ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גידול בחדר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
nitsan
ביצה
ביצה

גידול בחדר

שליחה על ידי nitsan »

שלום לכולם
אני רוצה לגדל זוג פרא לריבוי בתוך חדר ויש לי שתי שאלות:

1. האם יש צורך "לאטום" (בעזרת לוח דיקט / פח / כדומה) את הדופן בכלוב עליה יושב תא ההטלה? הבנתי שזה נותן לזוג תחושת בטיחות יותר גבוהה אבל זה קצת מסרבל לי את תהליך בניית הכלוב. ראיתי בכמה מקומות שעושים את זה וראיתי כאלה שלא..

2. יש חלון בחדר. לא תיכנס דרכו שמש ישירה על הזוג אך יכנס הרבה אור. האם בכל זאת צריך תחליף מלאכותי לאור שמש? כמובן שלהוציא אותם לשמש לא רלוונטי.

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גידול בחדר

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
1. אין צורך לאטום, פשוט למעט ככל שניתן בהפרעות.
2. כל הנושא של התאורה לא פשוט, צריך לדאוג שהתאורה תהיה במרחק נכון מהתוכים על מנת שתהיה לה אפקטיביות.
הנורות הקיימות בשוק לרוב לא מתאימות למטרה, נורות לאקווריומים ולזוחלים אינן מתאימות לציפורים.
nitsan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nitsan »

תודה על התשובה

אם אני קורא נכון, בגלל כל הקשיים (להשיג נורות נכונות, להחליף אותן לעתים קרובות, התאמת המרחק לתוכים וכו') אין באמת מישהו שמשתמש בנורות האלה.

האם יש מזון שעוזר להם להתמודד עם המחסור בשמש ישירה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית תזונה מבוססת כופתיות. עד כמה שזה מפתיע חלק ניכר מהמגדלים עדיין מסתפקים בתערובות זרעים כבסיס התזונה.
בכופתיות מהחברות הטובות והמוכרות יש בהתאמה תוספת קלציום וויטמינים נוספים כולל D3.
בנוסף לכופתיות (שמהוות כ 75% מהמנה היומית) יש לתת ירקות ופירות ( בדגש על ירקות ירוקים ) תערובת זרעים
והשרייה / הנבטה. בנוסף אפשר לתת סבידות להעשרה בסידן.
לעומת זאת אני אישית נגד תוספות של ויטמינים במים, ראשית אי אפשר לדעת אף פעם כמה באמת התוכים צרכו, לא כולם יודעים
אבל עודף ויטמינים גם הוא יכול להביא לידי הרעלה.
nitsan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nitsan »

אלי, כמו שאתה יודע, אצלי הם יקבלו תנאים של בית מלון חמישה כוכבים. האוכל הטוב ביותר, כלוב מרווח, כלים נקיים, הפסקות בריבוי וכו'. אתה יודע שאני עושה את זה מהלב (למדתי ממך תמונה) ובתור תחביב.

תוכל לתת דוגמה לירקות ירוקים שטובים להם?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8716 כתב:אלי, כמו שאתה יודע, אצלי הם יקבלו תנאים של בית מלון חמישה כוכבים. האוכל הטוב ביותר, כלוב מרווח, כלים נקיים, הפסקות בריבוי וכו'. אתה יודע שאני עושה את זה מהלב (למדתי ממך ) ובתור תחביב.
ללא כל ספק, אני בטוח שלא יחסר להם דבר.
8716 כתב:תוכל לתת דוגמה לירקות ירוקים שטובים להם?
כל הירקות הירוקים טובים, אם נשים דגש על מזונות שמכילים סידן אז ביניהם כרוב, כרוב סגול, שן הארי ברוקולי ועוד.
חשוב לציין שני דברים, הדבר הראשון שיש לשמור על איזון בין הויטמינים השונים והקשר ביניהם, השני שספיגת הסידן מהמזון
הינה בערך 10% לעומת חשיפה לשמש.
אפשר להוסיף סידן בצורת סבידה, אבן גיר או קליפות ביצים טחונות כבסירטון המוצג:

כיצד מכינים סידן מקליפות ביצים, לחץ כאן
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”