ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שני זכרים פרסונטה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שני זכרים פרסונטה

שליחה על ידי יאשיהו »

האם שני זכרים של פרסונטה עלולים להזיק אחד לשני כשהם רבים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שני זכרים פרסונטה

שליחה על ידי eli_lea »

שני זכרים של פרסונטות בתנאים מסויימים כמו שמירה על טריטוריה עלולים לריב עד מוות.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

אחד התוכים שלי מתחיל קצת לתקוף את השני, אבל הם לא רבים רציני . האם זה אומר שהם שני זכרים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עדיין לא יכול להעיד על מינם, גם בני זוג לעיתים אינןם מסתדרים ומרחיקים את בן הזוג.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

האם יש הבדל ברמת תוקפנות של שני זכרים לבין תוקפנות של שני נקבות או זכר ונקבה. אם יש הבדל ,מהו?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין הבדל מהותי, נקבות וזכרים יכולים להיות טריטוריאלים במידה שווה, יכולים לתקוף ולגונן על שיטחם ועל תיבת ההטלה.
כשהתחלתי לגדל לפני הרבה מאוד שנים הוספתי לזוג קיים של פרסונטות זכר נוסף. עשיתי זאת בהמלצת בעל החנות (שמטרתו הייתה למכור ) אך בבוקר שלמחרת לצערי גיליתי שהזוג פשוט הרג אותו. בכלל כשמוסיפים תוכי או ציפור לכלוב מאוכלס חייבים להיות עם יד על הדופק ולהיות על המשמר.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

אם תוכי פרסונטה יכולים לריב בכל מצב ,איך אני יכול לדעת אם לצרף תוכי חדש? ומה אני יעשה אם יהיה לי גוזלים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כשיש גוזלים ההורים מן הסתם רגילים אליהם ולא יתקפו אותם. בכלובים שאינם מספיק מרווחים גם הגוזלים עלולים להיות מותקפים אם ע"י ההורים או ע"י ציפורי אהבה אחרים בכלוב. לכן במידה והכלוב קטן יחסית ההמלצה היא להוציא את הגוזלים ולהעבירם לכלוב נפרד.
בקשר להוספת תוכי בוגר. זהו סיכון ויש לשים לב ולעקוב כיצד מקבלים אותו. שוב, כאשר הכלוב מספיק גדול ומאפשר תעופה הסיכוי שיותקף קטן יותר. מה עוד שבמידה ויותקף בכלוב גדול יש לו את האפשרות לנסות ולהימלט מהתוקפים.
יאשיהו
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יאשיהו »

האם זכר אחד יכול להרבות שני נקבות של פרסונטה? ועוד שאלה:כמה ביצים פרסונטה יכולה להטיל בכל פעם?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בעיקרון זכר אחד יכול להרבות שתי נקבות.זה לא מצב אידיאלי מאחר והזכר עוזר לנקבה ע"י האכלתה בזמן הדגירה ובהמשך עוזר בהאכלת הגוזלים. לכן תמיד עדיף לגדל בזוגות.

כמות ביצים לתטולה - בין 3 ל 6 ביצים.
זמן דגירה - 20 יום.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”