שלום חברים.
בהטלה הקודמת לפני כ 3 שבועת הקנרית שלי הטילה 4 ביצים אחרי שבועיים וחצי בדקתי אותן והן לא היו פוריות אז זרקתי אותן והפרדתי את הזכר מהנקבה לתת להם לנוח יומיים שלושה,לאחר מכן הפגשתי בניהם והופה אחרי שלושה ימים הופיעה ביצה ראשונה בקן. כרגע אני מוציא את הביצים מהקן עד לאחר ההטלה השלישית שבה אני מחזיר את הביצים ושהנקבה תוכל להתחיל לדגור. שאלותיי הן:
1. הנקבה לא הספיקה לבנות את הקן והוא קצת מבולגן..מה עושים? האם כדאי לרפד קצת עם צמר גפן?
2. הטלה קודמת מאוד התבאסתי שלא יצאו גוזלים האם הפעם ייצא משו?או שהנקבה פשוט מטילה ביצים לא פוריות? (לא שמתי לב האם היה מגע פיזי בניהם)
3. מה צריך להוסיף להם במזון על מנת לחזק הצבע?
אם יש לכם עוד עצות אשמח לשמוע אותן
תודה לכולם.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מחזור נוסף של הטלה
מנהל: מפקחים
Re: מחזור נוסף של הטלה
לא הבנתי למה אתה נוגע ומוציא את הביצים. האם אתה מחליף את הביצים בביצי דמה ? לדעתי מיותר להוציא את הביצים.
לגבי הקן, אם ממש חסרים חומרי קינון אתה יכול להוסיף מעט.
חוסר פוריות או עקרות מאוד נדירה. לרוב ביצים לא פוריות מוטלות כתוצאה מחוסר בזיווג או זיווג לא מוצלח.
תצטרך המתין בסבלנות ולראות כיצד הביצים יתפתחו. בדרך כלל לאחר החיבור בין בני הזוג אפשר לראות זיווגים.
לכנרי צבע מוסיפים תוספי צבע (לא חייב) יש להוסיף צבע התואם את צבע הבסיס של הכנר, לדוגמא, אם תיתן לכנר בצבע צהוב תוסף צבע אדום צבעו לא ישתנה .
תוספי הצבע צריכים להינתן לכנר לפני החלפת הנוצות בגיל שישה שבועות ועד שמונה שבועות בערך. לדעתי על האריזות של הפימנטים מצויינים הוראות. האכלה יתרה עלולה לפגוע בציפור ולגרום לנזק.
לגבי הקן, אם ממש חסרים חומרי קינון אתה יכול להוסיף מעט.
חוסר פוריות או עקרות מאוד נדירה. לרוב ביצים לא פוריות מוטלות כתוצאה מחוסר בזיווג או זיווג לא מוצלח.
תצטרך המתין בסבלנות ולראות כיצד הביצים יתפתחו. בדרך כלל לאחר החיבור בין בני הזוג אפשר לראות זיווגים.
לכנרי צבע מוסיפים תוספי צבע (לא חייב) יש להוסיף צבע התואם את צבע הבסיס של הכנר, לדוגמא, אם תיתן לכנר בצבע צהוב תוסף צבע אדום צבעו לא ישתנה .
תוספי הצבע צריכים להינתן לכנר לפני החלפת הנוצות בגיל שישה שבועות ועד שמונה שבועות בערך. לדעתי על האריזות של הפימנטים מצויינים הוראות. האכלה יתרה עלולה לפגוע בציפור ולגרום לנזק.