ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות לגבי קוניור שמש.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
adimazda10
ביצה
ביצה

כמה שאלות לגבי קוניור שמש.

שליחה על ידי adimazda10 »

מתלבט אם לקנות קוניור שמש מצאתי אחד ממש יפה אבל יש לי כמה שאלות..
הוא כרגע בן שנה והבחור שלו שייך התוכי קנה אותו איך שנגמל ולכן הוא רגיל אליו מאד..השאלה אם זה תוכי שמתרגל לבן אדם אחד או שאם אני אקנה ממנו הוא יתרגל גם אליי?
הבנתי שזה תוכי רועש..עד כמה הוא באמת רועש?
מה המחיר בערך של קוניור שמש בן שנה? רק של התוכי..תודה מראש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות לגבי קוניור שמש.

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי בן שנה או יותר יכול להתרגל גם למגדל חדש, תלוי בתוכי ובצורה בה הרגילו אותו לאחרים. זה ספציפי לכל תוכי.
התוכי צריך להיות חביב גם לאחרים. "תוכי של בן אדם אחד" זה תוכי שהורגל לבן אחד. זה לא משהו מובנה אצל התוכים.
לכן, אתה צריך לבחון בעת הקנייה כמה התוכי פתוח ומאפשר לך לגשת אליו וללטף.

קוניור שמש נחשב לתוכי רועש מאוד, מאוד..מאוד. ישנם יוצאים מן הכלל אבל התוכי רועש מאוד וצריך לקחת זאת בחשבון בעת הקנייה.

המחיר של התוכי נקבע ממספר פרמטרים, האם יש לו תעודות בדיקה למחלות ומין, האם הוא חביב ומוחתם היטב. האם הוא מנוצה בצורה מושלמת ונראה טוב.
תוכי קוניור שמש בגיל שנה ללא בדיקות שנעשו בתקופה האחרונה לא צריך לעלות להערכתי יותר מ550-600 ש"ח.
adimazda10
ביצה
ביצה

לתוכי אין בדיקות בכלל אך מנוצה מושלם ונראה בריא..מחר אלך לבחון את ההתנהגות כלפיי..והוא אכן מוחתם..כדאי להתעסק עם תוכי ללא בדיקת וטרינר בכל מהלך חייו? ( שנה)?
ואיך אדע אם הוא מרעיש כי יכול להיות מצב שהוא מרעיש במהלך היום אך ליידי לא ירעיש..לא ככה?
adimazda10
ביצה
ביצה

אגב אחרי חיפושים מצאתי קוניור שמש בן 3 חודשים גמול יום שבת אלך לראות אותו ועליו דורשים 700 שקלים גם הוא בלי בדיקת וטרינר המחיר הוגן? מגיע בלי כלוב אבל עם אוכל לחודשיים מתנה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המחיר הוגן לתוכי שבאמת הוחתם ולא לגוזל שרק לקראת סוף הגמילה הורגל למגדל.
חשוב שתראה האם הוריו נמצאים ברשות המגדל, זה יכול לתת אינדיקציה לגבי המקור של התוכי וכמובן הסיכוי למחלות קטן יותר.
האמת שכיום בתוכים גדולים ויקרים הרבה יותר חלק ניכר מהמגדלים לא משקיעים בבדיקות, אז אני לא מתפלא על כך שתוכים בסדר גודל של קוניור לא נבדקים. חשוב שתראה שהתוכי נראה טוב מבחינת ניצוי, עומד ישר, אינו דומע או אפטי ולא פחות חשוב גם חברותי.
גוזל בגיל הזה יכול להיות די מפוחד מזרים ולכן חשוב שתראה כיצד המגדל ניגש אליו, מלטף אותו מעלה אותו על היד וכיצד הגוזל מגיבה לו, אם הגוזל לא מאפשר למגדל ללטף אותו או להעלות אותו על היד ישנה בעייה כלשהיא.
adimazda10
ביצה
ביצה

אלי מה היית ממליץ? מבחינת מחיר יצא לי פחות או יותר אותו מחיר כולל הכלוב וכולל הכל..
השאלה אם עדיף לקנות גוזל בן 3 חודשים גמול או תוכי בן שנה שכבר רגיל לבעלים שלו?
בהנחה ששניהם עונים על הפרמטרים של ניצוי מושלם בריאות תקינה והכל..?
סמל אישי של משתמש
livingwaters
ביצה
ביצה

שליחה על ידי livingwaters »

לשאלתך, קוניור שמש הם מאוד רועשים. גם אם תקופה יהיו שקטים לידך, ברגע שיגיעו לבגרות מינית יתחילו לצעוק גם כשאתה באיזור. לא תוכי מומלץ אם יש ספק כלשהו לגבי סבילות הרעש אצל שכנים/הורים/בני זוג.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית אין צורך להפנות שאלות ישירות אלי מאחר וזה מונע מחברים אחרים לענות לשאלות.

אני הייתי בוחר בגוזל ולא בתוכי בוגר יותר. כשאתה לוקח גוזל אתה בעצם מעצב את אופיו והגוזל מתרגל לאורח חיים שהוא גדל בו.
לעומת זאת לתוכי שכבר גדל במקום אחר יהיה לעיתים להתרגל לשינויים ויהיו לו תמיד הרגלים קודמים שרכש לטוב ולרע.
לדוגמא, תוכי שנחשב תוכי רועש יכול להיות רועש בצורה קיצונית כי הוא גדל באוירה כזאת שבה יש רעש חזק במהלך כל היום.
לעומת זאת תוכי שנחשב תוכי רועש שיחייה במקום שקט ורגוע ימשיך בדרך כלל להיות רועש אבל לא מעבר למקובל.

כשהולכים לרכוש תוכי ונמצאים בקרבתו התוכי ברוב המקרים לא יתנהג בטבעיות בגלל הנוכחות של זרים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”