ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לורי קשת נושך

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
טושטושית :)
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

לורי קשת נושך

שליחה על ידי טושטושית :) »

יש לי לורי קשת כבר כמה שנים ויש לו לפעמים קריזות של כמה ימים ואפילו חודש שהוא נושך אותי ופוצע אותי. לפני כמה ימים גזרנו לו כנפיים אבל גם אז הוא לא נשך עד לפני 3 ימים. איזה מניעים יכולים לגרום לו לנשוך ואיך אני מונעת את זה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: לורי קשת נושך

שליחה על ידי eli_lea »

השיטה הכי טובה למנוע נשיכות זה לא להביא את התוכי למצבים שבהם הוא נושך. אני אתן לך דוגמא, אם התוכי נמצא בתוך הכלוב ואנו מכניסים את היד להוציאו, התוכי מראה סימני עצבנות או מתכוון לנשוך חבל שנמשיך בניסיון. לא יעזור לנו כלום. התוכי תמיד יהיה עם ידו על העליונה. אם נתעקש נקבל נשיכה ואז נוציא את היד. יוצא מכך שלא רק שננשכנו אלא גם העברנו מסר לתוכי שנשיכות משיגות את מטרתן.

חשוב לפרש נכון את מה שהתוכי מנסה להעביר לנו ע"י תנועות גופו. אם לתוכי אין מצב רוח אז כדאי לוותר. לתת לו להירגע ולנסות במועד מאוחר יותר או למחרת.

מאמר בנושא:
www.tukinfo.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=11703#אילוף התנהגות
טושטושית :)
ביצה
ביצה

שליחה על ידי טושטושית :) »

העניין הוא שהוא יוצא במהירות מהכלוב כי הוא רוצה לצאת ו"להשתפשף" על היד שלי ואז הוא פתאום נושך מבלי הודעה מוקדמת. אני בדרך כלל יודעת מתי הוא עצבני ומשום מה הוא פתאום בלי שום קשר נושך
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האם הוא מנסה לזווג לך את היד? לזה את מתכוונת ב"משתפשף"?
יתכן שהנשיכות מגיעות ממקום של תיסכול מיני או ניסיון לאחוז לך את היד תוך כדי האקט של השיפשוף.
אם זה המקרה כדאי להמעיט במגע עם התוכי בתקופה זו ולתת לו להירגע.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”