ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שלום לכולם תוכי ג'אקו תימנה עלייה ליד , עשיית צרכים ומגע.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דנה נ
ביצה
ביצה

שלום לכולם תוכי ג'אקו תימנה עלייה ליד , עשיית צרכים ומגע.

שליחה על ידי דנה נ »

שלום רב,
שמי דנה, אני חברה חדשה באתר וזקוקה לעזרתכם
יש לי ולבעלי תוכי ג'אקו זכר (תימנה), שמו ג'וני (בן שנה ואבעה חודשים) הוא אצלנו מזה כארבעה חודשים, אני פשוט מטורפת עליו.קנינו את התוכי מאדם שמרבה לעבוד בחו"ל ולכן הוא מסר אותו, התוכי עבר ע"י המגדל הקודם החתמה, יש לו כלוב ענק, עם צעצועים בטוחים לשימוש, אוכל שהוא אוהב (כופתיאות ואנחנו מפנקים אותו מידי פעם בפירות), אין עוד בע"ח בבית ואין כרגע ילדים אז ג'וני מקבל את כל תשומת הלב (והרבה ממנה), אנחנו מנקים לו את הכלוב בכל יום, מחליפים לו מים ואוכל בכל יום, הוא מקבל מקלחת אחת לשבוע, נמצא בסלון בתוך הבית עם כמות אור סבירה ביום וחושך מוחלט בלילה, הוא ישן כמעט כל לילה 12 שעות, הוא מטופל אצל וטרינר מומחה לבעלי כנף ועבר את כל הבדיקות הדרושות. אני מניחה שהוא כבר התרגל אלינו, הוא מחקה אותי ואת בעלי ולעיתים רחוקות עדיין מזכיר את השם של הבעלים הקודמים שלו. יש לי מספר שאלות:

1. עד לפני כחודשיים ג'וני היה נותן לי ללטף אותו בגב דרך הכלוב וכבר תקופה ארוכה שהוא לא מאפשר לי, ייתכן שזה בגלל שעברתי ניתוח ולא יכלתי לגעת בו שבועיים? מאז פיציתי אותו בכל דבר אפשרי: אני מתלהבת ממנו, שרה לו שירים, צוחקת איתו, מאכילה אותו בצ'ופרים מותרים, אני לא מאמינה שהוא כועס עלי כי הוא נותן לי לנשק אותו. אז למה השינוי?

2. כשהוא יוצא מהכלוב זה רק כדי לטפס עליו, הוא לא בא לידנו מרצונו (רוב הזמן אנחנו לא מכריחים אותו ואם כן זה רק בנעימות- שמים את היד שלנו בצורה יציבה ליד הרגל שלו ואומרים לו עלה) השאלה שלי למה הוא לא יוצא מהכלוב ישר לידיים שלנו? האם הוא לא אוהב אותנו?

3. כל פעם שהוא עלי- הוא עושה את צרכיו ועל בעלי לא- האם זה אומר שהוא פחות אוהב אותי?

4.כשאנחנו מחזיקים אותו על היד שלנו, הוא לא מדבר (לעיתים נדירות שורק), הוא מדבר ושורק בשאר המצבים: אם הוא על/בתוך הכלוב בין אם נאחנו בטווח הראייה שלו ובין אם לא. שמתי לב שכשאני מפסיקה לדבר איתו (אני תמיד מסתכלת עליו תוך כדי ומדברת איתו בהתלהבות), הוא משמיע קולות שכאילו הוא רוצה תשומת לב, שאני אמשיך לדבר איתו- האם זה הגיוני? ולמה הוא לא מדבר כשהוא על היד שלנו?

5. הוא אף פעם לא מדבר ליד אנשים אחרים שבאים לבקר, בין אם הוא ראה אותם מספר פעמים בעבר. למה זה?

אני כ"כ אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו טוב, אבל אני רוצה שיתייחס אלי- מה לעשות?

אני מתנצלת מראש על השאלות הרבות, אך על אף שקראתי את המאמרים, עדיין לא מצאתי מידע שיענה על השאלות ההלו ולכן אשמח אם תשיבו לשאלותיי..
יום טוב מג'וני ודנה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שלום לכולם

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכה הבאה.

