכן הכניסי אותה לכלוב. לאחר מכן שימי בה ממש מעט מים ולאחר מכן כאשר הם יפסיקו לפחד מלאי יותר מים.
הטמפרטורות בארץ לא משפיעות על התוכונים. הטמפרטורות באוסטרליה די דומות לארץ ברוב האזורים.
שוב, מדובר בתוכים בריאים ללא בעיות מיוחדות או מחלות. אלה יכולים לעבור ללא קושי חורף קר בארץ במידה והם מוגנים.
לקערת רחצה צריך להרגיל אותם. בהתחלה תניחי קערה ריקה ליד הכלוב למספר ימים. לאחר מכן הכניסי אותה לכלוב. לאחר מכן שימי בה ממש מעט מים ולאחר מכן כאשר הם יפסיקו לפחד מלאי יותר מים.
הטמפרטורות בארץ לא משפיעות על התוכונים. הטמפרטורות באוסטרליה די דומות לארץ ברוב האזורים.
שוב, מדובר בתוכים בריאים ללא בעיות מיוחדות או מחלות. אלה יכולים לעבור ללא קושי חורף קר בארץ במידה והם מוגנים.
-
tukoniko41
- ביצה

איזה הסבר יפה!
תודה ויום מקסים!
תודה ויום מקסים!