ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התנהגות מוזרה אצל תוכון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
KittyParrot
ביצה
ביצה

התנהגות מוזרה אצל תוכון

שליחה על ידי KittyParrot »

זאת שוב אני עם התוכון הפחדן :<
טוב אז ככה, בסוף החלטתי שכן להוסיף לו עוד תוכי כי כאב לי עליו שהוא לבד, וחשבתי שאם אוסיף לו חבר הוא יקבל יותר ביטחון.
הוספתי לו תוכון בוגר יותר לפני איזה שבוע וחצי ככה, ומה שחששתי ממנו קרה - הם ממש לא הסתדרו.
הם היו מנקרים אחד את השני, צועקים, מתכסחים ורבים והתוכון הצעיר פתאום נהיה ממש כמור ונפוח וזה לא יורד, הוא נשאר ככה כל הזמן! גם עכשיו, הוא ממש נפוח בצורה מפחידה, כל החזה שלו נפוח והנוצות שלו עומדות.
הפרדתי בניהם אתמול כי פחדתי שהמצב יחמיר.
עכשיו התוכון הבוגר בסדר, הוא אפילו אוכל לי מהיד, אבל הצעיר מאוד מדוכא ומפוחד.
אני לא יודעת מה יש לו, יכול להיות שהוא חולה או משהו? מה אפשר לעשות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התנהגות מוזרה אצל תוכון

שליחה על ידי eli_lea »

בדרך כלל כשמחברים בין שני תוכים אז מאפשרים להם להתרגל זה לזה ע"י כך שהם נמצאים בכלובים צמודים.
לאחר מספר ימים מחברים ומנסים לראות מה מתרחש והאם התוכים מקבלים את התוכי החדש ולהיפך.

כרגע הפרדת ביניהם וזה טוב. אבל המצב שאת מתארת את התוכי לא נשמע טוב.
תוכי נפוח וסמור נוצות יכול להעיד על בעייה בריאותית. לעיתים תוכי נושא מחלה שאינה מתפרצת ומתנהג וחי כרגיל, כאשר הוא עובר טראומה כלשהיא מערכת החיסון שלו הופכת לחלשה והמחלה מתפרצת.
קודם כל תכסי את הכלוב שלו ותדאגי לחימום, אפשר לשים מנורת שולחן בקירבת הכלוב כך שתחמם איזור מסויים בכלוב ואם התוכי ירצה הוא יוכל להתרחק או להתקרב. במקביל תיחי אוכל בקירבתו. אם הוא יורד לריצפת הכלוב ונותר שם פזרי לו אוכל ומים כדי שיהיה לו קל להגיע ולאכול. תני לו שקט מבלי הפאעות ונקווה שיחזור לעצמו.
לאחר שיחזור לעצמו תצמידי את הכלוב שלו לכלוב של התוכי החדש ותני להם להתרגל זה לזה.
תעדכני.
KittyParrot
ביצה
ביצה

שמתי אותו במקום שקט וחשוך עם מנורה וכיסיתי לו את הכלוב, והוא רוב הזמן ישן.
אבל הוא עדיין נראה ממש לא טוב.. שמתי תמונה :\
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אכן נראה לא טוב.
לפזר אוכל לידו בריצפת הכלוב, לשים מים במקום נגיש. לא להאכיל בכוח או לתת לשתות בכוח.
לוודא שהמנורה מחממת את הכלוב אבל לא ויצרת סכנה של חום או קרובה לחומרים דליקים שעלולים להתלקח.
לא להפריע לו, פשוט לעזוב אותו לנפשו בתקווה שיתחזק.
הסיכוי שיתחזק ויתגבר לא רב אבל תמיד קיים.
KittyParrot
ביצה
ביצה

הוא מת.
וואי הוא ממש מת לי בידיים. אני הייתי לידו במשך שעה, ובאיזשהוא שלב הוא ניסה לאכול והוא לא הצליח, כל הפרצוף שלו התמלא באוכל ונקיתי לו את זה ואחרי כמה דקות הוא כבר נפל והתמוטט והרגליים שלו התקפלו, אז החזקתי אותו, ותוך כמה דקות הדופק שלו פשוט נעצר.
קברנו אותו לפני כמה דקות. אני עדיין לא מעכלת את זה, הוא אומנם דיי פחד ממני אבל ממש נקשרתי אליו.. הוא כל הזמן היה שמח ומצייץ, והוא התוכי הראשון שלי והוא מת לי תוך פחות מחודש וזה דיי באשמתי :\
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מצער לשמוע אבל זה בהחלט לא באשמתך ולא קשור אלייך. אחוז גדול מהתוכים שנרכשים נושאים מחלות. במיוחד התוכים הקטנים כי "לא שווה לבדוק אותם" לכן תהיי בטוחה שרכשת תוכי שמלכתחילה היה נשא של מחלה שהתפרצה.
תוכי לא מת מחיכוך עם תוכי אחר אלא אם הוא נפצע, גם אז הוא לא מת אלא אם הפציעה עמוקה וגורמת לדימום רב או זיהום.

לסיכום, אל תאשימי את עצמך, זה יכל להיות אצל כל אחד אחר שהיה רוכש את התוכי.
בסך הכל נתת לו וטיפלת בו במסירות ויותר מזה לא היה לך מה לעשות.

אני מציע לחטא את הכלוב בו הוא היה, תזרקי את האוכל ותשטפי את הכלוב עם כלי האוכל עם אקונומיקה.
שמים כוס אקונומיקה ב 5 ליטר מים, רוחצים היטב אפשר עם סקוצ' וממתינים כ 5 דקות לפני שטיפה.

קחי הכל בפרופורציות, גידול בעלי חיים מלווה לעיתים בשימחה ואהבה ולעיתים מלווה באכזבות.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: מעיין

שליחה על ידי Joyjoy »

אויש איזה נורא!! יש לי דמעות בעיניים ממה שאת כותבת.
אל תקחי את זה על עצמך. דווקא תהיי שמחה שניסית ונתת לו באמת כל מה שיכולת.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”