ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אלטרנטיבה למעבדת קרניאלי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
koren2002
ביצה
ביצה

אלטרנטיבה למעבדת קרניאלי

שליחה על ידי koren2002 »

שלום חברים

לגבי מעבדת קרניאלי אני לא מרוצה מהם בכלל ומחפש אלטרנטיבה
האם יש בארץ מעבדה נוספת פרט לקרניאלי שמבצעת בדיקות לכלמידיה ?

אם אין חלופה בארץ אז לאילו מעבדות אמינות בחול ניתן לשלוח דגימות

נ.ב. - שתפו אותי האם אני היחיד בפורום שלא מרוצה מקרניאלי אם כן אולי אשנה את דעתי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: אלטרנטיבה למעבדת קרניאלי

שליחה על ידי eli_lea »

מעבדת בקטוכם בנס ציונה הייתה עושה בעבר בדיקות, לאחר תקופה הבנתי שהם הפסיקו לקבל בדיקות. קרה משהו לא ברור.
בכל מקרה אתה מוזמן לפנות ולבדוק איתם האם מבצעים עדיין בדיקות ואם כן מהן העלויות.

בקטוכם
רחוב החרש 18
נס ציונה 7403125
ישראל

טלפון: 9308308 8 972+
פקס: 9401439 8 972+

9463 כתב:
נ.ב. - שתפו אותי האם אני היחיד בפורום שלא מרוצה מקרניאלי אם כן אולי אשנה את דעתי
לגבי חוסר שביעות הרצון ממעבדת קרניאלי, האם אתה יכול לפרט האם זה נוגע לאופן הבדיקות או למחירים כדי
שנוכל להתייחס לטענות.

קישור לסקר בנושא:
בדיקות מעבדה לתוכים ולבעלי כנף - סקר שביעות רצון ועלויות
koren2002
ביצה
ביצה

שליחה על ידי koren2002 »

תודה אני אבדוק איתם

לגבי חוסר שביעות הרצון מקרניאלי אפרט בקצרה

בקרניאלי בודקים בשיטת PCR שזו מאוד רגישה לזיהום במידה ותוצאה הינה שלילית אז 99.9% נכון
אך במידה והתוצאה חיובית לכלמידיה אז הבעיה

שים לב מתוך הנחה שמדובר בתוכי בריא ולא נשא

אם התשובה חיובית לטענתם הדגימה מזוהמת והם לא טועים הוטרינר אשם אוקיי
נניח הוטרינר לא דגם נכון

אבל איך ניתן להסביר כאשר נילקחות שתי דגימות באותו זמן מאותו דם לאחר שבועיים שליחה של הדגימה השניה
פתאום הוא בריא הוא החלים זה נס

מכאן מצטיירת תמונה לא נוחה שלכאורה כיוון שכלמידיה היא מחלה טיפולית
תוצאה חיובית בעקיפין תכניס כסף מביקה חוזרת לאחר טיפול
אני לא מאשים ולא טוען עליהם לא מחפש עניין חלילה בדיבה ולכן כל הטקסט הוא בגדר לכאורה שיהיה ברור

לא חסרים סיפורים ברחבי הרשת על מקרים דומים

מעבר לכל הייתי מצפה שבמידה והם פועלים מתום לב ולא מרמים לקוחות תמימים שבמידה והדגימה באמת מזוהמת שלא יבדקו ולא יחבו בכסף
כך הלקוח יבדוק שוב וישלח להם בפעם נוספת
אבל לצערי המציאות לא כך אם הם לא מרמים ביד מכוון לקבלת בדיקה חוזרת לאחר טיפול אז גם בדיקה מזוהמת תיבדק ותוצאה חיובית
תגרום לאחד מהשניים בפחות גרוע בדיקה חוזרת
ביותר גרוע טיפול אנטיביוטי אגרסיבי ומיותר לחלוטין שכל וטרינר יגיד שאם אין צורך אזי הוא מזיק יותר מאשר מועיל
ומה עם בתי גידול הרי זה יכול להרוס בית גידול שלם ולגרום נזק כספי גבוהה מוניטין שלילי לשווא

מה נובעת חוסר השביעות

קראתי שבמעבדות באירופה וארה"ב בדיקה מזוהמת לא תיבדק כלל ולא יחוייב הלקוח אז לכן אם תהיה לי האפשרות לפנות למתחרה אעשה זאת בשמחה

ולגבי המחיר זה בכלל לא בעיה כל אחד צריך להתפרנס וזכותו של כל אחד לדרוש כמה שהוא מעריך את עבודתו