אני אתחיל בכך שלעיתים נדמה שהרבה יותר זה טוב יותר. הרבה יותר יחס טוב יותר, בכלל להיות עם התוכי לאורך כל היום
ובקירבתו זה עלול להיחשב כמצויין , כי מה טוב יותר מכך? הרי גם בטבע הוא צמוד לבני להקתו ולבן / בת זוגו.
לצערי הרבה חושבים שזה נכון. זהו אחד הדברים שאני מעביר בהדרכה שאני נותן למי שמגיע אלי לרכוש תוכי.
יחס חייב להיות במידה, יחס חייב להיות בצורה כזאת שנוכל להמשיך ולתת אותו לאורך זמן מבלי ליצור שינויים חדים.
מה לעשות, אנחנו איננו תוכים בטבע ולצערנו אנו צריכים גם להיעדר מהבית ולהתרחק מהתוכי מסיבות שלא תלויות בנו.
במקרה שלך עברת ניתוח, אחרים לפתע מתנתקים לתקופה כזו או אחרת מסיבות אחרות.
התוכי לא מצליח להבין זאת. מבחינתו עזבת אותו. אינך מגיעה אליו כבעבר אז אינך רוצה בקירבתו.
השינויים החדים האלה הם אלו שגורמים לבעיות התנהגות.
התוכי צריך לקבל יחס במידה, הוא צריך להיות סגור חלק מהזמן בכלוב גם כשאתם בבית. התוכי צריך לדעת גם ללמוד להעסיק
את עצמו וזה דבר שיכול להקל עליו כשעוזבים אותו לבד, גם לתקופות של מספר ימים.

1.לא הבנתי למה ללטף דרך הכלוב. את מתכוונת דרך סורגי הכלוב?
האם הוא לא מאפשר לך ללטף אותו מחוץ לכלוב?
תוכים רבים מאוד רגישים לליטוף באיזורים כגון הגב, הם חשים פגיעים ואם הם לא רגילים לכך או שאינם נותנים אמון הם לא יחושו בנוח כשמלטפים אותם באיזורים שציינתי. אני לא חושב שאת צריכה להתייחס ישירות לכך שהוא אינו מאפשר לך ללטפו בגב. לתוכים יש תקופות רגישות יותר ועם הזמן הם שוב נותנים אמון ומפשרים ללטף במקומות שאיפשרו קודם לכן.
יתכן שכרגע יש בעייה של חוסר אמון מסיבה כלשהיא.

2.קודם כל זה טבעי שתוכי יטפס לראש הכלוב. כדי שיצא מהכלוב ישירות ליד יש להרגיל אותו לכך. כשאני עונה לך אני כל הזמן
מזכיר לעצמי שהתוכי הזה היה כבר בבית אחר אצל מגדל אחר וספג הרגלים שונים.
האם הוא ממושמע ותמיד עולה אל היד המושטת. נניח לאחר יציאתו באופן עצמאי מהכלוב?

3. אני לא יודע להגיד לך אם הוא אוהב אותך פחות מבעלך. קודם כל זה יתכן, לכל בעל חיים יש העדפות, אפשר לראות אפילו אצל בעלי חיים מבוייתים כבר אלפי שנים שיש להם העדפות שונות, למשל אם משפחה חוזרת הבייתה הכלב תמיד ירוף לאחד שהוא מתחבר אליו הכי הרבה ולאחר מכן ילך לשאר.
גם לנו בני האדם יש העדפות ( אפילו שאנחנו לא מודים בכך) ולכן זה לא חריג ובטח שלא צריך להיפגע.
תוכי מלשלש גם מתוך התרגשות יתרה, אולי הוא מתרגש כשהוא עלייך ולכן הוא מלשלש.
מיקה שלי תקופה די ארוכה הייתה מעטרת אותי בדרגות שונות כשהייתי נושא אותה על הכתף. היא לא באמת לא סובלת אותי
אין להם את הקטע של הנקמה תמונה
אני מציע שתדאגי קודם לכן לאפשר לתוכי ללשלש בכלוב ולאחר מכן תוציאי אותו שוב, למשל העלית אותו על היד, תלטפי תשבחי וכו', אם עבר זמן מהפעם האחרונה שהתוכי לישלש ( 20-30 דקות) נסי להחזיר אותו למקל העמידה בכלוב לכמה דקות. אם הוא ילשלש תשבחי אותו ותראי לו שאת שמחה, לאחר מכן הוציאי אותו שוב.
צריך לוודא שלא שוכחים אותו על הכתף לזמן ארוך מידי ומאפשרים לו לחזור לכלוב וללשלש.

