ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ניקוי כלוב רבייה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

ניקוי כלוב רבייה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

שלום אני מתכנן לבנות בימים הקרובים כלוב רבייה לזוג ג'אקו שלי
יש לי שאלה אחת שאני מעוניין שתענו לי עליה
איך מנקים את הרשת התחתונה של הכלוב?
בכלובים אכלת יד הרשת התחתונה נשלפת וככה אפשר לנקות אותה, אני חושב שאוכל לעשות זאת גם בכלוב שאבנה אז זה בסדר?
חשבתי לבנות את הכלוב ככה שברשת התחתונה תוכל לרדת למטה כמו דלת תחתונה גדולה בכך שתהיה מחוברת בקליפסי מתחת בצד אחד ובצדדים תהיה מוחזקת ע"י כמה קרבינות כך שרוצים לנקות את הפלטה התחתונה מוציאים את מגשי הלכלוך פותחים את הקרבינות והרשת יורדת למטה בזמן שהמגשים מוחזרים ונשארים במקום וכך התוכים לא יוכלו לברוח
אני יכול לעשות זאת בדרך אחרת שלפי געתי יותר עדיפה והיא לעשות דלת ארוכה וצרה בתחתית הכלוב בחזית שתהיה בערך בגובה 15-20 ס"מ כך שאוכל להכניס את היד ומברשת ולנקות את תחתית הכלוב
אם יש לכם רעיונות או עצות אשמח לקבלםתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: ניקוי כלוב רבייה

שליחה על ידי eli_lea »

בדרך כלל לא נאגר ליכלוך מאחר וכמעט כל הליכלוך והלשלשת נופלים דרך הרשת למגש. אין צורך לעשות פתיחה מלמטה, במידה
וצריך לנקות שולפים את המגש ומנקים עם מברשת.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

Re: ניקוי כלוב רבייה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

בכלוב שיש בו עכשיו את הזוג ג'אקו שלי יש התחתית הכלוב רשת שהרווחים בה לא כל כך קטנים והלשלשת שהם עושים ממש נדבקת ולאט לאט נאספת לכן נראה לי שאעשה מן דלת צרה וארוכה כמו שאמרתי ושיש צורך לנקות את הרשת התחתונה של הכלוב פותחים את הדלת הזאת ומנקים אם מברשת ארוכה את הלכלוך והלשלשת
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”