ניקח לדוגמא מגדל אקלקטוסים מחיר השוק עומד על כ2500 +- לגוזל
אם המגדל מקפיד להאכיל את הגוזלים בזמן ולא מזניח אותם מוציא בדיקה/תעודת בריאות מביא את הגוזל לרמת חיברות גבוהה מאוד שלא יתקוף ולא ינשך מרגיל את הגוזל לכופתיות וכן הלאה

והוא מחליט שמגיע לו למשל 2800 שח זו זכותו המלאה לדרוש כך

מחיר לא מפריע לי בקרניאלי ומציין שוב הכול הוא בגדר לכאורה טוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לי קשה להאמין שמדובר בטעות כתוצאה "מדגימה מזוהמת" בדיקת PCR הינה בדיקה מדוייקת ( כך לטענת קרניאלי ולוטרינרים השונים )
כך בתהליך הבדיקה אפשר לראות עקבות לחיידק או שאין עקבות לחיידק. בדיקה מזוהמת במה? בDNA של חיידק?
אם הבדיקה כל כך רגישה ומדויקת היא אמורה להבחין בין ה DNA של החיידק לבין זיהום חריג.
מעבר לזה אפשר לראות על גבי טופס הבדיקה שמציין שהדגימה תקינה - "תקין". ( מסומן בעיגול אדום בטופס הבדיקה המצורף)
האם המעבדה והמכשור המתוחכם אינו יכול להבדיל בין אבק לחיידק? הייתי רוצה לקבל על כך תשובות.

מצורף טופס בדיקה עליו מצוין "תקין" מוקף בעיגול שמעיד על סמך הבנתי שהדגימה תקינה. במידה והדגימה אינה תקינה היא אינה נבדקת ( גם זאת לפי הבנתי). סימנים מזהים נמחקו על ידי.
Untitled.jpg
באותו נושא פניתי למר Inmaculada Montero ( ינמקולאדה מונטרו ) ממעבדת NBT בספרד לאחר שנודע לי שהם אינם עושים בדיקות לכלמידיה מדגימת דם ומבקשים דגימה על גבי swab סטרילי. התשובה שלו מאוד הפתיעה אותי, להלן תשובתו:

"Dear Customer,Thank you for your message. We don't perform the psittacosis test using a blood sample because when the illness is found on the blood, the bird is already very ill. If we are able to detect the illness using the cloacal swab we would detect it in early stages and it will be more likely that bird would heal.Best regards,Inmaculada Montero"

תרגום חופשי:לקוח יקר,תודה לך על הודעתך. אנחנו לא מבצעים את בדיקת פסיטקוסיס ( כלמידיה ) באמצעות דגימת דם, כי כאשר המחלה נמצאת בדם, הציפור כבר חולה מאוד. אם אנו מסוגלים לזהות את המחלה באמצעות cloacal swab ( דגימת ספוגית מהביב ) דהיינו לזהות אותו בשלבים מוקדמים, יהיה סביר יותר להניח שהציפור תרפא."

לעומת זאת כשהתעניינתי ושאלתי את אדווה מקרניאלי האם כדאי לעשות בדיקת swab במקום בדיקת דם היא אמרה לי " למה"? בדיקת הדם היא הבדיקה המדוייקת והטובה."

יש כאן סתירה בין דבריו של Inmaculada Montero ממעבדת NBT בספרד לעומת מעבדת קרניאלי בארץ. שאלתי כאן מספר וטרינרים שנראה שהם תומכים בבדיקת PCR . למה? אין לי מושג. אפשר להעלות כל מיני רעיונות,האם בדיקה עם ספוגית מהביב זה קל וכל אחד יכול לעשות בקלות יחסית, שלא כמו בדיקת דם? האם יש עניין לבצע את הבדיקות בארץ כי זה זול יותר לוטרינרים?
אולי קרניאלי והוטרינרים מאמינים בבדיקת PCR וחושבים שהיא עדיפה על בדיקת SWEB?
או שאולי מר Inmaculada Montero ממעבדת NBT בספרד לא מבין כלום? בזה אני בספק!

לגבי תוצאות הבדיקה השונה מאותו דם ואותו תוכי. האמת שאתה לא היחיד ששמעתי אותו מתלונן. לרוב אף מגדל לא ישלח את אותה בדיקה פעמיים מאחר וזה מיותר. כך שקשה מאוד לאבחן כמה מקרים של טעויות בבדיקה בפועל נעשות. נוצר מצב שחלק ניכר מהמגדלים בלית ברירה מקבל את תוצאות הבדיקה ואמור לקבל את התוצאה כמו שהיא. במקרה שלך ובמקרה של אחרים על פי דבריהם זה בהחלט לא נעים ואף עלול להזיק.

