שלום,
אתמול לפנות בוקר בקעו לקוקוטיילים שלי 2 ביצים.
אני חוששת שאחד משני הגוזלים חולה:
הוא לא מצליח להרים את הראש אך עדיין מזיז אותו קצת, מצייץ פחות מהשני ולא זז כמו השני ועדיין הוא נראה יותר גדול מהשני.
ההורים כרגע מאכילים את שניהם אבל מתייחסים פחות ל"חלש".
האם הגוזל חולה וימות? האם יש סיכוי שיתאושש או שזה טבעי לא להרים את הראש?
תודה מראש
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל קוקוטייל
מנהל: מפקחים
Re: גוזל קוקוטייל
את אומרת שהגוזל מואכל ע"י ההורים. אם הגוזל מואכל הוא מרים את הראש לקבל מזון. יתכן שהוא חלש ויתכן שהוא הוציא הרבה מאוד אנרגייה ונמצא במנוחה . אם הוא מואכל הסיכוי שהוא ימשיך לגדול ולהתפתח מצויין.
תעשירי את המזון במזון ביצים זה מקל על ההורים ומוסיף לגוזלים ויטמינים לתזונה.
תעשירי את המזון במזון ביצים זה מקל על ההורים ומוסיף לגוזלים ויטמינים לתזונה.
תודה על התשובה.
עכשיו שמתי לב שההורים מאכילים רק את הגוזל השני ולא מתייחסים לחלש.
אם ההורים וויתרו עליו כדי לנסות בכל זאת להאכיל אותו בעצמי?
האם הגוזל בוודאות גוסס או שיש עוד סיכוי שהוא יכול להתחזק?
עכשיו שמתי לב שההורים מאכילים רק את הגוזל השני ולא מתייחסים לחלש.
אם ההורים וויתרו עליו כדי לנסות בכל זאת להאכיל אותו בעצמי?
האם הגוזל בוודאות גוסס או שיש עוד סיכוי שהוא יכול להתחזק?
ממש לא יודע להגיד לך האם ההורים ויתרו עליו אם הוא גוסס. לגדל גוזל כזה קטן זאת אחריות גדולה. אם אין ברירה ואנחנו אומרים " אם לא נטפל בו הוא ימות " אז שווה לנסות. אבל לפני שלוקחים גוזל כזה קטן חשוב לוודא שאכן הוא ננטש.
בכל מקרה כדאי להצטייד בדייסה ומזרק ואפילו להכין מקום מחומם (מומלץ לכל מגדל) על מנת שבמקרה הצורך אפשר יהיה לטפל בגוזל במיידי.
במקרה שלך אני מציע כבר להצטייד בציוד הנדרש ולעקוב אחר ההתפתחויות. אם הגוזל ישאר ריק ממזון ואת אחיו יאכילו יתכן מאוד ששוה לנסות ולהצילו.
בכל מקרה כדאי להצטייד בדייסה ומזרק ואפילו להכין מקום מחומם (מומלץ לכל מגדל) על מנת שבמקרה הצורך אפשר יהיה לטפל בגוזל במיידי.
במקרה שלך אני מציע כבר להצטייד בציוד הנדרש ולעקוב אחר ההתפתחויות. אם הגוזל ישאר ריק ממזון ואת אחיו יאכילו יתכן מאוד ששוה לנסות ולהצילו.
- אהרון
- גוזל

- שם פרטי:: אהרון אלבה
רק רציתי להעיר למקרה ששכחו..
למרות שצריך לעקוב ולראות מה עם הגוזל-כדאי לשים לב שלא מפריעים יותר מידי להורים בדגירה שלא ינטשו את שניהם בסוף..
ומזל טוב ובהצלחה כמובן
למרות שצריך לעקוב ולראות מה עם הגוזל-כדאי לשים לב שלא מפריעים יותר מידי להורים בדגירה שלא ינטשו את שניהם בסוף..
ומזל טוב ובהצלחה כמובן

תוכים מגדלים רק מאהבה