ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שינה של סנגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ninka
בקיעה
בקיעה

שינה של סנגל

שליחה על ידי ninka »

כשקניתי את הסנגל שלי אז מהבוקר עד הלילה הוא היה מחוץ לכלוב והיה הולך לישון באיזה אחת וחצי בלילה וקם בסביבות 11.. היום קמתי מוקדם בבוקר לעבודה ואחותי לפני שהיא יצאה לעבודה הורידה את הסדין ופתחה לסנגל את החלון ושמה לו פירות..ואמרה שהוא היה רדום כי זה לא השעה שלו להיתעורר... מאמינה שמן הסתם בשלוש חודשים הוא היתרגל ללכת מאוחר ולקום מאוחר...
מחר אני קמה בחמש וחצי בבוקר ואחותי או אימא יעירו אותו...
והיים גם אלך לישון מוקדם ובכלל...לקחת אותו לישון בזמנים שאני ישנה?הוא יתרגל מהר לשעות שינה חדשים? זה ישפיע עליו פתאום השינוי שעות? הוא היה יושן בסלון לפני אחת וחצי ואז יש לו קטע לאכול פירות ואז כופתיות ואז ללכת לעשות חריקות מקור וממש להירדם... אז עכשיו אני דואגת :(. יודעת שהייתי צריכה להרגיל אותו לשעות אחרות אך לא עבדתי ולא רציתי שיעיר אותי בבוקר...כי הוא ישר אוהב להיות חופשי...
מחר מהבוקר עד 7 בערב הוא יהיה סגור בכלוב...יקרה לו משהו? מה לעשות שלא יהיה לו משעמם? המשחקים שלו כבר לא מעניינים אותו..
היום כול היום דאגתי לו והיתגעגעתי...מחר בכלל אשתגע שהוא סגור כלכך הרבה שעות :((( יש לציין שכן תירגלתי איתו את השהייה בכלוב אבל לא כלכך המון שעות..(מחר זה חד פעמי שהוא סגור כול היום ואשחרר קצת בערב ל3-4 שעות)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שינה של סנגל

שליחה על ידי eli_lea »

לא יקרה לו כלום, הוא יסתגל מהר לשינוי בשעות.
חשוב שתדאגי לצייד את הכלוב בצעצועים שמושכים אותו ובהרבה גירויים שונים כדי שלא ישתעמם.
ninka
בקיעה
בקיעה

Re: שינה של סנגל

שליחה על ידי ninka »

יש הצעות?
תליתי לו פקק הוא השתעמם אחרי 10 דקות...
מקלות עץ כבר לא מעניינים..
משחק כדור פלסטיק מלא בחוטי עןר וחוטים הוא פירק ביום חח אז זה משחק לספה שהוא מחזיק ולועס מה שנישאר מי זה..
ועוד שני משחקים אחד זה כזה מלבנים צבעונים מעץ עבים שהוא לא אוהב.. והשני נעמאס עליו גם עץ לעיסה... יש גלילי ניר שגזרתי והוא לעס ונימאס..והוא אוהב ללעוס נירות .. לא יודעת מה לשים לו או להכין לו..לקנות כבר לא אספיק וגם מוכרים שטויות ביוקר.

ואלי,שאלה חשובה שאני וההורים מתווכחים עליה. טלויזיה לתוכי רצוי או לא?

ועוד משהו...הוא לא אוהב להיות הרבה זמן בחלון...מתחיל לצרוח בשלב מסויים...אז מראש לא לשים אותו מחר בחלון? פשוט שם יש לפחות טיפה תעסוקה בלהיסתכל...אבל אז היא יתקע שם עד 7 בערב וכמובן אפשרי לעשות לו צל שם..
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”