להגיד לך שלי לא קרה מקרה כזה, קרה לי מקרה של שליחת דגימה שוב ( מאחר והראשונה לא הגיעה ) והתוצאות היו שונות.
מאחר ואני יודע שהתוכים בריאים התעלמתי מהמקרה והמשכתי הלאה. האם אני חושב כתוצאה מהמקרה שיש כאן איזשהו " משחק" או אינטרס? חד משמעית לא. איני חושב כך. האם אני חושב שהייתה בעיה אצלי בלקיחת הדם? חד משמעית לא. אני לוקח דם לא פחות טוב מכל וטרינר ובתנאים קצת יותר סטריליים, מה אני חושב? אני חושב שיש בעיה כלשהיא באבחון ומקווה שהבעיה נקודתית. זאת על אף שמקרים דומים מופיעים פה ושם.
אגב, כדאי לקחת גם בערבון מוגבל חלק מהמגדלים "שבדקו " ואינם מרוצים. לעיתים קרובות מדובר במגיבים סדרתיים שאין מאחרי הכיתוב שלהם כלום.

לגבי המחירים. הבאת דוגמה של אקלקטוס, מה עם קוקטיל? סנגל, קוניור, או אפילו תוכון?
תבין, זה מתחיל מכך שהבדיקות לא נגישות לכולם, וזה אחד הדברים העקרים שגורם להתפשטות המחלות בארץ.
מגדלים לא בודקים את התוכים כי הם נרתעים. מגדלים "קטנים" שמאוד רוצים להתנסות בגידול תוכים רוכשים תוכי ב 250 ש"ח
ואינם חולמים לבצע לו בדיקות. אבל תתאר לך שהמגדל של התוכים הקטנים היה בודק את התוכים מדגמית, ונותן טיפול במידת הצורך?

כשרוכש מגיע לחנות חיות, ויושבים שם בצוותא תוכונים ציפורי אהבה, קוקטילים וג'אקו אפשר כבר להבין מה הסיכוי שהג'אקו נשא של מחלה. כשבחוות גידול גדולות ומוכרות מספקים לקונה "פנקס חיסונים" ומתקמצנים על בדיקת מעבדה זה אומר דרשני.
תוספת לבדיקות מעבדה בקרניאלי יכול להקפיץ את מחיר האקלקטוס שדיברת עליו ב 250ש"ח שלא כל ישראלי מוכן לשלם, כי הוא לא מבין וכי הוא חושב שתמיד הוא יכול למצוא יותר זול, בחלק ניכר מהמקרים הם למדים על בשרם שזה לא כך אבל זו הגישה הכללית.

במקומות בהם יש מספר גוזלים גדול אז מצד אחד הם חוסכים את עלות הבדיקות ע"י הצגת הבדיקות ע"י "וטרינר פנימי"
מה שכל מגדל שמבין קצת יודע שאי אפשר לאבחן אם התוכי נשא של מחלה שעומדת להתפרץ על ידי הסתכלות בלבד.
לרוכשים יש "תעודת הכשר" ולמוכרים יש עוד חבילה בכיס.

אפשר לכתוב בלי סוף, אם אנסה לסכם אז נוצר מצב שהרבה מגדלים מחפשים חלופות לבדיקות בקרניאלי, אפשר לראות גם
בסקר שהעליתי שהעלויות נחשבות לגבוהות בעיני רוב המגדלים, בעיני חלקם (26% מהנשאלים ) ישנה בעיית אמינות ביחד עם המחירים.
לפחות עם אחד מהם שיצא לי לשוחח הבנתי שהדגש על המחירים כאשר בנוגע לאמינות "הוא שמע ממגדל קרוב" על בעיה בבדיקות.
כך שלא מדובר ב 26% נפגעים ישירות כתוצאה מבדיקה שגויה.
כמובן שקרניאלי או מי מטעמם מוזמן להגיב ותגובתו תתקבל בברכה!
koren2002
ביצה
ביצה

שליחה על ידי koren2002 »

