ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
יש לי ביצים של כנרים ובקעו לי כבר כמה .. אבל מלא מתים ושמעתי שיש דבר כזה אינקובטור לציפורים .. איך זה עובד ?
מאיפה קונים ואם אפשר מדריך לשימוש או להסברה
שאלה שניה :
יש לי לורי יחסית קטן .. [לא מבוגר ולא גוזל אני מתכון]
השאלה היא האם אני יכול ללמד אותו לדבר .. ?
יש מגדלים שאמו לי שכן ויש כאלה שאמרו "תלוי" .... תלוי במה?
קשה לי להאמין שאת המתכוון למדגרה, אבל להלן הסבר מתמצת על מדגרה ואומנת:
מדגרה - שמים את הביצים. למדגרה יש בקר טמפרטורה ששומר על חום ייעודי, בקרת לחות ו"עגלה" שמגלגלת את הביצים.
הביצים בוקעים במדגרה ואז המגדל מוציא את התוכים\ציפורים ומאכיל אותם. (תהליך החתמה). לאחר הבקיעה מעבירים את התוכים\ציפורים לאומנת.
אומנת - תפקידה לשמור על טמפרטורה ייעודית עבור התוכים \ ציפורים עד לרגע שבו יהיו מנוצים מספיק בכדי לעבור לכלוב מתאים.
זה לא פשוט בכלל להאכיל כנרים בבקיעה ולא מכיר אדם שעושה זאת.
אני חושב שאתה צריך לבחון מדוע יש לך תמותה. אולי כדאי שתפרט מהם התנאים שהם מקבלים.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע. UziDesign ** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
בדרך כלל משתמשים במדגרה לתוכים גדולים כפי שרשמת. ג'אקו, ארה, קקדו וכד'.
לתת לטבע לעשות את שלו אבל גם לתת את התנאים הדרושים. כדאי שתפתח דיון חדש ומסודר בפורום ציפורי שיר ושם תכתוב על התמותה ומה בדיוק אתה נותן להם וחברים יוכלו לייעץ ולעזור לך יותר.
בנוגע ללורי ודיבור. לכל תוכי יש יכולת חיקוי. דהיינו שבפועל כולם יכולים לדבר. העניין הוא שלכל תוכי גם יש רמת יכולת, יש את היותר נפוצים כגון הג'אקויים שנחשבים הדברנים הנפוצים הגדולים ביותר אך מצד שני יש גם לא מעט תוכונים שמדברים. גם לורי יכול לדבר, זה תלוי בך ובתוכי כאשר הדגש הוא עלייך. דבר איתו המון ממש בכל רגע שניתן. בסופו של דבר אני סמוך ובטוח שתשמע אותו מדבר.
בהצלחה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע. UziDesign ** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **