אתר צילום:
אחרי חיפוש ברשת למדתי שיש לנו לא מעט מקומות בארץ שניתן לצלם ציפורים. החלטתי לא להתרחק מאזור המגורים יתר מידה, לפחות עד שאדע כי רמת הצילום סבירה פלוס ולא אסע עד הצפון הרחוק לדוגמה והתמונות יהיו לבסוף מאכזבות עבורי.
אז נחשו מה? חזרתי לפארק הירקון. מתברר שיש לא מעט מה לצלם בפארק הירקון.
אז הפעם הייתי קצת יותר מאורגן.
קמתי ב- 4 בבוקר בכדי להיות מוכן וממוקם לפני אור ראשון, כסא מתקפל, פקל קפה והמון סבלנות.
כמה טיפים והסברים ראשונים:
- לא חייב עדשה עם אורך מוקד 500. גם 300 יהיה מספק אך רצוי אורך מוקד גדול ככל שניתן.
- כדאי לשים את מהירות התריס על אזור 1/1000 בגלל שציפורים נורא תזוזתיים ויהיה קשה אחרת לתפוס תמונה שאינה מרוחה.
- ISO אני שם על אוטומט. כך אני לא צריך לדאוג בכל שינוי של אור היום והזוית (צל וכד') לדאוג לשנות ISO במהירות. אם המצלמה לא מאפשרת, תנסו לשים על איזור ה-400 במקום מואר.
- כדאי מאוד שהשמש תהיה מאחורייכם ולא מאחורי הציפור, מקבלים תמונה יפה יותר, אין קצוות "שרופים" וניתן גם לראות את הרקע בבירור ולא רק את האובייקט (במיוחד כשהרקע הוא השמיים)
- ייצוב אוטמטי חובה או חצובה טובה (חצובה מומלצת גם כשיש ייצוב אוטמטי).
- מאות של קליקים. לא לרחם על המצלמה... כל תמונה של צלם שראיתם שהיא מדהימה יש עשרות \ מאות שהיו פחות טובות או גרועות.
לאחר מכן, לברור את הטובות.
חפרתי? הנה תוצאות:
אנפת לילה - בחזרה גיליתי אתר שבו אנפת לילה עומדת על מפל קטן ופשוט מחכה לדגים.
אני כמובן מתכוון לחזור לשם למארב ולתפוס תמונה כשהיא מוצאת שלל ופיה עם דג...

- אנפת לילה

- אנפת לילה

- אנפת לילה

- לבנית קטנה
שלדג לבן החזה - המקום שבו צילמתי אותם עם מחילות שבו הם כנראה מגדלים את הגוזלים שלהם.
כשראיתי שהם נוחתים שם עם מזון בפה ונכנסים למחילות הלכתי לצד שני וישבתי שם זמן מה במארב בכדי לתפוס תמונה איכותית אך ללא הצלחה בנתיים. גם לשם אני כמובן מתכוון לחזור. בנתיים נסתפק בתמונה שצולמה מאוד מרחוק.

- שלדג לבן חזה

- דרוד

- דרור - קוקו! תפסתי אותך על חם.

- דרור - בתאבון!

- גוזלי דרור - קן בתוך עץ.

- תן - כשבאתי לפנות בוקר ראיתי המון... ביום היה קשה לצלם מבלי שיראו אותך. וכל הכיף זה צילום טבעי.
טיפים והסברים נוספים, תמונות נוספות באתר הבא (ככל הנראה בעוד שבועיים)
בנתיים תרגישו חופשי לשאול, להעיר, להאיר ולפרגן.