4. בהחלט הגיוני שהוא יהיה מעוניין שתפטפטי איתו. התוכים מוצאים דרך תקשורת מצויינת להקשיב לנו גם אם אינם מבינים במה מדובר. טון הדיבור שלך לתוכי גורם לו להרגיש שותף. הם בוודאות יכולים לחוש ולדעת מהי ההרגשה הכללית שלכם ושל הסביבה ע"י שמיעת טון הדיבור. לחלק ניכר מהתוכים יש בעייה לדבר כשאנו קרובים ומביטים בהם, זה יגיע בהדרגה, תקשרו איתו בהתחלה ממרחק ולאחר מכן נסו לתקשר עימו מקרוב יותר מבלי לנעוץ בו עיניים וכדרך אגב, למשל כשאינכם עומדים מולו אלא כשאתם עם הגב אליו. מידי פעם כשהו פולט מילה להסתובב אליו ולשבח אותו.

5.שוב, זה תלוי בסביבה בה התוכי נמצא, לרוב תוכים שנמצאים בבתים שקטים שאין בהם תנועה כמו של תחנת רכבת יהיו מסוגרים ובישנים יותר ליד אורחים, גם אם הם מוכרים להם.
יש לנו חברים שרכשו מאיתנו תוכי לפני כשנתיים והוא מדבר חופשי ליד כל מי שבא, גם אם הוא נכנס בפעם הראשונה לבית. לדעתי הוא כבר לא מתעמק במי יוצא ומי נכנס. הוא רגיל לתנועת אנשים בלתי פוסקת כמעט ולכן הוא פחות מסוגר וביישן.

לעומת זאת למיקה שלנו לוקח לא מעט זמן לדבר ליד זרים. כמעט שלא מגיעים אלינו אבל חלק ניכר מהמגיעים ראו סירטונים שלה, שהיא מדברת ושרה וכו'. והם בטוחים שפשוט אנחנו יכולים להפעיל אותה כמו שמפעילים מערכת "נו, תגיד לה שתשיר יובל המבולבל".
אז כמו שאת כבר יודעת זה לא עובד כך. לתוכי יש חיים משלו, רגשות משלו וכו'.

אני בטוח שאת רוצה שיהיה לו טוב. ואני בטוח שאת גם משקיעה בקשר שלך איתו. אני למדתי מהניסיון שלי שלא צריך ללחוץ.
כשאת רוצה לגעת בתוכי והוא נסוג אל תנסי לגעת בכל זאת כי את רוצה שהוא יאפשר לך ויהיה לכם ביחד טוב.
פשוט תגרמי לתוכי ליזום ולבוא מעצמו. אם הוכי לא מרגיש בטוח בכך שאת נוגעת בו בגב אל תנסי לגעת בו בגב. תאפשרי לו
להאמין בך. אם הוא ידע שכשהוא מעביר לך מסר "זה לא טוב לי" ואת תכבדי את רצונו הוא ירצה בקירבתך ויפתח אלייך יותר.

לגבי היציאה מהכלוב, העלייה ליד מהכלוב, העלייה ליד חזרה מהכתף וכו'.אני ממליץ מאוד לעבוד עם התוכי על הפקודות הבסיסיות של "עלה ורד" זה מחזק את הקשר ופותר הרבה בעיות משמעת.
אם תרצי הסבר ארחיב.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”