ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה בזפק של גוזל דררה בן שבועיים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

sahar5177
ביצה
ביצה

בעיה בזפק של גוזל דררה בן שבועיים

שליחה על ידי sahar5177 »

הזפק פשוט כמעט ולא מתרוקן!!!! אני לא יודע מה לעשות במשך 8 השעות האחרונות הוא לשלש פעמיים הזפק כמעט מלא(האכלתי אותו ב6 וחצי בערב כמו שאמרת לי, בשעה 6 וחצי בערב הזפק היה כמעט מלא לפני האכלה ואחרי האכלה נתתי לו דבש טהור במים חמים,ממש קצת)עכשיו כבר 9 בלילה הזפק שלו מלא ועוד שעה וחצי אני צריך להאכיל אותו מה לעשות????? יכול להיות שהוא ימות בקרוב בגלל זה?
bvurth1511
בקיעה
בקיעה

Re: בעיה בזפק של גוזל דררה בן שבועיים

שליחה על ידי bvurth1511 »

אתה יכול להעלות תמונה של הזפק הזפק כמו בלון לפני שמנפחים הוא בלי אוויר וריק ואחרי זה מנפחים ומוציאים את האוויר עדיין יהיה אוייר ככה זה בזפק
sahar5177
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sahar5177 »

הוא מלא באוכל לא באוויר
bvurth1511
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי bvurth1511 »

אתה יכול להעלות תמונה
sahar5177
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sahar5177 »

http://sizmedia.com/my.php?i=mzymmjmywya5.jpg

האכלתי אותו בשעה 6 וחצי בערב אני אמור להאכיל אותו בעוד 5 דקות אבל אני לא האכיל אותו עד מחר בבוקר
אמרו לי שהוא בן שבועיים-שבועיים וחצי וב20 דקות האחרונות גיליתי שהוא בן כמה ימים(בעזרת תמונות של דררות אחרות באינטרנט).
mzymmjmywya5.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל לא מאכילים גוזל שיש לו אוכל בזפק ואני אסביר לך למה לא מאכילים.
הזפק הוא מחסן, את האוכל שאתה נותן לגוזל הוא מאחסן בזפק, לאחר מכן האוכל מתחיל להתעכל ולעבור למערכת העיכול.
הגוזל לא יאכל יותר אוכל אם תוסיף לו אוכל על האוכל שיש לו בזפק.
לא מאכילים כשהזפק עם מזון מאחר והדייסה שאנו מאכילים בה את התוכי נוטה להחמיץ לאחר מספר שעות בזפק. נוצר מצב שהאכלת את התוכי לפני 6 שעות ונותר לו אוכל בזפק, האוכל הזה התחיל להחמיץ ואתה הוספת לו על האוכל הזה עוד אוכל. האוכל שהוספת התחיל גם להחמיץ מכיוון שהוא בא עם האוכל הקודם במגע, כך נוצר מצב שבו לגוזל יש תסיסה בזפק ( חיידקים) וגזים. המצב גורם לגוזל להפסיק לכעל את המזון והמזון תוסס יותר ויותר.

לכן, לא מאכילים גוזל שהזפק שלו עם אוכל. לגוזל לא יקרה כלום גם אם לא יאכל 12 שעות. חייבים לתת לאוכל להתעכל.
באיזה טמפרטורה אתה נותן את המזון ואיך אתה בודק?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראיתי את התמונה. מי נתן לך את הגוזל המסכן הזה להאכלה? הגוזל הזה היה חייב להיות באומנת עם חימום ולא בקופסה. גוזל כזה צריך שיאכיל אותו אדם עם ידע. פשוט מרגיז לראות איך לאנשים לא איכפת מחיים של בעלי חיים.
sahar5177
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sahar5177 »

קניתי אותו ממגדל בקדימה(ליד נתניה) שמכר לי אותו ב150 שקל ואמר שהוא בן שבועיים ומשהו קראתי שכמתחיל אני צריך לגדל גוזל בן שבועיים-שלושה ומסוג דררה,קוקטייל אני מבין שהוא רק בן כמה ימים אני לא יודע מה לעשות יש לך עצות בשבילי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי הרב לא נראה לי שהגוזל ישרוד עד הבוקר. מה שאני יכול להגיד לך בוודאות שזו בטח לא אשמתך אלא אשמת מי
שמכר לך את הגוזל. לא חסרים תאבי בצע שלא רואים בעיניים.

בכל מקרה, אני לא יודע מהם התנאים שלך ואיך אתה יכול להתארגן, חשוב לשמור על חום גופו של הגוזל, שהטמפרטורה בסביבה שלו תהיה לפחות בין 28 ל 30 מעלות.
אם אפשר לשים מנורה או מפזר חום ( שלא יזרוק עליו אויר חזק ישירות) ולחמם אותו זו תהיה התחלה טובה כדי לנסות ולהחיות אותו.
במקביל אני לא רואה שיש לו אוכל בזפק, לדעתי זה אויר.
איך אתה מודד את הטמפרטורה של האוכל שאתה נותן לגוזל?
sahar5177
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sahar5177 »

אני שם את האוכל על היד ובודק שהוא חם ולא רותח
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”