אלי תודה על המענה המקיף
מעריך את העזרה מאוד

מצאתי את את המעבדה אותה הזכרת אם אני צודק
http://www.sexadodeaves.com/en/

ובדקתי קצת שים לב הם כן בודקים בשיטת PCR

לגבי כלמידיה האפשרויות לבדיקה הן:
1. בדיקת swab מהביב
2. דם חי
3. דם יבש
4. בדיקת רקמה מחיה מתה

נכון הם אכן ממליצים על האפשרות הראשונה בדיוק כפי שציינת יחד עם זאת הם אכן מאפשרים את שאר האפשרויות

כנ"ל לגבי מקור נוצות למשל שם הם בודקים PCR בלבד דם יבש או רקמה

ציטוט מהאתר שלהם:
We analyze the following samples: nasal or cloacal swab, fresh blood in EDTA or dried blood spot. If your animal has died, you can send some tissue.
אנחנו מאבחנים דגימות : נזלת , ביב , דם טרי בסרוג"ל , טיפת דם יבשה או רקמה מחיה מתה

והנה כאן ציטוט מה הסבר לכל סוג דגימה ולמי היא מתאימה
1.Nasal or cloacal swab for an early detection. It is advisable to check a representative number of birds from your collection for early detection of the disease. In this case, sample harvest is done with sterile cotton buds that can be found in a drug store. Use one to swab inside the animal mouth, making sure that you rub the cheek interior at least for 1 minute. Alternatively, you can swab the bird cloaca for 1 minute. Disease cycle begins in the nostrils and cloaca where the pathogen is accumulated.

2. Fresh blood in EDTA or dried blood spot when you observe symptoms. In an advanced stage of the disease, the pathogen goes into the blood system. When this happens, it can be detected either in fresh or dried blood spot.

3. Tissue from dead birds. We also test material from dead animals in case you need to rule out the disease. Just send us some tissue inside a sterile bottle. This sample must be refrigerated to avoid its decay.

נראה מאוד מקצועי ומרשים ולהפתעתי המחיר פשוט הזוי
6 אירו לכלמידיה
14 אירו ללכלמידיה מקור נוצות ומין
6 אירו למקור נוצות
4.5 אירו למין

סה"כ אני מרגיש שהרווחתי מפתיחת השרשור וקיבלתי את שחיפשתי
אז לקחתי דם משני זוגות שילמתי מחר אשלח להם בדואר רשום מסתבר שהם עובדים גם עם ישראל
והעדכן בהמשך איך הלך עם התוצאות

לגבי קרניאלי
מאוד מטריד הנקודה שהעלת שנרשם תקין משמע אין זיהום ואכן אם ישנה טעות אז זה זיהום בדגימה זה סותר את עצמו

שלחתי פניה באתר של קרניאלי והצעתי לו להגיב לשרשור
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נכון שהם יכולים לבדוק מדם, אבל כמו שציטטתי לדעתם בדיקת SWEB יותר טובה מאחר והיא יכולה לגלות קודם לכן את החיידק והטיפול יכול
להיעשות מוקדם יותר.
הם אומרים שאתה יכול לשלוח דם טרי במבחנה או דם יבש במידה ואתה רואה על התוכי סימפטומים של המחלה. בשלב זה החיידק נמצא בדם.

לגבי הבדיקות, אני יכול להגיד לך שלא תצטער.
הם עובדים מסודר, אתה מקבל במייל עידכונים שוטפים מרגע הגעת הבדיקות למעבדה ( משהוא כמו שבוע, דואר אויר רשום עולה 15 ש"ח ) ותוצאות ממש מהירות, בהתחלה מין, לאחר מכן המקור והנוצות ולאחר מכן כלמידיה. אתה יכול להדפיס את הבדיקות בכל שלב ופשוט להיכנס ולראות את התוצאות ואת מצב הבדיקות בתהליך.

לגבי המחירים.....על זה דיברתי, אם היה הפרש של 10-20% ניחא.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כך נראה טופס הבדיקה שאתה מדפיס:
koren2002
ביצה
ביצה

שליחה על ידי koren2002 »

אכן נראה מסודר ומרשים
הציפיות עכשיו עלו עוד יותר

קבל ח ח תמונה
תודה על שיתוף המידע בעיני זה לא מובן מאילו (בארצנו הקטנה רבים מהמגדלים ובכלל בכל דבר לא רק תוכים רואים בתחרות דבר שלילי להפיל ולפגוע ביריבים במקום לשפר את עצמם ופה אני רואהה שיתוף בצורה חיובית)

על אחת כאשר ההבדלים במחיר הם כה גבוהים
וגם הצורה המסודרת שראיתי מהקובץ
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”