ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תיאוריה לגבי החיברות של ג׳וי....

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

תיאוריה לגבי החיברות של ג׳וי....

שליחה על ידי Joyjoy »

אז כמו שאתם יודעים (או שלא) יש לי ג׳אקואית מתוקה ומקסימה בשם ג׳וי, שנולדה עם עקמת די רצינית בצוואר. היא בריאה לחלוטין וזה לא מפריע לה בכלום. אימצנו אותה מהחווה בכפר הס, פשוט התאהבתי בה במקום (חולה על חיות נכות/מכוערות/חסרות סיכוי).
לג׳וי יש בעיה קלה של חיברות. היא לא אוהבת לצאת מגבולות הכלוב שלה יותר מדי (היא עולה עליו, ומטפסת מסביבו, אבל לא מנסה אפילו לעבור לספה, למשל, למרות שהיא צמודה לכלוב) ולרוב גם לא אוהבת שמוציאים אותה ממנו (היא בורחת, מתווכחת, מתבכיינת, ובדרך כלל בסוף היא עולה). היא כן אוהבת להיות עלינו כשכבר מוציאים אותה.
אז פיתחתי תיאוריה קטנה, ושאלתי את אלי שהמליץ לי לפרסם אותה גם בפורום תמונה
אני חושבת שכשג׳וי בקעה עם העקמת, אולי המגדלים חשבו שהיא לא תשרוד ובהתחלה לא נתנו לה יחס כמו לגוזלים רגילים. עם הזמן, כשג׳וי הוכיחה שהיא חזקה ושורדת, אז התחילו לחברת אותה ולהתייחס אליה. זה נראה לי הגיוני, במיוחד למגדלים שעושים את זה בקנה מידה גדול. והתוצאה - היא מוחתמת, אבל קצת פחות מתוכי רגיל.

אז מה אתם אומרים? יש היגיון בתיאוריה?
שיהיה שבוע טוב!
מעיין וג׳וי כמובן!
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תיאוריה לגבי החיברות של ג׳וי....

שליחה על ידי eli_lea »

התיאוריה שלך כתיאוריה יכולה להיות בהחלט נכונה.
האם יש הבדל בין החתמה אצל מגדל אחד למגדל אחר? בהחלט יש.
האם יש השפעות עתידיות בהתנהגות התוכי כתוצאה מהחתמה לא טובה מספיק? בהחלט כן.
יש גם השפעות על הגיל שבו הגוזל נלקח מההורים. ככל שהגוזל ילקח בשלב מאוחר יותר ההחתמה תהיה פחות טובה.
אבל, כאן אני חייב להוסיף ולומר שמעבר להחתמה ישנם שלבים נוספים בדרך שיכולים לגרום לתוכי להיות רגיש יותר ופחות חברותי.
למשל העברת התוכי מהמגדל לחנות או לחווה בה הוא ממתין לקונה. ההעברה לרוב טראומטית לתוכי מאחר ואין מספיק זמן לתת לתוכי את היחס הנדרש. ביחד עם שינוי המקום התוכי בהחלט עלול להפוך מסוגר.

השלבים הבאים שיש להם השפעה על התנהגות התוכי הינם השלבים שבהם התוכי עובר למגדלים. אנשים נוטים לחשוב שזה מספיק
שהתוכי עובר החתמה אצל המגדל והם מקבלים את התוכי לאחר שהורגל לבני אנוש ומגע. זה לא מספיק.
מרגע העברת התוכי למשפחה החדשה האחריות עוברת אליהם. הגישה צריכה להיות נכונה וההבנה לצרכיו של התוכי צריכים להיות ברורים.
אם ההגישה תהיה שגויה נקבל תוכי שאינו מבקש קשר עימנו.

מעבר למה שכתבתי תמיד יש יוצאים מן הכלל לכאן או לשם. לתוכים אופי שונה ולכן תוכים יתנהגו במצבים שונים בצורה שונה.
ישנם תוכים שאינם אוהבים מגע צמוד ומבקשים להיות עצמאיים יותר מאחרים. בהמשך לפתע הם משתנים ומחפשים את קירבתנו. ויש תוכים שמנהגים בצורה הפוכה ממה שתיארתי.

אני בדיעה שיש לכבד את רצונו של התוכי אבל גם להשתמש ביכולות שלנו כדי לקרב אותו אלינו וזאת מבלי לכפות עליו או להכריח אותו לבצע דברים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”