ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה עם גוזל קוקטייל בן יומיים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אליאן אלון
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: עפולה
שם פרטי:: אליאן

בעיה עם גוזל קוקטייל בן יומיים

שליחה על ידי אליאן אלון »

שלום בשעה טובה ומוצלחת זוג הקוקטלים הצליח להקים משפחה חדשה 4 ביצים 4 בקיעות ...
בעיה: היום מצאתי בתא ההטלה גוזל שתקוע בסבך של ריפוד הקן אין לי מושג איך מפני שהריפוד עשוי מנסורת ..
כשניסתי להזיזו ראיתי כי כף רגלו תקועה וכחולה הוצאתי אותו וסביב לכף רגלו היה כרוך חוט מאוד דק כמעט כשערה הצלחתי לשחרר את החוט צבע הרגל שפר אך הגוזל אינו מכבץ את האצבעות כמו ברגל השניה וכף נישארת פתוחה ...עוד דבר ניראה כי הגוזל לא אכל כלל וגופו קר ..לעומת זאת הוא די פעיל זז המון ממקום למקום ....שאלות: א. האם זה נכון להוציא את הגוזל בכלל (ולאכילו ידנית )
ב. האם יש סיכוי לרגל ולו עצמו ? כשהאכלתי אותו (עם דייסה) השק התמלא יפה ועכשיו ניראה כאילו שהשק מלא רק באויר האם זה אמור להיות כך או שעשיתי משהו לא בסדר ?? תודה מראש
תלמיד ישיבה יוצא מהישיבה ורואה את הרבי שלו מעבר לכביש וקורא לו " רבי רבי " אז הרבי ירה בו!
bvurth1511
בקיעה
בקיעה

Re: בעיה עם גוזל קוקטייל בן יומיים

שליחה על ידי bvurth1511 »

1.דבר ראשון לקחת אותו לווטרינר ייתכן שיהיה לו נמק ברגל

2.אפשר להוציא אותו להאכלה בגיל שבועיים

3.והזפק בסדר הוא כמו בלון אם אתה מנפח אותו ומוציא את האוויר הבלון לא יחזור לצורתו הקודמת כמו הזפק
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
השאלה הנשאלת היא האם ההורים מאכילים ומטפלים. בשלב ראשון לעקוב ולראות שההורים מאכילים ולא למהר להוציאו להאכלה. קשה מאוד לטפל בגוזל בגיל הזה והוא זקוק לאומנת לחימום. לכן אם ההורים מטפלים אל תתערבי.
אם ההורים לא מטפלים ויש סכנה לחייו בלית ברירה מוציאים כי הסיכוי שיחייה מחוץ לתא גדול יותר.

שימי לב לכמה כללים בהאכלה.
1. המזון צריך להיות ביחס הנכון, היחס מצויין על גבי האריזה לפי גילו של הגוזל.
2.טמפרטורה של הדייסה , חשוב מאוד שהטמפרטורה לא תעבור את ה 41.5-42 מעלות מקסימום אבל גם שלא תהיה מתץחת ל 38 מעלות כי אז היא קרה ולא תמשוך את הגוזל לאכול ממנה.
3. ניקיון של כלי אוכל
4. שמירה על טמפרטורת גופו של הגוזל.

האכלה מרובה יכולה למתוח את הזפק. צריך ונכון להאכיל את הגוזל בכ 10% ממשקל גופו. אם הגוזל שלך שוקל 30 גרם הוא אמור לאכול 3
ML בארוחה. ולפי זה את מכינה את הארוחה. ( אם את לא יודעת איך אפרט)
כמו שציינתי, קודם כל עדיפות להורים. לא למהר להוציא גם אם הגוזל מספר שעות לא מואכל.
לגבי הרגל, לא חושב שיש סיבה לדאגה.
סמל אישי של משתמש
אליאן אלון
בקיעה
בקיעה

עברנו את הלילה בשלום הגוזל עדין חי אך ניראה כי האם לא מטפלת בו ...לשאר הגוזלים הזפק כמעט מלא יפה לעומתו הזפק ריק לחלוטין
אך לפחות חום גופו כשאר הגוזלים האם זה יהייה נכון להוציאו מהתא רק לשם האכלה ולהחזירו בכדי לשמור על חום גופו לפחות עד שיתחזק קצת ( רוצה לציין כי ההורים מאפשרים לי להתקרב ללא חשש כאילו יודעים שאני למען הגוזל )? ועוד שאלה לשאר הגוזלים עיינים בולטות ואפורות ואילו לו , עינים בולטות מעט מאוד ,וחיוורות כצבע גופו בקיצור הוא ניראה לא רגיל יש סיבה לדאגה ...בכל מקרה אני אנסה לעשות הכול בכדי לעזור לו לישרוד...תודה ....
תלמיד ישיבה יוצא מהישיבה ורואה את הרבי שלו מעבר לכביש וקורא לו " רבי רבי " אז הרבי ירה בו!
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

העלית רעיון , לדעתי רעיון טוב
תוכל להוציא להאכלה ואז להחזיר לתא
הוא מנוצה ? מלא ? חלק ?
סמל אישי של משתמש
אליאן אלון
בקיעה
בקיעה

לכל הגוזלים פלומה צהובה ......
lior_i
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי lior_i »

במידה והוא הקטן יכול להיות שפשוט הוא לא מצליח לאכול.
לי קרה מקרה דומה והוא מת בסוף בגלל שעליתי על זה מאוחר מידי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הוא לא מואכל את יכולה להאכילו ולהחזירו לתא.האם הוא אוכל בתיאבון או שהוא "עושה טובה"?
סמל אישי של משתמש
אליאן אלון
בקיעה
בקיעה

הוא אוכל בהתלהבות רבה....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אל תתרגשי מהרגל, הוא יפעיל אותה. נשמע שהוא בסדר.
אגב, לא לפוצץ לו את הזפק, הזפק לא צריך להיות נפוח מאוד, תזכרי שהזפק הוא בסך הכל מחסן, יותר מזון בזפק זה רק זמן ארוך יותר לעיכול וזמן ארוך יותר בין ההאכלות. מצד שני האכלה מרובה עלולה לעיתים לגרום למתיחה של הזפק, לגרום לבעייה בהפעלת שרירי הזפק ועיכול המזון. לכן לא להגזים גם אם הגוזל מאוד רוצה להמשיך ולאכול.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”