ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל קוקטייל חולה :(

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Lansvacer
ביצה
ביצה

גוזל קוקטייל חולה :(

שליחה על ידי Lansvacer »

שלום חברים.

אז כמו בכל שנה ביום העצמאות במקום לחגוג אני סועד גוזל קוקטייל חולה...

אשמח לכל עצה או עזרה, הסיפור הוא כזה:

יש לי גוזל קוקטייל בן כחודש, כבר עם ניצוי כמעט מלא.. הוצאתי אותו (ואת אחותו) מהתא הטלה ומההורים כי נראה היה שהם תולשים להם נוצות ולא יכלתי לתת להם להתעלל בגוזלים. בקיצור בגיל שבועיים בערך הוצאתי אותם והאכלתי בדייסה מאז (A21). עד כה גדלו יפה. לפני 3 ימים אחד מהגוזלים התחיל להתנשם במהירות, רואים את זה בתנועות של הבטן ואם מתקרבים גם אפשר לשמוע נשימות כבדות. לקחתי אותו לוטרינר שנתנה לו חמצן וכמה אנטיביוטיקות בחשד לאיזשהו זיהום בריאות או בדרכי הנשימה.... מאז הוא הספיק להיות אצל עוד וטרינר ולקבל חמצן שוב ועוד אנטיביוטיקה (לחיידקים ופטריות). בכל אותם ימים נראה שהוא מתנשם יותר בכבדות מכל מאמץ קטן (למשל עכשיו הוא רק מנפנף בכנפיים לשתי שניות ואז הוא מתנשם ומתנשף במהירות ובכבדות שאפשר לשמוע את הנשימות די מרחוק) .

לא ברור בדיוק מה קרה לו, אבל יש מצב שהוא שאף לדרכי אוויר טיפה מהדייסה בזמן ההאכלה.

אין הרבה מה לעשות מבחינת הטיפול... (אלא אם כן יש למישו פה רעיון אני אשמח לשמוע כל דבר). הוא מקבל אנטיביוטיקה לפה פעמיים ביום, אפשר רק לקוות שזה יעבוד.

הבעיה היא כזאת - מאז שהכל התחיל הוא רוצה לאכול הרבה פחות. בהתחלה הוא עוד ביקש לאכול (במקום הרעש הצורם המעצבן שהם עושים כשהם רוצים לאכול, יוצא לו ציוץ חלש חלש חלש וצרוד שבקושי שומעים), והוא כן אכל אבל כמות מאוד קטנה ואז הוא לא רוצה יותר בשום אופן. נראה שאחרי שהוא אוכל הזפק המלא מקשה עליו לנשום, והוא נראה קצת פחות סובל כשהזפק ריק.

עכשיו עם כל האכלה נראה שהוא רוצה פחות, ובהאכלה האחרונה (היום בצהריים) הוא ממש בקושי הסכים להכניס טיפה. נראה שהוא רוצה אבל משהו מקשה עליו והוא די מהר בורח מהמזרק.

ככרגע המשקל שלו הוא 85-90, מתחיל לרדת לצערי (היה 95 בימים האחרונים), ואני ממש מפחד שהוא לא יסכים לאכול יותר.

מה עושים???

מן הסתם הוא עוד לא גמול. ניסיתי לשים אותו ליד קצת אוכל (זרעים וכו') אבל לא נראה שהוא במצב להגמל כרגע....

תודה לכל מי שקרא עד כה ולכל עזרה תודה מראש

חג שמח
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזל קוקטייל חולה :(

שליחה על ידי eli_lea »

"לקחתי אותו לוטרינר שנתנה לו חמצן וכמה אנטיביוטיקות בחשד לאיזשהו זיהום בריאות או בדרכי הנשימה"
"מאז הוא הספיק להיות אצל עוד וטרינר ולקבל חמצן שוב ועוד אנטיביוטיקה (לחיידקים ופטריות)."

תמיד יש לי הרגשה שהטיפול ניתן ללא בדיקות דם מקיפות, מקוה שהפעם זה לא כך.
צריך להקפיד עם האנטיביוטיקות השונות, אם הן לא מתאימות הן רק מזיקות.

הדבר היחיד שאפשר לעשות מעבר לטיפול וטרינרי ( מתאים) זה לשמור על טמפרטורה סביבתית של כ 28 מעלות
מה שלא ממש קשה לעשות בימים האחרונים.
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

אכן לא נלקחו בדיקות דם.
אתה חושב שהיה צריך? אני לא יודע למה זה שני הווטרינרים לא חשבו על זה ולמה גם אני לא חשבתי על זה באמת... אני מניח שבגלל שהאנטיביוטיקה שניתנה מכסה את כל החיידקים האפשריים זה מאפשר לדלג על למצוא איזה חיידק בדיוק יש לו.
ועדיין זה לא עוזר ונראה שהוא מתקשה לנשום יותר ויותר.
ממש שובר את הלב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אז בשביל מה וטרינר? או בכלל רופאים, בואו ניקח מיקס של אנטיביוטיקה ולכל אחד שתהיה בעייה ניתן לו אנטיביוטיקה שמכסה את כל החיידקים, בכלל למה ליצר מאות סוגים שמיועדים לטפל בחיידקים מסויימים? אפשר לערבב את כל הסוגים ולתת ביחד.
כך לא נצטרך לבדוק מה הבעייה או איזה סוג של חיידק תקף.
כמובן שאני ציני. לשלם בשביל לא לקבל כלום זו לא בעייה. לשלם בשביל לקבל טיפול נכון ומדוייק זה כבר נראה הרבה יותר קשה היום.
להתחיל לנחש ממה התוכי סובל? בשביל זה לא צריך וטרינר, אפשר לשאול בפורומים,

ניסטטין קשור לנשימה? פתח לו את המקור ותנסה לראות האם יש רירית ופצעים לבנים, אל תפתח אני אומר לך שאין לו בלי לראות.
ניסטטין זה עוד סוג של אנטיביוטיקה ( חלשה) שניתנת במידה ויש פטריות בזפק. אבל אם לא נלקחה דגימה מהזפק ולא הוברר שיש חיידקים או פטריות למה להוסיף אנטיביוטיקה כשאין צורך לתוכי חולה שגם כך מערכת החיסון שלו חלשה?

כדי לדעת ממה התוכי סובל צריך שיאבחן אותו וטרינר מקצועי של בעלי כנף, יעשה את הבדיקות הנדרשות תחת מקרוסקופ וישלח בדיקות דם רצויות למעבדה, אולי יעלה עוד 200 ש"ח מהטיפול שניתן לך אבל אני מאמין שלא באת ואמרת להם תנחשו מה יש לו אני לא רוצה לשלם הרבה.

אני יכול להמשיך ולהמשיך... ואכן המילה שובר לב מתאימה למקרה הזה ולעוד כמה עשרות אלפי מקרים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”